REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Rusia: O instanţă a blocat conturile organizaţiei opozantului Alexei Navalnîi

Rusia: O instanţă a blocat conturile organizaţiei opozantului Alexei Navalnîi

Replica API 9 august 2019 | 00:00 373

Alexei Navalnîi

Tribunalul din districtul moscovit Presnenski a blocat joi conturile organizaţiei lui Alexei Navalnîi şi ale colaboratorilor săi, a anunţat purtătoarea de cuvânt a celui mai cunoscut opozant rus, printr-un mesaj pe Twitter preluat de AFP.

Navalnîi este anchetat pentru spălare de bani, dar purtătoarea de cuvânt Kira Iarmici a precizat că a fost blocat şi contul echipei politicianului, care nu figurează în dosar.

Ancheta a început sâmbăta trecută; organizaţia lui Navalnîi este suspectată că a primit ilegal aproape un miliard de ruble (circa 13,8 milioane de euro). Joi au fost efectuate percheziţii la domiciliile mai multor apropiaţi ai liderului opoziţiei.

Fondul Anticorupţie al lui Navalnîi se află la originea mai multor dezvăluiri despre bogăţia şi corupţia elitei ruse. Presa publică nu preia astfel de materiale, care sunt însă distribuite în reţelele sociale. Un videoclip în care premierul Dmitri Medvedev este acuzat că deţine controlul asupra unui imperiu imobiliar a fost vizualizat de 31,5 milioane de ori pe YouTube.

Cea mai recentă anchetă a organizaţiei lui Navalnîi a relevat săptămâna trecută că Natalia Sergunina, adjunctă a primarului Moscovei, a deturnat miliarde de ruble din banii publici prin gestiunea fondului imobiliar al municipalităţii.

Autorităţile ruse se confruntă cu cele mai puternice proteste de la revenirea la Kremlin a preşedintelui Vladimir Putin, în 2012. Două manifestaţii neautorizate de la Moscova, unde protestatarii au cerut alegeri libere, au fost urmate de circa 1400, respectiv 1000 de arestări. Aproape toate personalităţile din opoziţie au fost condamnate la pedepse cu închisoarea, în general pe termen scurt, pentru instigarea manifestanţilor.

Navalnîi execută în prezent o condamnare de 30 de zile de închisoare, în timpul căreia a fost spitalizat, la sfârşitul lui iulie. Oficial, a fost vorba de o reacţie alergică, însă opozantul nu exclude posibilitatea de a fi fost otrăvit. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367