REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Rudele unui bărbat decedat în accident rutier aşteaptă de 6 ani să li se facă dreptate

Rudele unui bărbat decedat în accident rutier aşteaptă de 6 ani să li se facă dreptate

Replica API 6 iunie 2017 | 00:38 315

Amânare în dosarul unui accident mortal, petrecut în anul 2011!

“Amână cauza în vederea continuării cercetării judecătoresti - va amână cauza la 16.06.2017” – se arată pe portalul instanţelor de judecată, în dosarul o femeie din Valu lui Traian a rămas fără o sursă sigură de venit încă din anul 2011, atunci când soţul ei, singurul care ar fi avut un loc de muncă stabil, şi-a pierdut viaţa în urma unui accident rutier.

Vorbim despre o familie nevoiaşă al cărei "sprijin", în ziua de 29 iulie 2011, a avut nenorocul să se afle într-un atelaj hipo, pe DN3, drumul care leagă Constanţa de Valu lui Traian, după cum susţin juriştii. Mai precis, în jurul prânzului, căruţa rula dinspre municipiu către Valu, condusă fiind de Gheorghe C. În atelaj se mai afla şi Ioan Palade. La un moment dat, potrivit informaţiilor de la acel moment, căruţaşul ar fi virat către stânga, peste marcajul dublu continuu, pentru a intra pe un drum de pământ. În acel moment, căruţa a fost izbită în plin de un autoturism condus de Anatoli I., care, după cum au precizat oamenii legii, din primele informaţii, ar fi circulat regulamentar. În urma impactului, Ioan Palade a decedat, lăsând în urmă o soţie şi un copil minor, la acea dată. Însă, iată că dosarul a ajuns pe masa judecătorilor, dar asistăm la o amânare. De acest dosar se ocupă şi jurista Florina Marcu, din cadrul Asociaţiei Heracleea (despăgubiri victime din accidente rutiere), în sensul că sprijină familia al cărei susţinător financiar (Ioan Palade) a decedat.

“Ioan Palade, şi-a pierdut viaţa. Atunci, fiica acestuia era minoră, care a rămas doar cu mama. Încă de atunci, dosarul stă pe loc, familia nu a fost chemată nici măcar să dea vreo declaraţie, ce să mai vorbim despre trimitere în judecată. Ideea este că persoana decedată era pasager în căruţă, nicidecum nu o conducea. (…) Noi avem un contract de mandat cu familia decedatului şi, din 2015, am preluat dosarul, facem demersurile necesare întrucât familia trebuie ajutată. Respectivul bărbat, Ioan Palade, era singurul sprijin. Femeia nu avea serviciu, fetiţa era minoră… Şi, ce este cel mai important, oricine ar fi autorul accidentului, Ioan Palade a murit nevinovat”, a spus jurista Florina Marcu.

Potrivit informaţiilor noastre, dosarul a ajuns târziu la instanţă din pricina faptului că rudele persoanelor din atelajul hipo, care sunt de etnie romă, îşi schimbau declaraţiile în mod frecvent cu privire la numele celui care a condus căruţa. Însă, la data de 22.08.2014, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de şoferul autoturismului Anatoli I. şi Gheorghe C. pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 192, alin 1 din Codul Penal, constând în aceea că, la data de 29 iulie 2011, în jurul orei 12.10, numitul Anatoli I. a condus un autoturism pe DN3, dinspre Valu lui Traian către Constanţa şi, ajungând în zona kilometrului 252, a acroşat un atelaj hipo care a trecut peste marcajul axial, dublu continuu, cu intenţia de a traversa drumul naţional. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a celor doi care se aflau în atelaj. La data de 12.08.2014, Ioan Palade a decedat la spital.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614