REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Rompetrol lansează a 6-a ediţie a programului de granturi pentru comunităţi "Împreună pentru fiecare"

Rompetrol lansează a 6-a ediţie a programului de granturi pentru comunităţi "Împreună pentru fiecare"

Replica API 27 mai 2014 | 00:00 144

KMG International (fostul Grup Rompetrol) continuă şi în 2014 programul naţional de responsabilitate socială "Împreună pentru fiecare", destinat dezvoltării comunităţilor locale. Cu aproximativ 300.000 de beneficiari în ultimii 5 ani şi 87 de proiecte sustenabile de mediu şi sănătate implementate, programul a oferit finanţări de peste 1,2 milioane USD.

"300.000 de beneficiari, 3.500 de voluntari activi în implementarea proiectelor la nivel naţional şi peste 280.000 de ore de lucru în folosul comunităţii. Ne motivează cifrele, dar şi mai mult ne motivează oamenii, beneficiarii acestor proiecte. Noi punem la dispoziţie o platformă de înscriere şi foarte multă implicare, dar susţinerea şi parteneriatele create în comunităţii sunt vitale pentru materializarea proiectelor. Încurajăm toate persoanele responsabile, să depună proiecte; fiecare iniţiativă înscrisă înseamnă o comunitate conştientă, iar asta înseamnă evoluţie", declară Alexey Golovin, Director Dezvoltare Corporativă şi Comunicare al KMG International / Rompetrol.

Până la data de 07 iulie, ONG-urile, autorităţile locale, instituţiile publice, persoanelor fizice cu atitudine civică şi spirit antreprenorial pot înscrie pe site-ul programului www.impreunapentrufiecare.ro proiecte în domeniul sănătăţii sau al protecţiei mediului pentru a primi finanţare. Categoriile bugetare sunt de 15.000 lei (pentru proiecte educaţionale), 45.000 lei (pentru proiecte ce presupun renovarea şi dotarea unitaţilor medicale sau activitati de conservare şi mentinere a condiţiilor de mediu existente la nivel local) şi de 100.000 lei pentru iniţiative cu grad de inovaţie ridicat.

Toate proiectele vor fi jurizate de o comisie mixtă formată din reprezentanţi KMG Rompetrol şi specialişti din mediul ONG. La evaluare proiectelor de către juriu, se va avea în vedere motivaţia socială, numărul persoanelor influenţate de problema respectivă, numărul voluntarilor din comunitate care se pot implica în soluţionarea problemei. De asemenea, aplicantul trebuie să stabilească un parteneriat cu autorităţile locale şi să dovedească angajamentul comun pe termen lung pentru dezvoltarea şi păstrarea rezultatelor proiectului ce face subiectul aplicaţiei. De asemenea, toate proiectele înscrise vor putea fi votate pe site-ul impreunapentrufiecare.ro şi pe pagina de Facebook a programului. Juriul va da note de la 1 la 5, iar votul publicului va avea o pondere de 25% din nota finală.

Câştigătorii granturilor vor fi anunţaţi în data de 04 august, iar implementarea efectivă a proiectelor selectate trebuie să se realizeze până la 01 aprilie 2015.

Programul "Împreună pentru fiecare" a fost lansat în 2009 ca parte a platformei de CSR Energia vine din suflet. În 2013, au fost selectate pentru implementare 16 proiecte, dintr-un total de 218 iniţiative depuse pe website. Dintre proiectele implementate în reamintim - înfiinţarea primului centru de reabilitare respiratorie, în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa, construirea primului centru de stimulare multisenzoriala Snoezelen din Bucureşti, ce acordă servicii de îngrijire paliativă pacienţilor cu boli ameninţătoare de viaţă (în parteneriat cu Hospice Casa Speranţei), dotarea cu panouri solare a şcolii Grigore Moisil Năvodari, punerea în funcţiune a unui centru de Servicii Integrate Medico-Psihologice pentru pacientii cu HIV/SIDA din Romania ce funcţionează în cadrul Spitalului Clinic Dr. Victor Babeş din Bucureşti, program de leadership în protecţia mediului pentru tineri, în Hunedoara (împreună cu Fundaţia Noi Orizonturi) etc.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614