REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

"S-a dat nesimţita şi la mine, mi-a pus mâna pe mâna mea în maşină"

"S-a dat nesimţita şi la mine, mi-a pus mâna pe mâna mea în maşină"

Replica API 27 iunie 2011 | 00:00 854

Mincă zice că era să fie violat de coafeza care l-a înregistrat:

Mincă zice că era să fie violat de coafeza care l-a înregistrat:

Telenovela înregistrării conversaţiei dintre Romulus Mincă şi o patroană de coafor continuă. Înregistrarea-bombă care a ajuns în posesia cotidianului "Replica" de Constanţa l-a stârnit pe Mincă, el dorind să explice cum au stat lucrurile şi să nege faptul că ar fi luat şpagă de la respectiva sau că i-ar fi făcut avansuri sexuale. Facem precizarea că la acea dată (când a fost înregistrată discuţia) el era director executiv al Agenţiei pentru Ocuparea Forţelor de Muncă din Constanţa.

"Nu este vorba, cum scrie în ziar, că eu vroiam să avantajez o altă firmă în detrimentul coafezei, cum scrie în Replica. Probabil aşa s-a înţeles", se arată în începutul explicaţiilor transmise de Romulus Mincă. "Noi, AJOFM, aveam de desfăşurat un curs de cosmetică, prin Centrul Regional de Formare Călăraşi, al ANOFM Bucureşti, deci nu printr-un furnizor de formare profesională. Ce înseamnă asta: că centrul ăsta regional organizează cursul GRATUIT la Constanţa (dacă l-am fi organizat printr-un furnizor de formare, am fi plătit noi, AJOFM-ul furnizorului respectiv, toată contravaloarea cursului), dar AJOFM trebuia să pună la dispoziţie doar spaţiul de desfăşurare, în speţă sala de curs şi salonul de cosmetică, dar tot gratuit, deci fără nici o chirie şi profesorul (pe care îl plăteşte centrul regional respectiv). Aşa e legea. Acum, d-na Murineanu o găsise pe coafeza asta, pe Doina - "prietena" ei, cu salon cu tot, iar Doinei ar fi urmat să i se plătească salariul, dar nu vreo zece milioane, cât spunea ea în conversaţie, ci mai mult, probabil că de-asta avea Murineanu pretenţia să "o împrumute" cu bani", se arată în explicaţiile lui Mincă, ele făcând referire la înregistrarea în care discută cu Doina (n.r.-este vorba despre Doina Dervis, patroană de salon de cosmetică, după cum ne-a precizat Romulus Mincă). Totdată, din explicaţii, adjuncta AJOFM, Emilia Murineanu, iese iarăşi "strâmb": Romulus Mincă dă de înţeles că este convins de faptul că Emilia Murineanu lua bani "cu împrumut" de la coafeză, căreia în schimb îi oferea avantaje precum cel arătat mai-sus.

Mincă susţine că Doina-coafeza a fost prinsă cu un certificat de calificare fals

Revenind la explicaţiile lui Mincă, iată ce mai spune el: "Până aici e ok. Numai că Doina nu mai putea să ducă mai departe povestea asta, pentru că risca să nu mai fie furnizor autorizat (...). În acel moment, ca să nu piardă şomerii cursul, eu am zis: fraţilor, vorbesc eu la un salon să primească şomerii şi să vedem unde găsim un profesor. Atunci Murineanu a început să ameninţe şi să dea telefoane la Bucureşti că aş vrea eu să avantajez pe altcineva. Eu însă vroiam să găsesc doar spaţiul pentru care nu se percepea chirie, aşa că nu exista nici un avantaj, numai că Murineanu o pierdea pe Doina în cazul ăsta. Atunci am dat telefon la Bucureşti şi am aflat că deja anulaseră cursul în urma discuţiei cu Murineanu, lucru cu care nu am fost de acord, pentru că cei care pierdeau nu erau alţii decât şomerii. Acum să explic de ce risca să piardă Doina calitatea de furnizor de formare, lucru care s-a şi întâmplat de fapt şi în consecinţă nu putea să mai realizeze acel curs de cosmetică, deci am avut dreptate. Comisia de autorizare a furnizorilor de formare, condusă de Laura Constandin (n.r.-de la Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale), unde şi eu şi Lică Neagu suntem membri, ne-a comunicat că s-a descoperit un certificat de calificare fals emis de firma de coafură şi cosmetică a coafezei, care e şi centru de formare şi că a primit de la CNFPA Bucureşti o hârtie prin care ne cerea să analizăm asta", explică Mincă.

Mincă a intrerupt un control pentru că i se făcuse rău coafezei, Lică Neagu a cerut blândeţe!?

