REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Rusia face un spray nazal anti-COVID-19 și un vaccin special pentru adolescenți

Rusia face un spray nazal anti-COVID-19 și un vaccin special pentru adolescenți

Replica API 26 noiembrie 2021 | 19:49 716

Rusia a anunţat miercuri că a obţinut noi progrese în cercetările sale împotriva maladiei COVID-19 şi că îşi va extinde gama de vaccinuri Sputnik, care urmează să includă atât o versiune pentru adolescenţi, cât şi un spray nazal, pe care preşedintele Vladimir Putin l-a utilizat la o zi după ce a fost vaccinat cu doza de supra-rapel ("booster"), informează Reuters, citată de stiripesurse.ro.

Tatiana Golikova, viceprim-ministru al Rusiei, a anunţat că Ministerul Sănătăţii din această ţară va înregistra miercuri un nou vaccin anti-COVID-19, Sputnik M, care se adresează adolescenţilor cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani. Primele doze cu acest vaccin nou vor deveni disponibile spre sfârşitul lunii decembrie.

"Astăzi va fi înregistrat de Ministerul Sănătăţii vaccinul Gam-COVID-Vac M, dezvoltat de Centrul Gamaleia pentru copii de 12-17 ani", a declarat într-o reuniune guvernamentală Tatiana Golikova, citată de ediţia franceză a site-ului Russia Beyond.

Tinerii ruşi cu vârste de peste 15 ani vor putea să decidă singuri dacă vor să se vaccineze. Pentru cei mai mici de 15 ani, acordul parental va rămâne obligatoriu.

Studiile clinice pentru acest vaccin, dezvoltat de acelaşi institut care a creat şi vaccinul Sputnik V, faţă de care reprezintă o variantă de cinci ori mai puţin dezvoltată, au început la Moscova pe 5 iunie.

Totodată, preşedintele Putin a dezvăluit miercuri într-o alocuţiune televizată că s-a vaccinat din nou împotriva COVID-19 la şase luni după ce a primit doza iniţială de vaccin Sputnik V, deoarece nivelul său de anticorpi a scăzut.

El a mai spus că a primit doza "booster" sub forma unei injecţii, urmată în ziua următoare de utilizarea unui spray nazal anti-COVID-19, potrivit Agerpres.ro.

Rusia a dezvoltat foarte repede, anul trecut, vaccinul anti-COVID-19 Sputnik V, însă autorităţile de la Kremlin pun creşterea rapidă a numărului de infectări din perioada recentă pe seama ezitării ample a populaţiei de a se vaccina. Octombrie 2021 a fost luna în care s-au înregistrat cele mai multe decese în Rusia de la declanşarea pandemiei de COVID-19.

Mulţi dintre ruşi ezită să se vaccineze şi nu au încredere în asigurările date de autorităţile centrale în privinţa siguranţei acestor vaccinuri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
apa chioara botezatavaccin.bagati ceva esenta iarba in vaccin,ca sa.l faca adolescentii ulii!
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218