REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Rutiera ar trebui să-i monteze indicatorul "punct negru" pe gard: toate maşinile intră la el în curte

Rutiera ar trebui să-i monteze indicatorul "punct negru" pe gard: toate maşinile intră la el în curte

Replica API 14 mai 2013 | 00:00 290

Cea mai "vizitată" casă din Kilometrul 5

Cea mai "vizitată" casă din Kilometrul 5

Situaţie ieşită din comun în cartierul constănţean Kilometrul 5. O casă, situată chiar pe strada Pandurului numărul 96, are, de cele mai multe ori, "musafiri" nepoftiţi. Însă, problema este că de fiecare dată, după aşa-zisele vizite, se lasă cu daune, cu alergătură şi nervi întinşi la maxim. Mai exact, zona respectivă este un fel de rai al accidentelor rutiere minore, de fiecare dată familia Bedros trezindu-se cu o maşină în curte. Ultimul eveniment s-a petrecut în noaptea de duminică spre luni, în momentul de faţă gardul respectivei case fiind iar distrus.

O familie din Constanţa susţine că trăieşte un coşmar de ani buni de zile. Şi nu, nu este vorba de o poveste cu fantome, ci despre accidentele rutiere care se produc chiar în faţa casei, daunele fiind înregistrate de fiecare dată. Mai exact, în mai toate tamponările, familia Bedros se trezeşte cu câte un autoturism în curte. Ultimul astfel de eveniment s-a petrecut chiar în noaptea de duminică spre luni, în jurul orelor 12.00, când un alt accident rutier s-a produs. Totul s-a petrecut întucât şoferul unui autoturism, care circula pe strada Liliacului, nu a respectat semnificaţia indicatoarelor rutiere, nu a oprit la stop şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism. În urma impactului puternic, şoferul vinovat a ajuns direct în curtea familiei Bedros. Chiar dacă nimeni nu a fost rănit, maşinile au fost şifonate bine, acelaşi lucru putând fi spus şi despre gardul casei de pe Pandurului numărul 96. În plus, capul familiei, Răzvan, susţine că trăieşte cu o mare spaimă ori de câte ori aude un scârţâit de roţi. "Cum auzim o frână, un scârţâit de roţi, deja ne aşteptăm să ne trezim şi cu maşina în curte. Aseară (în noaptea de duminică spre luni - n.r.) a fost a patra oară când mi s-a avariat gardul serios. Acum lucrează aici băieţii", a declarat, pentru "Replica", Răzvan Bedros. Potrivit acestuia, nu există sfârşit de săptămână în care în respectiva intersecţie să nu se producă un accident rutier, fie minor, fie cu victime, fie cu distrugerea propriului gard. În plus, marea problemă intervine întrucât, chiar dacă nu este de vină, tot el trebuie să alerge după asigurare, după acte şi câte şi mai câte. "De fiecare dată tot eu trebuie să alerg, să pierd timpul pe la cozi, pe la instituţii. Ba după asigurare, ba după acte, ba după mai ştiu eu ce. Odată mi-au distrus şi maşina. O lăsasem parcată în faţa curţii, un pic mai încolo, pentru că ştiam ce se întâmplă. Tot s-a întâmplat. S-au ciocnit doi, apoi o maşină a ricoşat în a mea. Avea botul varză. La fel, dă-i şi aleargă după asigurare, service auto şi tot aşa", a mai spus proprietarul. Însă, se pare că situaţia nu a stat aşa dintotdeauna. În urmă cu şase ani erau montate limitatoare de viteză şi accidentele erau zero. "Apoi s-a asfaltat în zonă şi acele limitatoare au fost scoase. De atunci a început calvarul. Am fost la Poliţie, nu am făcut sesizare scrisă, însă am întrebat dacă se pot monta din nou. Mi s-a spus că nu, că strică asfaltul şi că oricum nu ar obţine aprobare. Vecinii mei au strâns semnături pentru montarea acestor limitatoare, să vedem ce o fi", a mai spus Răzvan Bedros.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614