REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Rovana Plumb iese la rampă după criticile Corinei Crețu: Câte miliarde de euro a atras România din fonduri europene

Rovana Plumb iese la rampă după criticile Corinei Crețu: Câte miliarde de euro a atras România din fonduri europene

Replica API 31 octombrie 2018 | 00:39 397

Rovana Plumb

România este ţară beneficiară netă pentru fondurile europene de la aderare, contribuind la bugetul Uniunii Europene cu 16,5 miliarde euro şi primind 48,6 miliarde de euro, a declarat, marţi, Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, la conferinţa la nivel înalt privind viitorul Politicii de Coeziune.

"România este ţară beneficiară netă. De la aderare, la 1 ianuarie 2007, şi până în prezent, România a contribuit la bugetul Uniunii Europene cu 16,5 miliarde de euro şi a primit 48,6 miliarde de euro. Adică un beneficiu net de 32,1 miliarde de euro. România, în actualul exerciţiu financiar 2014 - 2020, a primit 11 miliarde de euro, ceea ce reprezintă 25,6% din total alocare pentru România, de 43 de miliarde de euro. Prin Politica de Coeziune, România a primit până în prezent 6,3 miliarde de euro, reprezentând 20,3% din total alocare pentru fondurile europene structurale şi de investiţii faţă de o medie europeană de 22%", a spus Rovana Plumb, conform agerpres.ro.

Ministrul a afirmat că România a adoptat poziţia naţională privind propunerile Comisiei Europene prin pachetul legislativ care guvernează Politica de Coeziune.

"Este o poziţie care răspunde nevoilor de dezvoltare ale românilor care asigură coeziunea şi bunăstarea acestora. În acest moment dorim să ne exprimăm deschiderea şi angajamentul ferm de a acţiona ca un partener activ şi constructiv, facilitator de consens, având ca premisă obţinerea unui acord general pe viitorul cadru financiar multianual, dar, bineînţeles, că acest acord depinde foarte mult de ambiţiile fiecărui stat membru", a mai spus Rovana Plumb.

sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Rovana cap de porc. Daca are pesta porcina! Sa vina oameni-n albi s-o verifice...
0
0
PSD are doua tabere, una de centru, adica Dragnea si ai lui, si una de dreapta, adica Cretu si pucistii. Recent, stiind ca trebuie sa conduca tot ei, aparent altii, s-a infiintat extrema stanga, USR. Mai rai decat toti. Tot bolsevici, tot tradatori. Acelasi mare PCR. Iar n-am cu cine sa votez.
2
1
Marioneta lui Dragnea se compara cu Corina Cretu !?
5
2
Cand vom scapa de acesti analfabeti, aceste nulitati, aceste non valori? Un stat care se respecta nu poate fi acaparat de niste borfasi ordinari- carora nu li se poate opune nimeni pe motiv ca s-au incarligat precum o caracatita, unul mai penal decat altul, unul puscarias, altul mincinos, altul analfabet- aceasta este clasa elitelor, ajunse la bataranete- dupa cumpararea unor studii de la particular, fara experienta in activitate, fosti soferi, mecanici, tractoristi- sa ne conduca in timp ce , adevaratele capacitati cu cariera extraordinara in spate, - NU au loc de de semidoctii astia!
6
2
N-am luat decat un sfert din banii alocati? Ar trebui sa te ascunzi in WC, madam.
8
0
cei de mai jos uita de guvernarea ciolos - guvernarea 0. parca mai bine 20 decat 0 la procente
0
5
Mai Rovana cat ai primt de la L.D.A.pentru partida de distractie la hotel.
6
2
Unde i-ati investit, ca avem 30.000 morti in accidente de circulatie, ultimii in Europa la soselr si autostrazi. Numai incompetenti in acest guvern marioneta.
7
2
E bine de nasol rau ce este. Europa minte, pesedeul e cel maaaai tarrrrrre. Nu avem nevoie de atatia bani de aia nu luam. Cu asa guvernare ... Mai bine nu.
6
3
Mai frumos e Dorel! Stii ce zic?
9
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218