REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Rudel Obreja acuză SIF Transilvania că i-a sabotat proiectului Olimpus Blue Tower din Olimp

Rudel Obreja acuză SIF Transilvania că i-a sabotat proiectului Olimpus Blue Tower din Olimp

Replica API 10 ianuarie 2013 | 00:00 206

Proces la Tribunalul Constanţa: se cer daune de 2 milioane de euro

Proces la Tribunalul Constanţa: se cer daune de 2 milioane de euro

SIF Transilvania ar putea plăti daune de peste 2 milioane de euro fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box (FRB), Rudel Obreja, dacă magistraţii îi vor da acestuia câştig de cauză într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Constanţa. Judecătorul a fixat ieri următorul termen de judecată pentru data de 27 martie, timp în care se va realiza o nouă expertiză pentru stabilirea prejudiciului exact. Conflictul dintre Obreja şi SIF Transilvania datează de aproape 3 ani şi are la bază atitudinea bizară a societăţii braşovene faţă de interesul legitim al SC Moldova Estival 2002 SA, controlată de fostul şef FRB şi în care SIF 3 deţine un pachet minoritar de acţiuni, de a duce la bun sfârşit un proiect rezidenţial în staţiunea Olimp. Mai precis, SIF Transilvania a blocat finalizarea blocului de locuinţe Olimpus Blue Tower (fostul hotel Moldova), chiar dacă deţine acţiuni în societatea care dezvoltă proiectul.

Şicanele repetate ale SIF Transilvania au produs firmei Moldova Estival 2002 prejudicii de circa 2 milioane de euro, sumă valabilă la nivelul anului 2010 şi care se poate dovedi mai mare, la o reactualizare a pagubelor suferite. SIF 3 a practicat un joc ciudat în privinţa participării sale la proiectul de 11 milioane de euro derulat de Moldova Estival 2002 în Olimp, schimbându-şi de mai multe ori poziţia (s-a retras din societate, primindu-şi banii pe acţiuni, după care s-a răzgândit şi a revenit, votează ceva într-o şedinţă, pentru ca în următoarea să voteze exact opusul etc). Aşa s-a ajuns în situaţia ca patru antecontracte de vânzare cumpărare a unor apartamente în blocul din Olimp să nu mai poată fi concretizate, din cauza incertitudinilor generate de acţionarul SIF Transilvania, iar Marfin Bank, care a creditat proiectul, să "taxeze" suplimentar serviciile sale, toate acestea cuatificându-se în pierderi pentru Moldova Estival 2002 de peste 1,9 milioane de euro numai la nivelul anului 2010. Acţionarul majoritar Rudel Obreja încearcă acum să recupereze aceste pierderi de la SIF Transilvania, situaţia fiind cu atât mai complicată cu cât Moldova Estival 2002 se află în reorganizare judiciară încă de la începutul anului 2011. De altfel, motivul pentru Rudel Obreja a solicitat protecţia legii asupra Moldova Estival 2002 a fost tocmai sabotajul constant exercitat de SIF 3 asupra societăţii din Olimp. Interesant este faptul că SIF Transilvania nu se află la prima sa astfel de ispravă în Constanţa. SCIM SA, firmă controlată de familia fostului consilier local Dănuţ Moisoiu, s-a chinuit câţiva ani să scape de asocierea cu SIF-ul braşovean, care a faultat societatea în care era acţionară, cu aceeaşi consecvenţă ca şi în cazul Moldova Estival. De asemenea, este deja de notorietate şi departe de a se încheia războiul dintre SIF Transilvania şi fostul arbitru Constantin Frăţilă, pe marginea COMCM SA Constanţa.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614