REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Rusia a atacat din nou Insula Șerpilor

Rusia a atacat din nou Insula Șerpilor

Replica API 7 iulie 2022 | 00:00 990

Forţele ruse au atacat din nou joi Insula Şerpilor din Marea Neagră, fiind afectat un chei ca urmare a impactului a două rachete, a anunţat purtătorul de cuvânt al administraţiei militare ucrainene din Odesa (sud), Serghei Bratciuk, pe contul său de Telegram, transmite EFE, potrivit news.ro.

Reuters informează că atacul rus s-a produs la scurt timp după ce trupele ucrainene au susţinut că au arborat steagul ţării pe insulă.

Andrii Iermak, şeful de personal al preşedintelui ucrainean, a postat joi un video pe Telegram cu trei militari care arborează un drapel ucrainean uriaş pe insulă.

Agenţia de presă Interfax, care a citat Ministerul Apărării rus, a relatat că Rusia a lovit Insula Şerpilor în Marea Neagră. Ucraina a încercat să arboreze steagul ucrainean pe Insula Şerpilor, un avion rusesc a lovit insula, a relatat şi TASS, care a citat acelaşi minister.

Instalaţia de pe Insula Şerpilor a fost ''semnificativ avariată'', potrivit sursei, citată de agenţia Unian, care a mai informat că trupele ruse au lansat joi dimineaţă un atac cu rachete în regiunea Odesa.

Unian a relatat că forţele Moscovei au atacat insula şi în cursul zilei de miercuri şi că aveau ca obiectiv să îndepărteze drapelul Ucrainei.

La 30 iunie, Rusia a anunţat că, ''drept gest de bunăvoinţă'', şi-a retras trupele din Insula Şerpilor, care a fost capturată la 24 februarie, la începerea invaziei ruse în Ucraina. În schimb, Ucraina consideră că Moscova nu a mai putut să-şi urmărească strategia în zonă după pierderea mai multor nave de război, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Slava russia
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218