REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Roxana Bageac, prim-solista Teatrului „Oleg Danovski” s-a stins din viaţă

Roxana Bageac, prim-solista Teatrului „Oleg Danovski” s-a stins din viaţă

Replica API 16 septembrie 2015 | 00:36 784

Azi ar fi împlinit 35 de ani

Azi ar fi împlinit 35 de ani

Roxana Bageac

S-a tras cortina, marţi, pentru un mare artist al Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”! Roxana Bageac, prim-solista teatrului, va cânta, de azi înainte, în rai. Artista a părăsit definitiv scena, la numai 35 de ani, lăsând în urmă durere şi lacrimi. Ea s-a stins din viaţă după o luptă îndelungată cu o boală necruţătoare, cancerul. Coliva îi va ţine loc de tort, întrucât miercuri, 16 septembrie, Roxana şi-ar fi sărbătorit ziua de naştere. Prietenii şi colegii de teatru au postat pentru cea care a fost Roxana Bageac zeci de mesaje de condoleanţe. „O zi tristă pentru noi cei care nu ne mai bucurăm de glasul şi puritatea ta! Dumnezeu să o odihneasca în pace!”,

„Drum bun, suflet frumos!, Roxi ! Am vrut să te sun, să te întreb ce faci, dacă totul e bine. N-am mai apucat...”, „Cuvintele sunt de prisos, având în vedere că te-am şi cunoscut... sunt şocată, tristă, revoltată... Cel de Sus s-a grăbit să te ducă printre îngerii din ceruri, deşi tu erai un înger aici, pe pămant...Vei rămâne veşnic în inimile tuturor celor ce te-au cunoscut şi ascultat... o voce de aur, un suflet şi un chip angelic, un mare talent... dar o imensă pierdere! Dumnezeu să te odihnească în pace, Bageac Roxana Camelia!”, sunt doar câteva dintre mesajele postate pe pagina de facebook a artistei.

Colega de scenă, Carmen Marinela, a scris: „Draga noastră dragă, dragă Liu, dragă Violetta, dragă Roxana! Domnul nu a mai avut răbdare... te-a chemat în Ceruri, să fii tu Crăiasă în Corul Îngerilor, iar pe noi ne-a lăsat aici, să-ţi ducem dorul, suflet nobil, mai trişti, mai goi şi mai săraci! Ne vei veghea de acolo, de Sus iar noi ne vom aminti mereu cu drag despre prietenia, frumuseţea şi mai ales despre talentul şi profesionalismul tău inegalabil!

Mulţumim că ai existat, Roxi! Dumnezeu să-ţi odihnească sufletul în Pace, într-o Veşnicie de Linişte şi Lumină! Adio, draga noastră dragă! Dormi în Pace!”. Roxana Bageac a absolvit Liceul de Arte Dimitrie Cuclin din Galaţi, apoi Facultatea de Arte de la Universitatea Ovidius din Constanţa, secţia Canto. Ea a putut fi urmărită în spectacole precum Rigoletto de Verdi, Elixirul dragostei, Nunta lui Figaro, Răpirea din Serai i altele.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218