REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Rovana Plumb: Ordonanța privind salariile demnitarilor s-ar putea aplica de la 1 august

Rovana Plumb: Ordonanța privind salariile demnitarilor s-ar putea aplica de la 1 august

Replica API 24 iulie 2015 | 00:12 195

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, joi, că ordonanța care prevede majorarea indemnizațiilor demnitarilor, care a stârnit un imens scandal între Victor Ponta și Palatul Cotroceni, s-ar putea aplica de la 1 august, așa cum a fost stabilit inițial.

"Ordonanța este în vigoare, aplicarea ei începe de la 1 august. Săptămâna viitoare vom avea rectificare bugetară și vom decide atunci dacă va începe aplicarea ei de la 1 august. Având în vedere că impactul bugetar este foarte mic, sub 600 de mii de lei, este posibil să înceapă și această aplicare a ordonanței. Mai ales că acest prim pas de creșteri salariale este legat de continuarea implementării, după adoptarea legii salarizării", a spus Plumb, la sediul central al PSD, întrebată ce se va întâmpla cu acest act normativ.

Întrebată când va fi adoptată legea salarizării, Rovana Plumb a declarat: "Noi o vom finaliza până la sfârșitul lunii august astfel încât în septembrie să poată să intre în dezbatere în Parlament. După cum știți, este gata, s-a discutat cu federațiile sindicale, așteptăm amendamentele lor, observațiile lor, după care o vom finaliza. Încercăm să o bugetăm, așa cum am discutat, de la 1 decembrie 2015 ", a spus ministrul Muncii.

Rovana Plumb, președinte al Consiliului Național al PSD, a avut joi, la sediul central al partidului, o discuție cu președintele interimar al PSD Liviu Dragnea. Referindu-se la aplicarea ordonanței menționate, Dragnea a declarat că majorarea salarizării demnitarilor are o motivaţie corectă deoarece preşedintele, şefii Camerelor, miniştrii trebuie să aibă salarii bune pentru că au răspunderi uriaşe.

"Este o ordonanţă (în privinţa salarizării demnitarilor - n.r.), e publicată. Nu cred că se mai revine cu legea salarizării. Până la urmă, această lege este un lucru bun dacă este primul pas şi este urmată de modificarea întregii legi a salarizării. Adică este o motivaţie corectă, ca preşedintele României, premierul, şefii Camerelor, miniştrii să aibă salarii bune, pentru că, totuşi, au răspunderi uriaşe. Nu putem ridica doar salariile înalţilor demnitari, iar marea masă a bugetarilor să rămână cu salarii foarte mici. Am înţeles de la doamna Rovana Plumb că proiectul de lege a salarizării mari este aproape gata, nu l-am văzut. Dacă e un pas dintr-un proiect mare este corect, dacă rămâne singular, atunci nu este bine", a spus Dragnea, răspunzând astfel la întrebarea ce se întâmplă cu salariile demnitarilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102