REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Romsilva cumpără pe blat orz de la consilierul Olan pentru caii de la Herghelia Mangalia

Romsilva cumpără pe blat orz de la consilierul Olan pentru caii de la Herghelia Mangalia

Replica API 10 octombrie 2014 | 01:45 750

Contract acordat direct din motive bizare de extremă urgenţă

Contract acordat direct din motive bizare de extremă urgenţă

Vasile Olan

Consilierul local PC din Mangalia, Vasile Olan, face afaceri bănoase cu statul, de la care primeşte contracte fără licitaţie, că doar nu este degeaba unul din cei mai bazaţi agricultori din sudul litoralului. Regia Naţională a Pădurilor Romsilva RA a atribuit direct firmei lui Olan un contract invocând o „situaţie de urgenţă extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă”. Când auzi de urgenţă extremă, te gândeşti la vreo centrală nucleară unde s-a stricat vreo piesă sau la militari, jandarmi ori SMURD rămaşi fără motorină în toiul unor inundaţii catastrofale.

În cazul Romsilva avem de-a face însă cu o urgenţă extremă legată de... orz. Adică meseriaşii au realizat îngroziţi într-o dimineaţă că li s-a terminat orzul, în condiţiile în care efortul de a urmări ritmul în care se golesc sacii, pentru a-şi cumpăra cerealele din timp, ar fi fost supraomenesc şi mult peste capacităţile lor cognitive.

De la stat, pentru veteranul politicii din Mangalia!

Romsilva a cumpărat orz de toamnă pentru caii de la Herghelia Mangalia printr-un contract atribuit direct firmei Agricola Holding Mangalia SRL din Albeşti pe 23.09.2014, în valoare de 25.200 de lei, fără TVA. Societatea comercială care a hrănit în regim de extremă urgenţă caii de la cunoscute herghelie din sudul litoralului aparţine consilierului local conservator Vasile Olan, un veteran al politicii din Mangalia şi unul dintre cei mai bogaţi agricultori din zonă, proprietarul a sute de hectare de teren arabil, dar şi personajul principal a numeroase scandaluri legate de afacerile sale. Agricola Holding Mangalia SRL are ca domeniu de activitate cultivarea cerealelor, a înregistrat în 2013 o cifră de afaceri de 7.339.617 lei şi un profit net impresionant, de 1.308.244 lei, cu 29 de angajaţi. Cu mult mai puţini decât în realitate, consilierul Olan fiind un adept al practicilor de muncă medievale, atât de apreciate de tot patronul român, de altfel. Şi nu spunem noi asta, ci chiar o instituţie a statului, Agricola Holding Mangalia SRL apărând în raportul oficial de activitate pentru anul 2013 al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa ca fiind una din firmele amendate pentru că se folosea de serviciile a zeci de muncitori la negru.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367