REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Rugină s-a pensionat de la Infecţioase; colegii îl suspectează că a fost în stare de incompatibilitate

Rugină s-a pensionat de la Infecţioase; colegii îl suspectează că a fost în stare de incompatibilitate

Replica API 12 septembrie 2016 | 01:02 2598

Rectorul Universităţii Ovidius,

Rectorul Universităţii Ovidius,

Sorin Rugină

Medicul Sorin Rugină s-a pensionat! În prezent rector al Universităţii Ovidius din Constanţa, Sorin Rugină era şi şef secţie în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase. De câteva zile, Rugină nu mai activează la Boli Infecţioase, locul lui fiind preluat de medicul Irina Dumitru. „Domnul doctor mai vine ocazional pe la unitate, să-şi vadă pacienţii, după care va renunţa definitiv la activitatea de aici”, ne-a precizat un cadru medical de la Spitalul de Boli Infecţioase. Momentul pensionării lui Rugină coincide cu un eveniment important la nivelul universităţii pe care o conduce: în luna octombrie, el se va prezenta în faţa colegilor din conducerea instituţiei de învăţământ superior de stat, care ar urma să îi prelungească mandatul de şef al UOC. Conform surselor noastre din cadrul universităţii, prelungirea mandatului este ultima grijă a rectorului, în condiţiile în care acesta trebuie să lupte cu problemele semnalate în raportul întocmit de evaluatorii Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), dar şi cu suspiciuni că, în 2015, s-ar fi aflat în incompatibilitate. Cazul lui ar fi, conform unor profesori din cadrul UOC, similar cu al fostului rector al UMF Târgu Mureş, prof.univ.dr. Constantin Copotoiu. Acesta a fost declarat incompatibil întrucât fostul rector al UMF Târgu Mureş a deţinut şi fotoliul de şef al Clinicii Chirurgie I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş. Deşi Copotoiu a contestat raportul ANI în instanţă, el a pierdut. De precizat că Sorin Rugină nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Alexandra ANTON

Vezi şi:

http://www.replicaonline.ro/nereguli-majore-la-universitatea-ovidius-evidentiate-in-raportul-aracis-detalii-scandaloase-tinute-sub-pres-289816/

http://www.replicaonline.ro/universitatea-ovidius-drept-la-replica-pe-tema-articolelor-privind-raportul-aracis-290072/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Du te in gunoi nenorocitule, procreatie de cea mai joasa natura. Exemplu major al celei mai mari porcarii de Romania.
2
0
Bine ca s a ajuns sa se urle si impotriva acestui tzigoiner nenorocirea pamanrului care pine diagnostice incredibile, face lucruri care n au nici o legatura cu medicina si ar trebui sa nu mai aiba dreptul la nimic.
1
0
CE LE MAI PLACE UNORA SA DEZINFORMEZE DA DA.DIMINEATA DE DIMINEATA II LA RAPORTU DE GARDA.SE POATE VERIFICA PT CONFORMITATE.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218