REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Rusia cere ca SUA să își retragă soldații din Siria: 'Armata americană este o forță de ocupație'

Rusia cere ca SUA să își retragă soldații din Siria: 'Armata americană este o forță de ocupație'

Replica API 24 octombrie 2019 | 00:00 197

Rusia a cerut joi ca orice soldat american rămas în Siria să părăsească această ţară, denunţând totodată SUA drept forţă de ocupaţie a Siriei devastate de război, relatează agenţia DPA, scrie stiripesurse.ro

''În ce priveşte prezenţa soldaţilor americani în Siria, poziţia noastră este binecunoscută. Numai unităţile ruseşti sunt prezente în Siria în mod legitim, la cererea conducerii Siriei'', a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează agerpres.ro.

SUA şi-au retras brusc forţele din nordul Siriei la începutul acestei luni, cu câteva zile înainte ca aliatul ei din NATO, Turcia, să înceapă o ofensivă militară împotriva miliţiilor kurde din regiunea protejată anterior de trupe americane.

Rusia, principalul aliat al regimului sirian, a ajuns săptămâna aceasta la un acord cu Turcia care prevede că cele două ţări vor controla în comun părţi din nordul Siriei vizate de ofensiva turcă, fiind astfel oprită această ofensivă, dar în acelaşi timp militanţii kurzi se văd astfel forţaţi să părăsească respectivele zone.

Preşedintele Donald Trump, care a ordonat retragerea trupelor americane din Siria, a declarat într-un mesaj televizat că efective reduse ale trupelor americane vor rămâne totuşi în Siria, în special pentru a proteja instalaţiile petroliere.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Romania a fost vinduta la mezat de ciuma rosie !Gazele, padurile, pamintul!Cu semnatura lor a bolsevicilor, avizi de arginti s a vindut tot!Ciuma lui Mazare cum a calarit Constanta ,cum a stors totul pentru el camarila lui 20 de ani?!
0
1
Tara noastra si a pierdut orice independenta din momentul impuscarii lui Ceausescu. Suntem colonia multinationalelor care actioneaza prin ambasadorii numiti la Bucuresti. Sclavii FMI si ai Bancii Mondiale
2
1
e mancata in primul rand de olteni !!!
5
1
Pai da, doar instalatiile petroliere conteaza, vietile umane mai putin, si Rusia si USA si alte superputeri ale Lumii nu vor inceta razboaiele lor locale pentru suprematia resurselor naturale, exploatarea solului si subsolului, transformarea stalelor Lumii in sclavi mondiali. Din decembrie 1989 si Romania a devenit un sclav mondial cu drepturi depline de sclav mondial.
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369