REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Rusia: Două arestări pentru incendiul de amploare din Sankt Petersburg, soldat cu un mort şi trei răniţi

Rusia: Două arestări pentru incendiul de amploare din Sankt Petersburg, soldat cu un mort şi trei răniţi

Replica API 14 aprilie 2021 | 00:00 789

Două persoane au fost arestate în Rusia pentru incendiul de proporţii declanşat luni într-o fabrică istorică din Sankt Petersburg, care s-a soldat cu un mort şi trei răniţi în rândul pompierilor, relatează AFP, citată de Agerpres.

Incendiul s-a declanşat luni, la puţin timp după 12.30 (09.30 GMT), din motive încă necunoscute. Purtate de un vânt violent, flăcările s-au extins rapid în acest vast complex din cărămizi roşii.

"Se continuă acţiunile de stropire (...) şi lichidarea câtorva focare de incendiu. Pentru moment, focul afectează încă 500 de metri pătraţi", a anunţat marţi într-un comunicat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă.

Comitetul de anchetă rus a anunţat reţinerea directorului manufacturii şi a adjunctului său, în cadrul unei anchete deschise pentru "neglijenţe care au provocat decesul" unei persoane.

Potrivit anchetatorilor, "un anumit număr de încălcări" în materie de siguranţă anti-incendiu au fost descoperite şi conducerea acestui complex "ştia perfect" că locul nu ar fi trebuit să fie ocupat.

"Inspecţiile efectuate în 2020 şi 2021 au dus la descoperirea a numeroase încălcări (...) Exploatarea acestei clădiri nu putea avea loc (...)", a explicat Comitetul de anchetă.

Flăcările, vizibile luni din centrul istoric al fostei capitale imperiale ruse la peste 10 kilometri distanţă, au devastat peste 10.000 de metri pătraţi.

Un pompier care participa la operaţiunile de salvare a murit şi alţi trei au fost răniţi, dintre care doi se află în stare gravă, prezentând arsuri pe jumătate din suprafaţa corpului, potrivit Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă.

Este "incendiul cel mai grav din ultimii 19 ani" la Sankt Petersburg, potrivit site-ului de internet de informaţii locale Fontanka.

"Manufactura Nevski", construită de un industriaş german în secolul al XIX-lea şi clasificat drept monument istoric regional, a fost multă vreme una dintre cele mai mari uzine textile din URSS şi a rămas parţial un sit industrial, restul fiind abandonat sau închiriat ca spaţiu comercial.

Exploziile sau incendiile accidentale soldate cu victime sunt relativ frecvente în Rusia, din cauza vechimii infrastructurii şi a nerespectării normelor de securitate. În decembrie, unsprezece persoane au murit într-un incendiu din interiorul unui cămin pentru bătrâni din regiunea Ural.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218