REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Rusia pierde încă o navă în Marea Neagră

Rusia pierde încă o navă în Marea Neagră

Replica API 14 mai 2022 | 19:50 1140

O navă rusă folosită pentru transport logistic, „Vsevolod Bobrov”, a fost cuprinsă de un incendiu la bord și a fost remorcată din zona Insulei Șerpilor către portul Sevastopol, a anunțat Serhii Bratciuk, purtător de cuvânt al Administrației militare regionale din Odesa, citat de CNN.

La rândul său, Reuters îl citează pe Bratciuk, potrivit căruia forțele ucrainene ar fi cele care au avariat această navă modernă a marinei ruse în Marea Neagră, relatează The Guardian,

Anterior, site-ul 24tv.ua, citând surse din cadrul serviciilor de securitate ucrainene, anunța că unul dintre cele două vase de suport logistic pe care Rusia le are în Marea Neagră ar fi fost cuprins de un incendiu, din motive necunoscute, în timp ce se îndrepta spre Insula Șerpilor.

Potrivit unor informații încă neconfirmate, nava ar fi încercat în cursul nopții să ducă pe Insula Șerpilor un sistem de apărare antiaeriană. Ucrainenii ar fi lovit-o însă cu o rachetă, iar nava nu a apucat să-și ducă încărcătura pe Insula Șerpilor.

Ulterior, ar fi avut loc o operațiune de salvare a echipajului, iar nava a fost tractată către Sevastopol și ar avea nevoie de reparații majore.

Dacă informațiile se confirmă, ar fi a treia sau a patra navă pe care rușii o pierd de la declanșarea invaziei în Ucraina. Cea mai spectaculoasă pierdere rămâne nava-amiral a flotei de la Marea Neagră, „Moskva”, care s-a scufundat la 14 aprilie, după ce la bord a avut loc un incendiu ce ar fi fost declanșat de un atac cu rachete al ucrainenilor. De asemenea, în urmă cu câteva zile, ucrainenii au susținut că au lovit și avariat fregata rusă „Amiral Makarov”, care rămăsese principala navă a flotei ruse din Marea Neagră. Partea rusă nu a confirmat însă informațiile. S-a vorbit, de asemenea, în martie, despre lovirea unei nave ruse de desant în portul Berdiansk, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la cit maimulte !
0
0
... in 3 zile debarca La Moscova !
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614