REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Rusia susține că va începe testarea unui vaccin care produce imunitate celulară

Rusia susține că va începe testarea unui vaccin care produce imunitate celulară

Replica API 1 martie 2021 | 00:00 1203

Rusia anunță că va începe, în luna iulie, testele clinice pentru un tip nou de vaccin anti-Covid. Substanța rusească ar fi capabilă să genereze imunitate la nivel celular și ar oferi protecție pentru peste 13 ani, conform directoarei Agenției Federale Medico-Biologice a Rusiei, informează Agerpres.

La o reuniune cu Vladimir Putin, ea a menţionat că este vorba despre un vaccin de nouă generaţie, dezvoltat pe o nouă platformă tehnologică, iar primele două faze ale testelor clinice vor fi unite, „întrucât actualele protocoale privind vaccinurile o permit”.

„Dezvoltăm un vaccin care se diferenţiază prin faptul că nu acţionează asupra proteinei S, ci asupra altor componente proteice ale virusului, aşadar nu se dezvoltă o imunitate umorală - cu activarea anticorpilor -, ci o imunitate celulară, al cărei avantaj este durata sa îndelungată”, a explicat Veronika Skvorţova.

„În unele lucrări experimentale s-a demonstrat că această imunitate se menţine între 13 şi 17 ani”, a adăugat ea, semnalând totodată că această direcţie a cercetărilor se înscrie în actualele tendinţe internaţionale susţinute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Rusia a realizat până în prezent trei vaccinuri anti-Covid-19, respectiv Sputnik V, EpiVacCorona şi CoviVac. În prezent se află în faza a treia a testelor clinice o versiune a vaccinului Sputnik V, denumită „Sputnik Light”, care va fi administrat într-o singură doză şi va fi destinat în principal ţărilor confruntate cu un val masiv de infecţii şi pentru care ar fi astfel utilă o soluţie temporară de imunizare a populaţiei, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ar fi perfect sa reuseasca ,insa ce te faci cu dobitocii care din interese politice pot ingradi accesul oamenilor la acel vaccin? Pe bune,de cele mai multe ori pe planeta asta,populatiile sufera din cauza deciziilor si intereselor unor grupuri restranse de idioti lacomi si cu mare dispret fata de umanitate.
1
1
Si marmota invelea ciocolata in staniol.Singurul vaccin reusit este novociok,dati-l pesedeilor,produce imunitate celulara toata viata!
1
2
Pot sa fie si din Republica Congo experti daca fac un vaccin valoros jos palaria.
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218