REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Rudele tânărului înjunghiat mortal la Cuza Vodă s-au stropit cu benzină şi au ameninţat că-şi dau foc

Rudele tânărului înjunghiat mortal la Cuza Vodă s-au stropit cu benzină şi au ameninţat că-şi dau foc

Replica API 4 aprilie 2014 | 00:00 459

Scandal în faţa Parchetului şi acuzaţii grave

Scandal în faţa Parchetului şi acuzaţii grave

Acuzaţii grave şi imagini imposibil de uitat pentru constănţeni. Mama şi fratele lui Florin Bonea, tânărul înjunghiat mortal în faţa unei discoteci din localitatea Cuza Vodă, au vrut să-şi dea foc chiar în faţa Parchetului Tribunalului Constanţa. Cei doi s-au stropit, joi, cu benzină şi au ameninţat că îşi vor lua viaţa, acuzându-l pe procurorul Matei Dragomir că nu l-au arestat pe adevăratul criminal. În plus, aceştia susţin că procurorul este prieten de familie cu presupuşii criminali, motiv pentru care i-ar favoriza.

Au protestat în faţa Parchetului Tribunalului Constanţa, ameninţând că-şi vor lua viaţa dacă nu se face dreptate. Familia tânărului ucis în faţa unei discoteci din Cuza Vodă susţine că procurorul de caz ar fi prieten de familie cu presupuşii criminali, motiv pentru care i-ar favoriza. La un moment dat, mama tânărului ucis, Elena Bonea, chiar s-a întins pe asfalt, spunând că nu mai poate. A fost preluată de un echipaj medical al Ambulanţei şi dusă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru investigaţii şi nu este exclus să fie internată la Palazu. "Au venit după noi, hotărâţi să ne omoare pe toţi trei fraţii. Înainte de a intra în discotecă, ne-au tăiat cauciucurile la maşini să nu putem pleca. Apoi l-au chemat pe fratele meu afară, pe Florin, el şi-a dat seama că e încolţit, ne-a anunţat şi pe noi, după care a luat-o la fugă. L-au prins la înghesuială cu maşina, l-au lovit şi Vian (Octavian Cristea - n.r.) a primit un cuţit de la nevasta lui şi l-a înjunghiat pe Florin. Ceilalţi doi, ăia de au fost arestaţi, l-au tăiat la picioare, să nu fugă, dar de omorât, Vian l-a omorât. Florin deja murise şi el continua să bage cuţitul. L-a tăiat pe faţă, la gât. Vă spun, toţi trei fraţii eram programaţi să fim omorâţi...", a declarat, pentru "Replica", Alexandru Bonea, fratele tânărului ucis la Cuza Vodă.

Martorii ar fi ameninţaţi de presupuşii criminali

Familia Bonea a relatat şi faptul că martorii din Cuza Vodă, locuitori ai zonei unde s-a produs teribila crimă, au dispărut ca prin minune şi nimeni nu vrea să depună declaraţii. "Chiar zilele trecute, familia Cristea s-a dus acolo şi i-a ameninţat pe locuitori să nu se bage. Am fost noi la locul crimei să aprindem lumânări şi ne-au spus oamenii că au fost ameninţaţi. I-am spus procurorului şi ne-a gonit", a mai spus Alexandru. "Toată Medgidia ştie că procurorul este prieten de familie cu aceştia, pentru că şi el locuieşte tot acolo. A doua zi după crimă au fost audiaţi martorii în biroul domnului procuror şi au fost înjuraţi pentru că-l acuzau pe Octavian Cristea. Noi şi martorii spuneam că el a dat cu cuţitul, procurorul de caz răspundea: de unde ştiţi voi? De asemenea, o persoană din anturajul familiei Cristea a asistat la interogarea martorilor, iar aşa ceva nu este permis, dar procurorul râdea. Noi asta cerem, schimbarea procurorului de caz pentru că-i favorizează. Am cerut asta şi în a doua săptămână din luna martie şi degeaba. Cert este că nu a fost arestat criminalul, este liber. Am făcut demersuri la Parchetul General din Bucureşti, la DIICOT, chiar şi la ministrul Justiţiei şi în cursul săptămânii viitoare o să fim chemaţi la Bucureşti", a spus Leonard Bănică, vărul tânărului ucis. La faţa locului a fost prezent şi şeful Secţiei 3 Poliţie, Ovidiu Grosu, care a spus: "În prezent, femeia care a provocat dezordine în faţa Parchetului se află la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa pentru examinare, urmând a fi dusă la Spitalul Palazu Mare în vederea internării acesteia întrucât are un comportament deviant. Toate celelalte persoane implicate, vor fi sancţionate contravenţional pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, dacă se constată acest lucru". Procurorul Matei Dragomir nu a dorit să comenteze situaţia.

