REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Rusia, prima reacție în scandalul dronei: 'Avioanele de luptă nu au folosit armele de la bord'

Rusia, prima reacție în scandalul dronei: 'Avioanele de luptă nu au folosit armele de la bord'

A.F. 16 martie 2023 | 00:00 853

Ministerul Rus al Apărării susține că avioanele de luptă rusești „nu au folosit armele de la bord” în cazul dronei americane doborâte în Marea Neagră.

Rusia, prima reactie in scandalul dronei: 'Avioanele de lupta nu au folosit armele de la bord'

„În dimineața zilei de 14 martie, deasupra Mării Negre, în apropiere de Crimeea, controalele spațiului aerian al Forțelor Aeriene Ruse au detectat zborul unei drone americane MQ-9 în direcția frontierei rusești.

Zborul a fost efectuat cu transponderele dezactivate, încălcând limitele zonei de regim temporar de utilizare a spațiului aerian stabilite în scopul unei operațiuni militare speciale, comunicate tuturor utilizatorilor spațiului aerian internațional și publicate în conformitate cu normele internaționale.

Pentru a identifica intrusul, au fost în aer avioane de luptă din cadrul forțelor de apărare aeriană de serviciu.

În urma unor manevre bruște, în jurul orei 9:30 (ora Moscovei), drona a intrat în zbor necontrolat, cu pierdere de altitudine, și s-a ciocnit cu apa.

Avioanele de luptă rusești nu au folosit armele de la bord, nu au intrat în contact cu drona și s-au întors în siguranță la aerodromul de origine”, au declarat reprezentanții ministerului rus al Apărării, potrivit presei ruse.
Context

Vă reamintim că un avion de vânătoare rusesc Su-27 s-a ciocnit cu o dronă militară americană deasupra Mării Negre, provocând prăbușirea dronei, potrivit armatei americane.

Două avioane rusești Su-27 au efectuat astăzi o „interceptare nesigură și neprofesionistă” a unei drone de tip MQ-9 al Forțelor Aeriene ale SUA, care opera în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre, a anunțat Comandamentul Forțelor SUA din Europa.

Președintele american Joe Biden a fost informat marți dimineață despre incidentul între o dronă americană și un avion rusesc deasupra Mării Negre, potrivit CNN. Și comandantul militar suprem al NATO, generalul Christopher Cavoli, a informat aliații cu privire la incident, potrivit unui oficial NATO, scrie stiripesurse.ro.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pt.,,pretini" zicea cineva usor dracu ca creșteți ca fat frumos...Da degeaba
0
0
Escu te-ai facut si expert pe aviatie? Pai nu mai e bine la nemtia cu aok si grija de copii? Eu asa am inteles...ca parca am mai vb
0
0
Iete si expertii...pe cattiva îi stim da bun venit celor noi in aceasta deosebita speta de dobitoci....:) da si eu cu voi :)
0
0
precis drona americana nu avea camere la bord. Americanii au avut noroc ca le-au zis ruznacii ce s-a intamplat. Mwie tolilor sovietici cu mult kkt si mwie putin !!! Tot cu kkt !!! Iar tu rusofilule care te semnezi escule imi s**i kktul !!!
1
2
Spune tu cu ce i a atins elicea dronei rusul din Suhoi? A scos mana pe geam si a dat cu o coada de matura? Ca nu cred ca vrei sa,spui ca a atins elicea dronei cu aripa Suhoi sau cu trenul de aterizare sau cu vreo alta parte a fuselajului. Citeste declaratia americanilor mai atent si vei constata un lucru. Nu spun si deci nu stiu ce s a intamplat desi drona lor avea camere de supraveghere. Sau stiu ce s a intamplat dar nu spun pentru ca ar recunoaste ca sunt praf. Si atunci dau o declaratie de presa in care ascund evenimentele sub cuvintele interceptare nesigura si neprofesionista. Hahaha! Interceptarea a fost superprofi si foarte sigura. Nu au fost victime. Rusii chiar au stiut cum sa scape de drona fara sa o atinga. Si eu stiu cum au facut dar n am de gand sa te trezesc din somn. Ce e clar este ca americanii nu vor mai trimite drone prea aproape de zonele raportate de rusi ca sunt in raza de actiune a misiunii speciale. Se vede clar ca prin toate actiunile lor americanii provoaca globalizarea razboiului din Ucraina. Iti reamintesc ca Ucraina nu e in NATO si nici in UE. Ucraina este in zona de influenta a Rusiei. Este cam ca si cand Ucraina ar fi vrut sa puna mana pe Republica Moldova si Romania ar fi intervenit sa si apere cetatenii romani din zonele aflate la granita comuna printr o misiune speciala. Cam despre asta e vorba . ...si sa ti mai spun ceva. Razboiul nu este interzis. Ca sa intelegi de ce ai nevoie de armata.
0
2
Rusi se fac ca nu inteleg de parca ia acuzat cineva ca au folosit arme contra dronei,defapt un avion Suhoi sa apropit prea mult de drona atingadui elicea dupa care drona fiind necontrolabila americani au prabusito in mare,dar rusi spun ca ei nu au folosit armament de parca a spus cineva asa ceva,aici rusi au procedat ca si politicieni romani care atunci cand sunt intrebati de presa de niste bani cheltuiti aiurea ei raspund altceva de parca sunt batuti in cap si nu inteleg o intrebare destul de clara si simpla.
4
0
Blyat! Autoflageralea excita unele minti.
1
1
Le dau clasa americanilor la orice. Se vede departe modul profesionist de actiune sl rusilor precum si calitatea declaratiilor acestora. Pe cand americanii par niste diletanti si in modul de actiune provocator si in declaratiile de copil prins cu mana in borcanul cu smantana. Infantili provocatori si p***t manipulatori. Cat de p***t sa fii sa zbori fara transpondere in zona de razboi si sa crezi ca nu te ia radarul ca tu ai drone stealth. Pentru rusi stealth ul nato e o gluma.
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102