REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Rute ocolitoare spre sudul litoralului. Când vor începe lucrările

Rute ocolitoare spre sudul litoralului. Când vor începe lucrările

Replica API 13 august 2019 | 00:37 1607

Lucrările la noile rute ocolitoare ce conduc spre sudul litoralului ar putea să înceapă anul acesta. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului județean Constanța, după ședința de consiliu.

Țuțuianu a anunțat, încă de anul trecut, intenția de a reabilita două rute alternative pentru sudul litoralului, pentru a se evita formarea ambuteiajelor pe DN39 între localitățile Agigea, Eforie Nord, Eforie Sud și Tuzla. Acesta a căutat și identificat două rute viabile pentru acest tronson de drum. Mai exact, vorbim de construirea unui tronson de 13 km pe DJ 393, între localitățile Techirghiol și Moșneni, iar cel de al doilea tronson, care ar urma să aibă 54 de kilometri, dintre care 11 km, între localitățile Amzacea și Pecineaga, va trebui refăcut. Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, speră ca, până la sfârșitul anului, lucrările la una din rute, cel puțin, să înceapă.

”La ora actuală, suntem în faza de cadastrare și proiectare. Depinde cei de la cadastru când va fi gata documentația. Avem utilaje, dispoziția, dar trebuie să finalizăm actele juridice. Anul acesta sper să înceapă lucrările, dacă cei de la Cadastru ne dau toate hârtiile”, a declarat Horia Țuțuianu.

Prima variantă de ocolire pentru DN39 este: Autostrada Soarelui A2 – DN39 - Agigea – DN38 – Techirghiol – DJ393 Moșneni – DC5 – 23 August - DN39, tronson de aproximativ 25 de km, cu aproximativ 2 km mai lung față de drumul vechi. Cea de-a doua variantă ocolitoare este: Autostrada Soarelui A2 – Medgidia – DJ381 – Ciocârlia de Sus – DJ308 – Lanurile – Mereni – DJ391 – Topraisar – DN38 – Amzacea – DJ392 – Pecineaga – DJ394 – Dulcești – 23 August, acestă variantă având o distanță aproximativă de 54 de km fiind aproximativ egală cu ruta de pe DN39 spre sudul litoralului.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca de obicei mananca kkt...
0
0
aa gandit ele bivolelel politicele sa mute ele aglomeratia si taranii in techirghiol hai jet mancanneaaati poola
2
1
O sosea de viteza pana in sudul litoralului reprezinta risc strategic pentru Romania. Turismul romanesc nu poate concura cu cel bulgaresc. Deci mai bine raman turistii romani in tara ca nu avem sosele.
2
0
Asta nu stie cum il cheama nici cu buletinul in mana! Este o gluma!
3
2
Ar fi fost ceva frumos , bulgari sa porneasca o autostrada de la Varna , pana la Vama Veche . Iar noi , sa prelungim A 2 , pana la Mangalia sau Vama Veche , direct . Si astfel , Varna se lega direct de Constanta , via Bucuresti . Ehhhh stiu , tehnic , nu se poate .
0
3
De ce stergeti comentariile?
5
0
ce ziar de rahat daca vrei sa scrii corect gramatical iti spune ca mesajul are caractere nepermise
10
0
Ocolitoare sunt si acum si incep sa devina cunoscute de catre turisti.problema este eforie nord.acolo trebuie gasita o solutie.tutuiene rezolva Eforie Nord si ai descongestionat traficul.daaaar, mai bine repari niste drumuri cu o firma de a voastra ca deh banii tre sa ramana undeva. Parca si vad un deviz d3 cateva zeci de milioane de euro pt cateva zeci de km.ca e scump al reacu.sapati pt metrou in stanca de granit nu ca turnati niste asfalt.ce dracu ma nu ati inteles care e scopul acestor lucrari?cu ocazia asta se mai sifoneaza niste bani
5
0
Nu se va face nimic pentru ca nu sunt PSD-ist !
1
0
Omu nu se referea la cine il face le cazino ci cand, deci intelege si tu, rutee ocolitoare sau autustrada vor fi facute DUPA ce reabiliteaza cazinoul adica never.. sea
2
0
Ce naiba o dati cu Cazinoul??? Ala tr sa il faca primarul, nu presedintele CJ!!! Ganditi si dupa vorbiti, dar daca nu aveti cu ce...
2
4
Ala de la Mangalia te acuza, tu promiti ca doar vorbele aruncate in vant nu costa nimic.Si uite asa trec anii si se duce dracului tot ce-a fost in tarisoara asta.
6
1
Batman, batman...
2
0
mai simplu de la sensul giratoriu din Tuzla un drum catre Techirghiol peste camp sunt doar cativa km
6
0
Sigur ca va credem, vor incepe lucrarile dupa ce vor termina de reabilitat Cazinoul, trebuie sa fim putin intelegatori...
10
1
A4 -Pana la granita !
7
0
dar o ruta care sa duca din A 2 pana in vama veche nu gasesti ??? numai prin sate si comune ,numai ruta de aglomerare si nu de scoatere din ambuteiaje
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367