REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

RPDC: Liderul nord-coreean vrea ca ţara să fie pregătită pentru dialog, dar şi pentru confruntare cu SUA

RPDC: Liderul nord-coreean vrea ca ţara să fie pregătită pentru dialog, dar şi pentru confruntare cu SUA

Replica API 19 iunie 2021 | 12:40 621

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că ţara sa ar trebui să se pregătească atât pentru "dialog cât şi pentru confruntare" cu SUA sub conducerea preşedintelui Joe Biden, a informat vineri agenţia oficială de ştiri KCNA, transmite AFP, citată de Agerpres.

Kim Jong Un

Liderul nord-coreean "a subliniat necesitatea pregătirii atât pentru dialog, cât şi pentru confruntare, în special de a fi pe deplin pregătiţi pentru confruntare", într-un discurs despre strategia sa faţă de Washington, pronunţat la o şedinţă plenară a Comitetului central al partidului.

Liderul nord-coreean a cerut o reacţie rapidă în faţa unei situaţii care evoluează rapid şi o concentrare a eforturilor asupra capacităţii de a ţine sub un control stabil situaţia din peninsula coreeană.

Preşedintele Joe Biden, a cărui "politică ostilă" este denunţată de regimul de la Phenian, nu exclude posibilitatea de a se întâlni la un moment dat cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, dar subliniază că nu va face acest lucru fără angajamente clare din partea acestuia.

În mai, preşedintele american a criticat abordarea predecesorului său Donald Trump, care s-a întâlnit de două ori cu liderul nord-coreean în Singapore şi apoi la Hanoi, fără a obţine rezultate tangibile.

"Nu îi voi oferi o recunoaştere internaţională" fără compensaţii, a insistat Biden.

Liderul american a declarat că nu îşi face iluzii cu privire la dificultatea de a convinge Coreea de Nord să renunţe la arsenalul său nuclear, după o întâlnire la Casa Albă cu omologul sud-coreean Moon Jae-in.

"Nu ne facem iluzii cu privire la dificultate, absolut niciuna. Ultimele patru administraţii nu au atins obiectivul. Este un obiectiv incredibil de dificil", a declarat Biden reporterilor, anunţând că a numit un diplomat cu experienţă, Sung Kim, drept emisar special pentru Phenian.

Negocierile dintre Statele Unite şi Coreea de Nord s-au întrerupt după eşecul celui de-al doilea summit dintre Donald Trump şi Kim Jong Un, care a avut loc la Hanoi în 2019.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920