REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ruinele Arenele Tomis NU se metamorfozează într-un bloc cu 5 etaje

Ruinele Arenele Tomis NU se metamorfozează într-un bloc cu 5 etaje

Replica API 7 aprilie 2020 | 10:10 7493

Grădina de vară Tomis sau „Arenele Tomis”, cum mai este cunoscut imobilul, este unul dintre locurile de unde constănțenii au amintiri plăcute. În trecut, a fost grădină de vară, apoi cinematograf, rulând filme românești, cu actori consacrați, de care astăzi doar ne amintim. După 2000, grădina de vară Tomis a fost încredințată unui privat, care a transformat-o în patinoar.

A devenit focar de infecție

De câţiva ani, a devenit un focar de infecţie, devenind “casă” pentru oamenii străzii. Proprietarul George Giuliano Talpeș, în loc să o reabiliteze şi să o redea constănţenilor în toată splendoarea ei, vrea să o dărâme, iar în locul ei să ridice un imobil cu 5 etaje, cel mai probabil cu destinaţia de locuinţe ori spaţii de cazare. Potrivit informaţiilor noastre, Talpeş a formulate mai multe cereri la primărie în acest sens, toate fiind respinse.

După ce nu a mai produs bani, Grădina de vară Tomis a fost lăsată în paragină, ajungând un focar de infecție. Imobilul nu este îngrădit corespunzător, așa că pe aici încă se aciuează persoane fără adăpost, în timpul nopții.

Proprietarul vrea să transforme clădirea în hotel?!

Firma care a preluat imobilul prin anul 2010, SC Alt Trend MG SRL, deţinută de George Giuliano Talpeș, a fost, în trecut, somată de primărie să-şi cureţe hoiturile de sub nas. Grădina de vară se află la doar câțiva pași de locul de joacă. Un loc de joacă reabilitat, curat și modern. Se află, de altfel, şi în imediata apropriere a Primăriei, Prefecturii şi Consiliului Judeţean Constanţa. Adică... toți factorii de decizie care contează din județul nostru! Și, cu toate acestea, grădina de vară a ajuns un veritabil focar de infecție, nefiind respectate niciuna dintre prevederile legale privind proprietățile private-de menținerea a curățeniei, de îngrădire corespunzătoare, de obturare a căilor de acces etc. Iată că proprietarul visează să transforme Arenele Tomis într-un imobil cu 5 etaje, locuinţe colective sau spaţii de cazare. Numai că, visul său nu va devein realitate. În acest sens, a depus mai multe solicitări la primărie, ultima de dată recentă. De fiecare dată, a primit răspuns negativ, deoarece în zonă nu sunt admise construcţii de genul acesta. Adică nu respectă indicatorii urbanistici aprobați, procentul de ocupare al terenului şi coeficientul de utilizare al terenului.

Giuliano Talpeș

George Giuliano Talpeş nu a putut fi contactat pentru mai multe detalii. El a fost membru PSD, în trecut fiind liderul Organizației de Tineret a Filialei PSD Constanța.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Giuliano e un homosexual
0
0
imobil de 5 etaje la care se vor mai adauga 3 cind il vor termina .ce vor dezgropa cind vor face fundatia tot pe cimp vor arunca istoria cum a facut makedonul bucovala?
1
0
Cum le ma voie la asemenea oameni fara viziune sa fie proprietari acolo,chiar asa orasul asta de rahat in care traim se vinde bucatica cu bucatica?
2
0
Giulianoooooo. tare baiatul asta
4
4
Ba nu e rau ca se construieste..e rau ca s-a cumparat fara bani la pret de nimic !
8
6
Toate otrepele si veneticii au venit si s-au imbuibat cu ajutorul PSD pe spatele constantenilor, nu vedeti ce dolofan este Giuliano asta? Acum face pe victima.
12
1
Cum a ajuns asta proprietar acolo?????????
14
1
Se comenteaza cumva alt articol? Cand spun articol sper ca intelegeti la ce ma refer.
5
0
Porcia PSDista nu are limite, cei mai mari hoti si corupti sunt pesedeii.
15
3
Ciupanilor
7
1
e finu lu Stroe Felix si imi stergeti comentariile v a dat ordin ?
19
0
Buna idee. Sa ramina gradina de vara pantru evenimente culturale,anexa Jean Constantin.Cine a vindut terenul sa raspunda.
28
2
Alte blocuri Cand incepeti sa construiti in sensurile giratorii Ce frumos se dezvolta orasul
17
1
Fara blocuri in parc. Rechizitionati gradina si faceti anexa la centru cultural Nea Jan.Fara creier machidonii astia scarbosi.
28
2
moarte strutinschi, moarte constantinescu, moarte cumpana, moarte nastase, moarte iliescu, moarte machidonilor
23
4
In afara faptului ca este nepotul lui Ioan Talpes , fost comunist ,ex. director SRI, acest pacalici nu are alte merite.
32
3
de unde ma e proprietar? l-a dus tacsu la un film acolo si i-a placut atat de mult incat i l-a cumparat? o a va manance pamantul ca nu va mai saturati sa furati...
31
1
ce fel de contract are cu primaria ? de inchiriere, de concesiune? care au fost conditiile initiale pentru inchiriere, concesiune? cum poate un individ sa dispuna dupa bunul plac de o constructie care nu este proprietatea lui. cel mai frumos si indicat ar fi sa ramana gradina de vara- cinematograf. Nu mai distrugeti Constanta
28
1
Amplasamentul se afla chiar in Cetatea Tomis. In pamant sunt ruine care ar trebui dezgropate si puse in valoare turistica. Nu cum s-a procedat la sediul OCPI care s-a construit peste ruine.
34
1
Casa Alba va fi cumparata in curand de Casa Albastra, in parteneriat cu Casa Sperantei !
31
0
Casa alba cind va fi scoasa la vinzare?
24
0
Ziaristii au ramas fara finanatare si cauta sponsori. Se ofera careva?
11
4
noroc ca a venit salvarea, nu stiu ce ne faceam daca nu primeam acest ajutor. chiar era nevoie de un bloc.
21
0
Refuz sa cred asa ceva
28
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102