REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.6° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

S-a ales praful de un proiect imobiliar „de lux”! În locul lui: utilaje abandonate, bălării, corturi şi capre

S-a ales praful de un proiect imobiliar „de lux”! În locul lui: utilaje abandonate, bălării, corturi şi capre

Replica API 17 decembrie 2016 | 22:43 1556

Constanţa epatează cu luminiţe de sărbătoare, dar n-are habar de cocina de pe strada Duiliu Zamfirescu

Constanţa epatează cu luminiţe de sărbătoare, dar n-are habar de cocina de pe strada Duiliu Zamfirescu

Peste 80 de apartamente noi în “Central Apartments” din Constanța! Cam asta trebuia să existe de ani de zile pe strada Duiliu Zamfirescu la numărul 34 din municipiul Constanța. Era un proiect de vis care în luna decembrie a anului 2016 seamănă cu o fermă de animale.

Conform unui comunicat de presă emis în luna noiembrie a anului 2007 din partea firmei reprezentantă, către construcțiibursă.ro, proiectul ar fi dispus de o curte interioară și de loc de joacă pentru copii. Construcția urma să fie demarată în urmă cu mai bine de 8 ani de zile, la începutul anului 2008. Dezvoltatorul imobiliar norvegian, Westhouse Group, a selectat agenția imobiliară Euroest pentru vânzarea complexului rezidențial “Central Apartments” din municipiul Constanța. De la complexul de lux care ar fi trebuit să devină, la ferma de animale a orașului care a ajuns este o cale lungă. Situația este cu atât mai dramatică cu cât locuitorii cartierului, vecinii “fermei rezidențiale”, sunt terorizați de mirosul și dezordinea creată de “musafirii” nepoftiți. Mai exact, aceștia au declarat că familiile de țigani care și-au ridicat o casă imensă lângă acest teren și-au mutat “cortul” puțin câte puțin în așa fel încât să ajungă să invadeze și proprietatea pe care trebuia să se ridice luxosul complex. Astfel, pe lângă faptul că stau gard în gard cu terenul în caz, au profitat de faptul că este părăsit și au început să își facă de cap pe acest teren… creascând animale! La această dată (15 decembrie 2016) ansamblul deține doar parterul, lucrările oprindu-se imediat după. “Găini, capre și vaci zburdă voioase în curtea aceasta. Aproape în fiecare zi vedem caprele cu stau pe parterul clădirii, sar pe acolo și fac zgomot. Cel mai mult ne deranjează mirosul. De aproximativ zece ani de zile terenul arată în asemenea hal. De patru ani, din 2012, țiganii au început să își aducă animalele în această proprietate. Imaginați-vă ce mirosuri trebuie să îndurăm vara, la 40 de grade! Este groaznic! Mirosurile vin și în urma mizeriei pe care aceste animale o lasă în urma lor”, a declarat un constănțean care locuiește în zonă. De asemenea, aceștia nu vor să aibă divergențe cu ei, așa că unii dintre locuitorii străzii Duiliu Zamfirescu nu vor să iasă în față cu această problemă. Cu toate acestea, unul dintre ei a rupt tăcerea și dorește să facă public modul în care se desfășoară lucrurile pe acest teren. Este exasperate de situație și vorbește în numele tuturor vecinilor. “Suntem exasperați! Ne-am săturat de acești țigani și de modul în care trăiesc! Au ajuns să își crească animalele pe o proprietate care nu le aparține iar autoritățile nu fac nimic? Pe timpul verii, tot cartierul este învăluit în mirosuri care mai de care mai... Au capre, vaci și găini pe terenul despre care acum zece ani se vorbea că se ridică un complex rezidențial cu apartamente de lux.”, a declarat pentru “Replica” de Constanța, locuitorul cartierului constănțean.

Reprezentanții Primăriei Constanța ne prezintă o altă versiune a situației. Ionela Halciuc, reprezentant al biroului de presă din cadrul Primăriei Constanța, a precizat faptul că această construcție a primit autorizație de construire în anul 2008 și a avut ca termen de finalizare o perioadă de 36 de luni de la data începerii construcției. “Nu este absolut nici o reclamație, nici o sesizare depusă în acest sens la Poliția Locală Constanța. Se pare că locuitorii nu au făcut public acest fapt, măcar să fi venit cineva să vorbească despre asta, ca să nu mai zic să fi depus plângere în scris. Westhouse Group nu a trimis niciodată o cerere pentru o autorizație de construcție la acea adresă. Într-adevăr s-a trimis o cerere pentru o autorizație la această adresă, însă din partea firmei West Light! Încă din 2008 aceștia au primit autorizație de construcție, iar perioada de finalizare a fost de 36 de luni. Având în vedere că termenul a expirat, aceștia probabil au sistat lucrările pentru o perioadă nedeterminată. Potrivit Poliției Locale Constanța, nu există vegetație crescută, neîngrijită, pentru ca proprietarii terenului să fie sancționați. Acest teren nu aparține administrației locale, așadar nu putem intra pe acest teren. ”, ne-a mai declarat Ionela Halciuc. Potrivit acesteia, deși termenul de construcție a expirat încă din 2011, terenul se află în legalitate.

“Ne este teamă că s-ar putea întâmpla o tragedie la un cutremur mai puternic sau o furtună! Macaraua ar putea să cadă peste noi!”

Pe lângă faptul că acest complex de lux este o veritabilă fermă, viața locuitorilor este pusă în pericol! O macara care ajutase în umră cu 10 ani la ridicarea fabuloasei construcții este tot acolo! De zece ani de zile locuitorii cartierului sunt efectiv speriați de o eventuală tragedie care s-ar putea întâmpla la o furtună mai puternică! “Încă de la începutul construcției clădirii macaraua aceasta se află aici. Deși lucrările s-au sistat, nu au dezmembrat aparatura. Ne este teamă că s-ar putea întâmpla o tragedie la un cutremur mai puternic sau o furtună.”, a declarat o locuitoare a cartierului.

Reprezentanții Primăriei Constanța dau asigurări că macaraua va fi dezasamblată , iar viața locuitorilor să nu mai fie pusă în pericol din această cauză. “Macaraua o să fie scoasă, dezmembrată și nu va mai exista acolo, până la sfârșitul anului în curs.”, a mai declarat pentru “Replica” de Constanța, Ionela Halciuc, reprezentant al Biroului de Presă din cadrul Primăriei Constanța.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218