REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Rompetrol îşi extinde reţeaua de distribuţie carburanţi din Georgia şi Moldova

Rompetrol îşi extinde reţeaua de distribuţie carburanţi din Georgia şi Moldova

Replica API 3 iunie 2014 | 00:00 180

Rompetrol Georgia şi Rompetrol Moldova, subsidiare ale KMG International, au deschis 9 staţii de distribuţie de la începutul anului, mărind astfel reţeaua din cele două ţări la 128 de puncte de alimentare. Până la sfârşitul anului, compania intenţionează să mai deschidă alte 10 benzinării în aceste ţări. "Experienţa din ultimii ani din cele două ţări, precum şi rezultatele celor două subsidiare au o contribuţie importantă în strategia pe termen lung a companiei, de dezvoltare a segmentului de retail în regiunea Mării Negre şi Europei de vest, susţinută de unicul nostru acţionar - KazMunayGas. În perioada următoare, obiectivul nostru este de a dezvolta activităţile cu potenţial din Europa de sud - est, în funcţie de condiţiile de piaţă" a declarat Cătălin Dumitru, Vicepreşedinte al KMG International. Marca Rompetrol este prezentă pe piaţa din Georgia de 9 ani, iar în Moldova are o tradiţie de 12 ani, dezvoltându-şi rapid operaţiunile datorită produselor de calitate importate de la rafinaria Petromidia. Noile benzinării sunt modernizate sub noul concept premium de distribuţie, caracterizat prin elemente noi de identificare vizuală a brandului Rompetrol, finisaje de calitate şi o arhitectură diferită a staţiei.

În 2013, dezvoltarea segmentului de retail, prin creşterea numărului de staţii şi investiţii în modernizarea lor, precum şi îmbunătăţirea politicii comerciale de wholesale, au determinat o creştere a vânzărilor totale de carburanţi în cadrul celor două subsidiare. Astfel, volumele totale de carburanţi vândute pe cele două pieţe au fost de 286 ktone, în creştere cu aproximativ 30% faţă de 2012. Rompetrol Georgia a continuat să-şi diversifice operaţiunile de vânzare cu amănuntul, prin introducerea carburantului premium EfixS, care a determinat o creştere a vânzărilor cu 60% în staţiile proprii. De asemenea, compania a implementat pe piaţa locală modulul de plată la pompă Fill & Go, fiind primul serviciu de acest fel pe piaţa locală. În prezent, Rompetrol Georgia operează 71 de staţii şi două depozite de carburanţi în portul Batumi şi Tbilisi, cu o capacitate totală de 35.000 mc. În ceea ce priveşte Rompetrol Moldova, compania vizează creşterea veniturilor din activităţile adiacente vânzărilor de carburanţi, investind în dezvoltarea a 14 magazine în cadrul reţelei de vânzare cu amănuntul. În Moldova, pe lângă cele 57 de staţii de distribuţie, compania mai deţine 4 staţii proprii, situate în nordul Moldovei, care comercializează exclusiv autogaz, cât şi capacităţi de stocare la Târnova (exclusiv GPL) şi Chişinău, cu o capacitate totală de 6.000 mc. În prezent, compania comercializează GPL în aproape jumătate din staţiile operate, iar întreaga cantitate de GPL este importată din kazakhstan. Activităţile de retail ale Rompetrol sunt desfăşurate în peste 1.100 puncte de distribuţie carburanţi deţinute şi operate în ţări precum România, Franţa, Spania, Moldova, Georgia şi Bulgaria.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218