REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Rudele persoanelor decedate în explozia de la Medgidia s-au întâlnit cu evaluatorul

Rudele persoanelor decedate în explozia de la Medgidia s-au întâlnit cu evaluatorul

Replica API 22 mai 2014 | 00:00 92

Viaţa în blocul devastat de o butelie

Viaţa în blocul devastat de o butelie

Locuitorii blocului în care a avut loc explozia devastatoare încă nu şi-au revenit din şoc şi spun că încă stau cu frică, gândindu-se că o bubuitură se va auzi în următoarea clipă. În plus, fratele şi cumnata celor ce au decedat în urma incendiului, locuitorii apartamentului în care s-a produs deflagraţia, au venit din Franţa şi au chemat reprezentantul unei firme de asigurări.

Monica, cumnata lui George Chiriţă, bărbatul decedat, a declarat, pentru "Replica", faptul că a chemat un reprezentant al unei case de asigurări pentru a face o evaluare. "Azi (miercuri - n.r.) a fost aici evaluatorul, a făcut poze şi urmează să stabilească valoarea pagubei. Suntem foarte trişti, abia ne-am întors din Franţa, casa nu mai este locuibilă, din păcate. Primarul a schimbat uşile la apartamente, ferestrele, ce a putut", a spus femeia. Potrivit acesteia, Laura Chiriţă, fetiţa care a fost spitalizată în urma deflagraţiei, a fost externată. "Este acasă, are arsuri urâte, dar se reface", a completat Monica. Reamintim că George Chiriţă, bărbatul care a provocat explozia devastatoare, după ce ar fi transferat gazele dintr-o butelie în alta, a murit la scurt timp în spital, acelaşi lucru întâmplându-se şi cu soacra acestuia. Nenorocirea s-a produs pe 4 martie, ora 20.16, când a avut loc o explozie devastatoare pe strada Independenţei. Explozia a fost produsă de o butelie şi a avut loc într-un bloc cu patru etaje. 28 de apartamente au fost distruse. Cum apartamentele au fost avariate, Primăria Medgidia le-a asigurat cazare celor aproximativ 40 de persoane afectate de explozie la un hotel din municpiu. În timpul intervenţiei pompierilor, oamenii au fost evacuaţi, având în vedere că s-a impus oprirea utilităţilor: gaze, apă, căldură. Locatarii blocului afectat au trecut prin clipe de groază. În doar câteva clipe şi-au văzut munca agonisită într-o viaţă distrusă. Autorităţile au intervenit în forţă şi 12 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Cinci persoane au fost intoxicate cu fum şi au suferit atacuri de panică, iar o femeie s-a ales cu politraumatism minor. Alte şapte persoane au ajuns la spital. Pagubele au fost imense, însă structura de rezistenţă a blocului nu a fost afectată. Duminică seara, pe 9 martie, George Chiriţă a murit, iar pe 12 a murit şi soacra acestuia, ambii spitalizaţi la Bucureşti. Fetiţa a supravieţuit, acum aflându-se acasă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218