REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Rupere de nori în Valu: localnicii s-au trezit cu grădinile inundate!

Rupere de nori în Valu: localnicii s-au trezit cu grădinile inundate!

Replica API 6 iulie 2015 | 17:28 412

Ploaie torenţială cu grindină

Ploaie torenţială cu grindină

A fost rupere de nori în localitatea constănţeană Valu lui Traian. Norii negri au acoperit brusc cerul şi o ploaie torenţială a pus stăpânire pe comună. În doar câteva minute curţile şi grădinile oamenilor s-au transformat în “piscine”. Localnicii spun că a ploat cu grindină şi se tem să nu le fi fost afectate culturile. Ploaia nu a ocolit nici celelalte localităţi din judeţul Constanţa. Reamintim faptul că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa le-a recomandat cetăţenilor câteva măsuri preventive.

Astfel, pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, reprezentanţii ISU le-au reamintit autorităţilor că trebuie să întreţină corespunzător şanţurile şi rigolele de scurgere a apelor pluviale, să îndepărteze materialul lemnos şi deşeurile din albia cursurilor de apă, respectiv din secţiunile de scurgere a podurilor şi podeţelor.

„Având în vedere că au primit informaţia autorizată, transmisă de Inspectoratul Judeţean, privind avertizarea hidrologică, le reamintim primarilor că au obligaţia să avertizeze populaţia prin aducerea la cunoştinţă a informaţiilor preventive necesare, inclusiv să asigure permanenţa la sediul primăriei în vederea primirii prognozelor şi avertizărilor meteorologice ce vor fi transmise ulterior”, au precizat reprezentanţii ISU Dobrogea.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102