REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Rușii pregătesc EVACUAREA locuitorilor din satul în care a avut loc EXPLOZIA NUCLEARĂ, în urma testării unei noi arme

Rușii pregătesc EVACUAREA locuitorilor din satul în care a avut loc EXPLOZIA NUCLEARĂ, în urma testării unei noi arme

Replica API 13 august 2019 | 00:00 268

Autoritățile ruse le-ar fi recomandat cetățenilor din satul Nionoksa să părăsească localitatea după ce nivelul radiațiilor din zonă a crescut în urma exploziei din regiunea Arhanghelsk, produsă pe 8 august, informează surse citate de agențiile Reuters și Interfax.

Potrivit meteorologilor ruși, în orașul Severodvinsk nivelul radiațiilor a fost de 16 ori mai mare decât valorile obișnuite. Autoritățile locale susțin că autoritățile din domeniul militar interveni începând de miercuri în zonă, informează mediafax.ro.

„Am primit o notificare despre acțiunile planificate de către autoritățile militare. În acest sens, locuitorilor din Nionoksa le-a fost solicitat să părăsească satul începând cu 14 august”, au informat autoritățile din Severodvinsk.

Potrivit Interfax, autoritățile din regiunea Arhanghelsk neagă existența unei notificări în acest sens.

Cel puţin cinci ingineri au murit în accidentul s-a produs săptămâna trecută într-o bază militară din regiunea Arhanghelsk, pe litoralul Mării Albe. Conform experţilor americani, deflagraţia ar putea avea legătură cu testarea noii rachete de croazieră cu propulsie nucleară 9M730 Burevestnik (SSC-X-9 Skyfall, conform terminologiei NATO).

Incidentul de tip nuclear intervine într-un moment crucial în competiţia militară dintre Statele Unite și Rusia. Administrația Donald Trump tocmai a finalizat procedura de retragere din Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF), argumentând că Rusia a încălcat acordul. La rândul său, Administraţia Vladimir Putin a avertizat că va fi nevoită să dezvolte noi tipuri de armament după retragerea SUA din Tratatul INF.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218