REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

S-a deschis Regata Marilor Veliere! Turiştii au ocazia să urce la bordul navelor

S-a deschis Regata Marilor Veliere! Turiştii au ocazia să urce la bordul navelor

Replica API 9 septembrie 2016 | 17:33 123

După succesul primei ediţii din 2014, Constanţa este din nou gazda Regatei Marilor Veliere din Marea Neagră (SCF Black Sea Tall Ships Regatta). Evenimentul are loc între 8 şi 11 septembrie, în portul Constanţa, în zona terminalului de pasageri. Sunt aşteptate la start 13 veliere din 5 ţări, cu un total de peste 1.000 membri de echipaj. Organizatorii au pregătit pentru fiecare zi o serie de evenimente care să atragă publicul. Pe lângă vizitarea velierelor, turiştii şi nu numai vor putea să urmărească mai multe concerte ale unor artişti celebri, precum Loredana, Vama, Corina, Vunk etc., dar şi ansambluri ale etniilor din Dobrogea. Intrarea în toate cele patru zile ale Regatei Marilor Veliere este gratuită. În cursul zilei de 8 septembrie a.c. a avut loc deschiderea oficială.

La eveniment au fost prezenți viceprimarul Costin Răsăuțeanu, purtătorul de cuvânt al primăriei, Liviu Tramudana și IPS Teodosie, care a organizat o slujbă de sfințire pe fiecare velier.''Vreau să felicit organizatorii acestui eveniment pentru că au ales pentru a doua oară Constanța. Este un oraș puternic și va fi în continuare. Speram ca prin acest eveniment Constanța să fie pusă pe harta lumii'', a declarat Costin Răsăuțeanu, viceprimarul municipiului Constanța. De asemenea, sunt pregătite multe alte suprize chiar și pentru cei mici. “Suntem aici până duminică. Navele acestea frumoase vor putea fi vizitate, dar avem și alte atracții: locuri de joacă pentru copii până la concerte pentru iubitorii de muzică sau jocuri de artificii”, a adăugat Alin Vintilă, reprezentatul Navigator Yacht Club. Deși a fost doar prima zi, zeci de persoane au luat cu asalt Terminaul de Pasageri din Portrul Constanța, încântați de ceea ce urmează. “Am venit din Râmnicul Vâlcea pentru 5 zile la Mamaia și astăzi (n.r. 8 septembrie a.c.) ne-am hotărât să venim aici să vizităm Portul Constanța. Absolut tot ne impresionează: mărimea lor, cum sunt îmbrăcați cei care lucrează acolo. Totul este frumos”, a precizat o turistă. “Îmi plac vapoarele și marinarii în general. Mă impresionează foarte tare munca depusă de marinari pe vapoare. Cel mai mult mi-a plăcut Bricul Mircea cel Bătrân”, a spus un tânăr constănțean. Drumul spre Terminalul de Pasageri este asigurat de trenulețe, iar prețul unui bilet de 2 lei.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218