REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Rusia plănuiește DESTRĂMAREA Ucrainei: Kievul cere sprijin militar și economic

Rusia plănuiește DESTRĂMAREA Ucrainei: Kievul cere sprijin militar și economic

Replica API 11 ianuarie 2019 | 00:00 251

Rusia va face totul pentru a reuşi destrămarea Ucrainei, a acuzat vineri Pavlo Klimkin, ministrul ucrainean de Externe, cerând sprijinul Occidentului pentru deblocarea accesului în Marea Azov, situată în nordul Mării Negre.

"Rusia va face totul pentru destrămarea Ucrainei, pentru a diviza şi mai mult Ucraina", a declarat Pavlo Klimkin, citat de agenţia Associated Press, conform stiripesurse.ro.

Moscova "nu vrea o Ucraină liberă şi democratică", a subliniat Pavlo Klimkin, cerând "susţinere militară, politică şi economică pentru contracararea tentativei Rusiei de a sufoca sudul Ucrainei prin blocarea accesului în Marea Azov".

Instanţe judiciare din Crimeea au decis plasarea în arest preventiv timp de 60 de zile a celor 24 de militari ucraineni capturaţi de Rusia în incidentul naval produs pe 25 noiembrie 2018 în Marea Azov. Serviciul Federal rus de Securitate (FSB) susţine că navele militare ucrainene Berdiansk, Nikopol şi Iani Kapu au pătruns neautorizat în apele teritoriale ruse, ignorând somaţiile.

Ambarcaţiuni ale Serviciului Federal rus de Securitate (FSB) au deschis focul spre cele trei nave militare ucrainene, capturându-le şi arestând 24 de membri ai echipajelor. Cele trei nave militare ucrainene se aflau în largul fostei provincii ucrainene Crimeea, anexată de Rusia în anul 2014.

Ucraina a denunţat o "agresiune" a Rusiei şi a instituit Legea marţială timp de 30 de zile în regiunile ucrainene situate la frontiera cu Rusia. Statele Unite, Uniunea Europeană şi NATO au criticat Rusia şi au cerut măsuri pentru detensionarea situaţiei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Intradevar. Helmuth si Klaus au dreptate. Spargerea Ucrainei este un lucru bun pentru toata lumea.Noi ne-am redobandi teritoriile pierdute: nordul Maramuresului si Bucovinei, Herta si teritoriul de la nordul bratului Chilia. Ungurii au deja agenti in Transcarpatia, care sa declanseze anexarea. Polonezii au pierdut si ei teritoriu in 1954 cand Stalin a desenat acest stat artificial numit Ucrina. Rusii sunt deja pe felie sa anexeze litorlul de la Odesa spre est la ei acasa. Estul Ucrainei este aprope al rusilor. Ucraina istorica poate ramane o zona de siguranta intre Rusia si restul lumii.
1
0
Putin te iubim ,,vino si la noi.
0
2
In loc sa-i intereseze , bunastarea oamenilor , rusi se tot agita , in jurul Ucrainei si-n Marea Neagra . Salivand , poate poate iese ceva . Vecini Unguri isi freaca mainile , fiind filorusi pur sange . Avem Ungaria intr-o parte si Ucraina si Rusia in cealalta parte . Un blestem geopolitic superb .
4
0
Ukraina este un stat artificial,care a fost mereu impotriva Romaniei.Intradevar,trebuie ajutat!S-a piara!
2
1
Deabia are pe ce bea apa dar inteapa in stanga si dreapta, sa va stea in gat Moldova si Transnistria flamazeala ce sunteti
4
1
Daca va uitati pe harta veti vedea cat de aproape este Moscova de tarmul marii Azov. Controlul Marii Negre este vital pentru rusi pentru ca orice atac asupra lor va fi dat pe acest culoar. Submarinele rusesti le garanteaza ca nu va trece nicio nava neautorizata spre ei. Intelegeti acum de ce Ucraina reprezinta un pericol iminent pentru rusi?
2
1
Raman fara gazele rusesti si nu stiu cum sa faca sa atraga sprijin international.
8
1
Adio pace in Marea Neagra. Urmeaza macelul, scapa cine poate. Marea Neagra va deveni Marea Rosie, din cauza sangelui varsat. O scanteie lipseste si gata, vor zbura rachetele deasupra marii ca pescarusii acum.
7
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614