Ce spun procurorii despre şirul evenimentelor

Procurorii au menţionat că, în seara de 2 martie 2014, au dispus reţinerea pe timp de 24 de ore faţă de inculpatul Ion Cristea, de 24 de ani, din Medgidia, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor. S-a reţinut în sarcina acestuia că, la data de 1 martie 2014, în jurul orelor 23.00, pe fondul unei relaţii conflictuale mai vechi cu victima şi rudele acesteia, la discoteca din satul Cuza Vodă, a participat, împreună cu alte persoane, la agresarea violentă a victimei Florin Bonea, prin aplicarea de numeroase lovituri cu obiecte vulnerante metalice şi cu cuţitul la nivelul întregului corp, aşa încât victima a suferit multiple leziuni care au dus la deces, cea mai gravă leziune fiind o plagă tăiată-înţepată toracică transfixiantă ventriculară dreaptă (în zona inimii - n.r.). În cursul zilei de luni a fost formulată propunere de arestare preventivă faţă de inculpat pentru 30 de zile, propunere ce a fost trimisă spre soluţionare, potrivit competenţei materiale, judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa, aceasta fiind acceptată. Însă, iată că la scurt timp, aceştia au reţinut şi o a doua persoană, care până acum s-a aflat în spital. Agresorii nu şi-au recunoscut vina, iar Ion Cristea a menţionat că nu a făcut nimic, ba dimpotrivă - că el a fost cel agresat. Menţionăm că familia Cristea locuieşte în cartierul Ali Baba din Medgidia şi are afaceri cu flori, iar unii dintre membri chiar au antecedente penale. Reamintim că în noaptea de sâmbătă spre duminică, scene de groază au pus stăpânire pe strada Medgidiei din Cuza Vodă. Două grupuri s-au luat la harţă, urmând un adevărat măcel. S-au bătut cu răngi şi topoare, iar Florin Bonea, din Mihail Kogălniceanu, a fost călcat de maşina grupului rival, fiind prins între un gard şi autovehicul, după care a fost înjunghiat, el pierzându-şi viaţa în drum spre spital. Aceeaşi soartă a fost pe cale s-o aibă şi fratele lui, Alexandru Bonea, care spune că s-a baricadat în maşină şi astfel a putut scăpa cu viaţă. Din câte se pare, la mijloc a fost un conflict mai vechi, petrecut în urmă cu aproximativ o lună de zile, când Florin Bonea i-a luat apărarea cumnatei lui, în aceeaşi discotecă, ea fiind agresată de un membru al familiei Cristea. La acea dată, respectivii l-au ameninţat că-l vor omorî. Aşa s-a şi întâmplat. Când au auzit că a venit în discotecă, l-au urmat şi l-au chemat până afară, de aici începând totul. Bonea, în vârstă de 32 de ani, era căsătorit şi avea doi copii, de 8, respectiv 14 ani. Anul acesta, participând cu armăsarul propriu la tradiţionalul Botez al Cailor, eveniment care se derulează de 17 ani în localitatea Mihail Kogălniceanu, Bonea fusese desemnat câştigător al secţiunii viteză.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102