Aşadar, înregistrarea poate fi considerată drept un soi de şantaj la adresa lui Romulus Mincă sau o răzbunare. Oricare ar fi adevărul, deja este treaba Poliţiei, doar că, între timp, se pare că a fost depusă şi o plângere. Dacă ea este reală, aşa cum a fost ea înaintată, în copie, şi la sediul PDL Constanţa, pentru a fi înregistrată, vom afla zilele următoare. Între timp, continuăm cu precizările lui Mincă, el explicând - referitor la controlul care a fost solicitat de la Bucureşti în privinţa certificatului fals - că "s-a format o comisie din două persoane, eu şi Lică Neagu. Eu am mers primul în control şi ca să îmi fac corect treaba, am cerut să verific toate cursurile care s-au desfăşurat (controlul de fond la care se face referire în discuţie), nu doar pe ăsta cu problemă, pentru că aşa a cerut comisia, lucru pe care l-am menţionat şi în conversaţie. Atunci ea, probabil ştiind că mai are şi alte nereguli, s-a speriat, a început să i se facă rău, să joace teatru, să îmi spună despre ce relaţii are şi nu mi-a pus documente la dispoziţie. Atunci eu am plecat şi i-am spus că atunci când o să îşi revină, am să vin din nou să termin controlul. Eu o cunoşteam mai de mult, dar nu avea importanţă".

S-au "umflat" cu "pilele" inexistente

Tot din explicaţiile lui Mincă mai aflăm că: "M-a sunat apoi Lică Neagu şi m-a rugat sa fiu mai blând cu ea, să mă întâlnesc cu ea, la care eu i-am spus lui Neagu că m-a enervat că nu a fost sinceră cu mine, că nu mă dusesem cu gând să îi fac rău, ci să fac controlul corect. Am şi spus în conversaţie că nu rezolvăm o problemă bazat pe minciună, pentru că eu sunt un tip corect. Care era minciuna? Când am intrebat-o dacă ştie cine a scris acel certificat fals, ea mi-a spus că îi dispăruse certificatul nescris, iar eu am întrebat-o apoi cine a pus ştampila pe el, iar ea mi-a răspuns că ştampila o mai rătăceşte prin sertare. Apoi am jucat la cacealma şi i-am spus că pe certificat era şi semnătura preşedintelui de comisie de examinare (în realitate nu era, de-aia nici nu i-am intocmit dosar penal pentru fals, ci doar i s-a retras autorizaţia, pentru că eu am făcut un raport corect) şi am întrebat-o râzând dacă hoţul care a furat acel certificat l-a căutat pe-acasă pe preşedintele de comisie să îl roage sa semneze certificatul. La rugămintea lui Lică m-am întâlnit cu ea, iar ea a venit cu reportofonul, ca să smulgă anumite discuţii libere ştiindu-mă o fire mai nonconformistă, deschisă şi sociabilă şi, probabil, să mă şantajeze, în cazul in care i s-ar fi întocmit dosar penal. De-aia mă ameninţa cu relaţiile, iar eu ca să nu creadă că mă sperie, i-am povestit şi eu că am relaţii şi i-am relatat diferite întâmplări, mai în glumă, mai în serios, uneori am umflat sau chiar am minţit-o ca să văd până unde merge". Într-adevăr, din discuţii reiese că se cunosc cu "oameni sus-puşi", fiind aduse în discuţie chiar persoane care vara frecventează terasa Cireşica!

Sesizarea coafezei

"S-a dat nesimţita şi la mine, mi-a pus mâna pe mâna mea în maşină, eu am tras mâna, ea a zis că "nu muşc" (...). Oricum, cred că a scos din înregistrare ce nu i-a convenit. Îmi povestea cât de sexy e ea, că a trăit cu unul bătrân care i-a cumpărat un apartament în Mamaia, eu nu m-am dat la ea, că nici nu e genul meu, nu i-am cerut bani, deşi ea s-a oferit, normal, ca să mă prindă în plasă. Am să o dau în judecată (...)", a mai precizat Romulus Mincă. Toată întâmplarea sună al naibii de amuzant, la fel şi înregistrarea, iar la toate acestea se adaugă o sesizare - repetăm, autenticitatea ei va fi confirmată (sau nu) de Poliţie - care sună după cum urmează şi care este este atribuită Doinei Dervis: "Subsemnata (....) aduc la cunoştinţă prin prezenta următoarele: în data de 24 martie 2011 am fost căutată de domnul Romulus Mincă pentru a mi se solicita să nu particip la concursul de adjudecare (...) servicii de formare profesională ce urmează a se desfăşura în data de 25.03.2011 la sediul AJOFM Constanţa al cărui director executiv este domnul Romulus Mincă, deoarece contracandidat la "cererea de ofertă" ar fi o protejată de-a domnului şi că vrea ca acea persoană să câştige acest contract. Iniţial s-a oferit să facem o înţelegere astfel încât persoanei protejată de domnul Romulus Mincă să i se atribuie acest contract (....) cum eu nu am fost de acord, domnul Romulus Mincă a spus: "Oricum eu sunt director AJOFM şi sunt preşedintele comisiei ce anaşizează ofertele şi o să fac în aşa fel ca oferta să nu fie luată în considerare (....)". Eu consider aceste replici ca fiind o ameninţare (...)".

Vom reveni.

Precizare: Puteţi asculta un fragment audio din conversaţie la secţiunea Video.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218