REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

S-a anunțat: Când se decide SOARTA României în Parlamentul European, pentru mitingul din 10 august

S-a anunțat: Când se decide SOARTA României în Parlamentul European, pentru mitingul din 10 august

Replica API 18 septembrie 2018 | 01:18 328

Europarlamentarul PNL, Marian Jean Marinescu, a declarat duminică, la Craiova, că pe 27 septembrie Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European (PE) va discuta, la propunere sa, despre ce s-a întâmplat în România pe 10 august, discuţii la care va participa şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, conform stiripesurse.ro.

"Peste două săptămâni, pe 27 septembrie, va fi o dezbatere în Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne, propusă de mine, despre situaţia din România. Această propunere am făcut-o la două sau trei zile după 10 august.

Tot atunci se discută şi o propunere a unei deputate din Franţa, de la ALDE, care am văzut că a apărut prin presă (n.red. - propunerea eurodeputatei Nathalie Griesbeck, din Franţa, privind dezbaterea pe tema protocoalelor încheiate între serviciile de informaţii şi organele judiciare din România).

Era inevitabilă o discuţie despre 10 august. Nu poţi să laşi lucrurile în continuare aşa: să vezi cum oamenii sunt loviţi cu picioarele, cum stau pe jos sau cum sunt loviţi cu bastoanele în cap când au avut mâinile ridicate. După părerea mea, este inadmisibil ce s-a întâmplat. Şi repet ceea ce am spus săptămâna trecută: trebuie făcută o analiză psihologică la trupele de jandarmi şi cei care sunt capabili de aşa ceva să plece", a spus Marinescu într-o conferinţă de presă, scrie agerpres.ro.

Eurodeputatul a amintit că o dezbatere în plenul PE privind evenimentele din 10 august va avea loc pe 3 octombrie, la Strasbourg, dezbatere la care este invitată şi prim-ministrul Viorica Dăncilă.

"Guvernul este de vină că România este discutată în PE. Acest Guvern trebuie să plece, pentru că nu vreau să o luăm pe urmele Ungariei şi a Poloniei. Săptămâna trecută am votat demararea procedurii activării articolului 7 pentru Ungaria. Nu vreau să o luăm pe urmele Ungariei şi Poloniei. Guvernul e de vină şi trebuie să ia măsurile necesare să se stingă această posibilitate. Aşa că să lucreze la legile justiţiei aşa cum trebuie şi să înceteze toate aceste lucruri care sunt împotriva statului de drept, inclusiv atacarea celor care au demonstrat paşnic în Piaţa Victoriei", a mai afirmat Marian Jean Marinescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mortii ma - tii de drogat , vino in pizda ma-tii in fata prefectutii cu rezistentii sa spui ce ai de spus . Daca nu besi in pula mea de sclerozat !
0
2
Ma hazna Jean, cu asta te lauzi ,? De cand esti in PE ce ai facut bun pt tara ? Da un program benefic
2
4
geo, care este parerea ta?, trebuie saa facem tot ce pregateste puscariasul draknea ptr a nu ii putrezi oasele in puscarie cu sustinerea ordinaruluyi tudorel?
6
4
Orice Elena Basescu sau Jenica Marinescu poate pune ce vrea in discutie, dar fara niciun rezultat. Aia o sa rada de PNL, fiindca in Vest mitinguri si incidente cu politia sunt in fiecare an, pentru ei e apa de ploaie.
4
6
Chiar trebuie sa facem tot ce spune PE ???
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367