REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Rus, scrisoare deschisă la final de mandat: Dragi români, îmi cer iertare pentru cuvintele folosite

Rus, scrisoare deschisă la final de mandat: Dragi români, îmi cer iertare pentru cuvintele folosite

Replica API 26 iunie 2015 | 06:41 258

Ministrul demisionar al Transporturilor, Ioan Rus, a postat pe site-ul ministerului o scrisoare deschisă în care se adresează cetăţenilor cu formula "Dragi români" şi îşi cere iertare, la final de mandat, pentru cuvintele folosite referitoare la românii din străinătate.

"Dragi români, În aceste zile îmi închei mandatul de ministru al Transporturilor. Atât în activitatea mea desfăşurată în exercitarea funcţiei publice, dar şi în cea politică, am încercat să fiu mai degrabă un om al acţiunii, mai puţin al cuvintelor. Îmi dau seama că felul în care m-am exprimat a cauzat suferinţă multora dintre dumneavoastră, iar pentru acest fapt am înţeles să îmi dau demisia. Îmi cer iertare tuturor românilor pentru cuvintele pe care le-am folosit în legătură cu aceia dintre ei nevoiţi să plece să lucreze în străinătate în căutarea unei vieţi mai bune pentru ei şi pentru copiii lor. Modul în care m-am exprimat nu reflectă ceea ce cred şi gândesc. Pentru mine, românii din interiorul şi din afara graniţelor fac parte din naţiune, au aceleaşi drepturi şi le datorăm un respect egal. Pe de altă parte, am cunoscut şi înţeleg drama celor plecaţi departe de casă, eu însumi am în familia extinsă rude, cum am şi prieteni, care lucrează în ţările europene sau peste ocean. Nu a fost nicio clipă intenţia mea să jignesc ori să rănesc pe cineva. Cred, totuşi, că o neglijenţă în exprimare nu poate şterge aproape două decenii de activitate politică onestă", afirmă Rus.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614