REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Rovana Plumb: ‘Proiectul privind reducerea eroziunii costiere, în valoare de 1 miliard de euro, va fi semnat în septembrie 2018’

Rovana Plumb: ‘Proiectul privind reducerea eroziunii costiere, în valoare de 1 miliard de euro, va fi semnat în septembrie 2018’

Replica API 1 septembrie 2018 | 00:00 311

Rovana Plumb

Prezentă la Constanța, vineri, 31 august a.c., unde a semnat Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a RAJA SA Constanța, Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, a trecut în revistă și alte proiecte cu finanțare europeană de care va beneficia județul Constanța.

În domeniul naval, a arătat ministrul Rovana Plumb, vor fi modernizate ecluzele de la Agigea, Ovidiu și Cernavodă, vor fi modernizate două galerii de apă ale ecluzelor Ovidiu și Năvodari, dar și trei stații de pompare, care protejează împotriva inundațiilor orașele Saligny, Mircea Vodă și Faclia. Valoarea proiectului este de 1,2 miliarde de lei.

„În domeniul deșeurilor, tot prin acest program cu finanțare europeană, locuitorii județului Constanța, peste 646.000, beneficiază de o infrastructură în domeniul deșeurilor, ca investiție printr-un sistem integrat de gestionare a acestora și care, în cursul anului 2019 va fi finalizat, în special vor fi puse în funcțiune cele două stații, în Ovidiu și Tortomanu”, a mai declarat Rovana Plumb.

Un alt proiect important pentru Constanța, dar în special pentru litoralul românesc este cel privind reducerea eroziunii costiere.

„Proiectul de care sunt legată în mod special este mărirea suprafeței României, prin mărirea lungimii plajhelor de pe litoraulul Mării Negre. Dacă în prima fază a proiectului am reușit să mărim suprafața României cu 44 de hectare, acum suntem pregătiți, în luna septembrie, să semnăm contractul de finanțare pentru o modernizare și o reducere a eroziunii costiere pe o lungime a litoralului de 30, 54 kilometri, de la Năvodari, porțiunea care a mai rămas și până la 2 Mai.

Valoarea acestui proiect este de un miliard de euro și probabil că în cursul lunii septembrie vom fi din nou împreună pentru a putea semna acest proiect important. Proiectul se află în fază finală de pregătire, procedura de achiziție publică pentru contractele de lucrări aferente loturilor Mamaia, Tomis, Agigea și stăvilare este estimată a fi finalizată până la sfârșitul anului în curs, stăvilarele în septembrie a.c., Tomis și Agigea, în octombrie a.c. și Mamaia și Eforie în decembrie a.c., urmând ca lucrările să demareze în 2019. Termenul asumat pentru lansarea celorlalate șase contracte de lucrări, Costinești, Jupiter, Olimp, Neptun, Aurora, Venus, Mangalia, Saturn, 2 Mai, este luna septembrie 2018 și proiectul va fi finalizat până la sfârșitul actualei perioade de programare, până la 2023”, a afirmat ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo PSD simgurul partid care face ceva pentru tara
0
4
Alta sluga proasta care a iesit la rampa ca sa manance si mai mult cacat!!!
3
0
Rovana nu vrei sa spui,ce avantaje ai facut pentru ca tia traso L.D.A.
3
0
Va dati seama
4
0
Trei vecee 150.000 de euro !!! ??? Magadaule trei dosare penale !!! Un veceu in parc la prinarie costa contribuabilii constanteni de la nasu nasilor don fuckadau cate 2 miliarde bucata. Baah cinstitilor pisdei voi sunteti tare nebuuuuuni !!!
5
0
Rovana ai absorbit si tu ceva? Fonduri europene sau paharele?
6
0
Suntem in septembrie tuta draqu!
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367