REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Rozalia Biro îi răspunde lui Traian Băsescu după ce a fost criticată pentru gafele făcute

Rozalia Biro îi răspunde lui Traian Băsescu după ce a fost criticată pentru gafele făcute

Replica API 5 august 2014 | 00:00 195

Senatorul UDMR Rozalia Biro i-a răspuns, luni, preşedintelui Traian Băsescu care a acuzat lipsa înţelegerii limbii române de către cea care a fost propusă pentru funcţia de ministru al Culturii. Biro a declarat pentru Agerpres că, "chiar şi după o facultate şi studii postuniversitare terminate în limba română, se poate întâmpla oricui să greşească", aşa cum a greşit şi ea.

"Am greşit aşa cum orice om poate greşi în viaţă. Chiar şi după o facultate şi studii postuniversitare terminate în limba română se poate întâmpla oricui şi sunt convinsă că valoarea unui om nu este dată de greşelile sale, ci de rezultatele pe care le lasă în urma lui", a declarat Biro Rozalia. Senatorul UDMR a afirmat că speră că va avea posibilitatea să ocupe funcţiile lăsate vacante de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor şi "să fie un bun vicepremier şi ministru al Culturii", notează şi romaniatv.net.

Reamintim că preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri că nominalizările făcute de premier pentru funcţia de ministru al Bugetului, în persoana lui Claudiu Manda, şi al Culturii - Rozalia Biro sunt nepotrivite. El a criticat-o pe Rozalia Biro în ceea ce priveşte înţelegerea limbii române.

"La Ministerul Culturii doamna Rozalia Biro, de la dânsa am aflat şi a aflat toată România că nu are niciun biped în familie şi, de asemenea, am aflat tot de la dânsa zilele acestea că în România se nasc tot mai puţini bipezi. Cred că avem o problemă complicată de înţelegere perfectă a limbii române pentru un membru al Guvernului şi aici mai este un argument pe care îl am în vedere atunci când mă gândesc la această nominalizare: practic Ministerul Culturii nu este un minister care să aibă foarte mulţi bani, dar este un minister care lucrează cu intelectualitatea din România, cu creatorii din România, iar cultura românească este în proporţie de circa 90% o cultură de limba română", a afirmat şeful statului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218