REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Rusu de la Sanatoriul Techirghiol a scăpat de Toancă: "De azi e pensionară"

Rusu de la Sanatoriul Techirghiol a scăpat de Toancă: "De azi e pensionară"

Replica API 19 mai 2011 | 00:00 225

Tensiuni la unitatea de tratament?

Tensiuni la unitatea de tratament?

Un nou scandal e pe punctul de a izbucni la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol, acolo unde directorul financiar contabil, Janetta Toancă, a fost "pus pe liber". Deşi Ministerul Sănătăţii a stabilit la începutul acestui an adjuncţii interimari ai unităţii de tratament, adjuncţi care ulterior au trecut cu brio concursul pentru ocuparea posturilor de conducere, managerul Vasilică Rusu a decis să renunţe la serviciile pedelistei Janetta Toancă.

Fosta directoare economică a Direcţiei de Sănătate Publică, nemulţumită că a rămas fără loc de muncă, şi-a anunţat miercuri colegii de partid că managerul a demis-o fără ştirea Ministerului Sănătăţii, în subordinea căruia funcţionează unitatea de tratament. Cel puţin aşa susţin unii dintre pedelişti, Toancă nedorind să comenteze "incidentul" în presă. În replică, Vasilică Rusu a declarat, pentru "Replica", faptul că: "Nu a demis-o nimeni. Doamna Janetta Toancă a ieşit joi la pensie şi de vineri este pensionară. În locul dumneaei va rămâne şefa Serviciului de Contabilitate, Mihaela Oprişan". Agitaţia din cadrul unităţii i-a determinat pe reprezentanţii Consiliului de Administraţie al Sanatoriului Techirghiol să convoace, astăzi, o şedinţă extraordinară pentru clarificarea situaţiei, cu atât mai mult cu cât Ministerul Sănătăţii nu a fost anunţat de schimbările din cadrul conducerii unităţii de tratament. Reamintim faptul că în urma unui control demarat anul trecut la Sanatoriul Techirghiol, la solicitarea managerului Vasilică Rusu, reprezentanţii ministerului au descoperit grave nereguli în activitatea fostului director contabil Maria Badea, care a fost demisă, atribuţiile sale fiind preluate de Graţiela Zainea şi mai apoi de către Janetta Toancă.

Vom reveni.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614