REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

S-a dat startul la Bursa Generală a Locurilor de Muncă

S-a dat startul la Bursa Generală a Locurilor de Muncă

Replica API 15 aprilie 2016 | 00:00 207

Peste 2000 de joburi puse la bătaie

Peste 2000 de joburi puse la bătaie

Problemele legate de forța de muncă la Constanța sunt destul de vechi, iar pentru a crește gradul de conștientizare în această privință Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța organizează , în data de 14 aprilie 2016, „Bursa Generală a Locurilor de Muncă”. Și cum constănțenii sunt doritori de locuri de muncă, Campusul Universității Ovidius a fost plin încă de la primele ore ale dimineții.

Vâlvă mare pentru căutarea unui job în Constanța! Bursa Generală a Locurilor de Muncă este o mare șansă pentru toți șomerii. Cu un număr de peste 71 de agenți economici și peste 2.582 de locuri de muncă oferite, șomerii au la dispoziție o gamă largă de posturi. Persoane de toate vârstele au pășit pargul Universității Ovidius în speranța că își vor găsi un job. Un bărbat de vârsta a treia se uita pentru un post de paznic.

„Mai am puțin până la pensie și nu vreau să stau acasă. Mă uit pentru un post de paznic sau de administrator. Chiar dacă găsesc ceva doar pentru sezon și tot e bine.” a declarat Anghel. B. Și o tânără în vârstă de 24 de ani a venit pentru a-și găsi un job. „Am venit în căutarea unui job permanent pentru că nu sunt adepta celor sezoniere. Eu am studii de management și sper să găsesc ceva în acest domeniu. Dacă nu am noroc, am să încerc să mă reprofilez.” a declarat Adina. Menționăm că Bursa a Locurilor de Muncă este o mare ocazie de angajare și pentru studenții Universității Ovidius.

Pe tot parcursul desfășurării evenimentului, regulile de intrare în universitate sunt destul de riguroase. Doi agenți de la o firmă de pază situați la intrarea principală a universității verifică toate persoanele care intră. Studenții care vin la cursuri trebuie să prezinte carnetul de student. Scopul acestei acțiuni este intermedierea unui dialog între agenții economici interesați și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

Obiectivele acestei inițiative sunt de a realiza un contact cu un număr cât mai mare de angajatori, de a întreține un dialog între Serviciile Publice de Ocupare și de a crește gradul de conștientizare a problemelor legate de ocuparea forței de muncă. Această inițiativă a SPO va sublinia importanța angajatorilor ca fiind unul dintre cele mai relevante grupuri țintă, fiecare stat membru concentrându-se asupra nevoilor specifice pieței muncii.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218