REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

S-a deschis Târgul de Crăciun de la Sibiu

S-a deschis Târgul de Crăciun de la Sibiu

Replica API 22 noiembrie 2018 | 00:25 977

Crăciunul este cea mai așteptată zi a anului. Inițial, o sărbătoare religioasă care celebra Nașterea lui Iisus, Crăciunul a devenit un prilej pentru a fi mai buni, pentru a primi și a dărui și pentru a petrece timp cu familia.

Sărbătoarea a fost sursă de inspirație pentru multe cântece, cum ar fi Silent Night, Santa Claus is coming to town, Let it`s Snow!, Last Christmas, filme că Home Alone (Singur Acasă), Miracle on 34th Street (Miracolul de pe Stradă 34), Jingle all the way (Goana după cadou), Christmas Vacation (Un Crăciun de neuitat) și române de succes, Un Crăciun de neuitat ( Mary Carter și Terry DuLong) sau Poveste de Crăciun (Charles Dickens).

Cum, de Crăciun încercăm să dăruim celor din preajma noastră, magazinele au în această perioada impresionante oferte de sezon și numeroase reduceri. Angajatorii oferă oamenilor din subordine vacanțe în locuri pitorești și diverse beneficii. Cazinourile online își întâmpina clienții cu oferte care de care mai atrăgătoare. Circus Casino, pentru mai multe informații click aici, unul dintre cele mai atractive cazinouri online din România, pe lângă promoțiile permanente, acordă tot felul de bonusuri în luna decembrie, dar a introdus în oferta și sloturi cu tematică de sezon (Secret of Christmas).

În ultimele decenii, s-a împământenit obiceiul organizării de Târguri de Crăciun în marile orașe și nu numai. În cadrul acestor evenimente se organizează acțiuni culturale, dar atracția principală o constituie standurile de artizanat și tarabele cu preparate tradiționale. Conceptul nu este unul nou. Cel mai cunoscut Târg de profil din Europa, Christkindlmarkt, se organizează de mai bine de 700 de ani la Viena. Astăzi, au devenit cunoscute și alte manifestări de gen: Berlin, Londra, Paris, Edinburgh sau Barcelona. Ele sunt deschise, de obicei, în luna decembrie și sunt importante puncte de atracție pentru turiști.

Cel mai cunoscut Târg de Crăciun din România se organizează la Sibiu, sub patronajul Primăriei. Ajuns la a 12-a ediție, târgul s-a deschis în acest an pe 16 noiembrie, în prezența a circa 10 000 de persoane. Întrucât pe 1 Decembrie sărbătorim Centenarul Unirii, căsuțele din piață (standurile) au fost aranjate în așa fel încât să formeze numărul 100. Pe clădirile din jurul Pieței Mari a fost proiectat un decor de basm, cu ninsoare, brazi împodobiți și urări în mai multe limbi europene, pentru a marca preluarea Președinției CE a UE de către țară noastră.Pentru a atrage cât mai mulți vizitatori, organizatorii au construit un patinoar care va fi deschis pe toată durata târgului (16 noiembrie 2018 – 3 ianuarie 2019, între orele 10:00 – 20:00) și un tren turistic care trece prin Stradă Cetății, apoi pe pietonală Nicolae Bălcescu și se întoarce în Piața Mare. Sibiul a renunțat la tradiționalul Brad de Crăciun, înlocuindu-l cu unul reinterpretat, mai simplu, minimalist și mai prietenos cu natură.

În deschiderea evenimentului au susținut un concert Paula Seling și Radu Nechifor. Aceștia au interpretat melodii de sezon din repertoriul internațional, trecând prin câteva genuri muzicale: pop, rock, jazz sau folclor autentic.

Pe toată perioada festivalului, se va organiza Christmas Food Carousel, un stand cu truck-uri viu colorate care vor pregăti mâncare și băuturi calde. Copii vor fi în centrul atenției pe întreg parcursul manifestării. Ei vor putea participa la diferite ateliere în care își vor putea manifesta creativitatea și vor capăta deprinderi lucrative: Micul lumanarar (17 nov.- 2 dec.), Biscuiți de Crăciun (3 dec. – 9 dec.), Micul Brutar (10 dec. – 16 dec.) și Secoratiuni Pixel Art ( 17 dec. – 23 dec.).

Inițiat în 2007 de Biroul Atasatului Social al Ambasadei Austriei, dr. Barbara Schonagel, Târgul de Crăciun de la Sibiu este un proiect cultural în parteneriat cu municipalitatea sibiană. Deschis într-o perioada în care Sibiul era Capitală Culturală Europeană, Târgul de Crăciun este cunoscut în toată țară și este singurul târg de gen din România vizitat de străini. Evenimentul este organizat de Asociația Events for Tourism, iar Programul Cultural al acestuia este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu, prin Primăria Municipiului Sibiu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bleah! Plictisitor, anost, nu se merita.
2
2
Cuvantul ,,reinterpretat,, imi suna cunoscut. E folosit de catre un gretos devenit nas al unui parazit al societatii civile.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218