rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

S-a înfiinţat 'Asociaţia Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului'. Preşedinte este o cunoscută judecătoare care a învins DNA

In luna septembrie 2019 si-a inceput activitatea publica “Asociatia Judecatorilor pentru Apararea Drepturilor Omului” (AJADO), asociatie profesionala a judecatorilor infiintata in primavara anului 2019 la Oradea cu scopul, printre altele, de a promova, afirma, consolida si sustine statutul si independenta judecatorilor si a justitiei, drepturile si libertatile fundamentale ale omului, valorile constitutionale si democratice, precum si statul de drept in Romania, se arată într-un anunţ publicat pe site-ul asociaţiei.

Membrii fondatori ai Asociatiei sunt judecator Florica Roman, presedinte, judecator Munteanu Traian (pensionar), vicepresedinte, si judecator Raluca Cuc, secretar.

“Crearea unei asociatii profesionale a judecatorilor pentru apararea drepturilor omului este in Romania o necesitate, in contextul in care drepturile cetatenilor romani au ajuns sa fie ignorate sau incalcate atat de catre o parte a reprezentantilor celor trei puteri ale statului – legislativa, executiva si judecatoreasca -, cat si de catre o parte a societatii civile si a presei.

Pe langa respectarea Constitutiei si a legilor tarii, ca judecatori am jurat la intrarea in profesie sa «aparam drepturile si libertatile fundamentale ale persoanei» si sa ne «indeplinim atributiile cu onoare, constiinta si fara partinire».

Judecatorul este ultima reduta de aparare a drepturilor si libertatilor persoanei, de aceea, constienti fiind de datoria pe care o avem de a ne indeplini cu onoare, constiinta si fara partinire atributiile, Asociatia va intreprinde orice actiune permisa de lege si de statutul de judecator pentru a apara drepturile si libertatilor persoanei, precum si pentru a consolida independenta justitiei, democratia si statul de drept in Romania“, a spus presedinta Asociatiei, judecator Florica Roman.

Florica Roman, judecător la Curtea de Apel Oradea, este și protagonista unui dosar controversat instrumentat de DNA. Acuzată că a primit foloase necuvenite în schimbul unei decizii favorabile, judecătoarea a fost trimisă în judecată de DNA și suspendată din funcție. Aceasta a denunțat o mulțime de nereguli și înscenări, iar instanța i-a dat dreptate.

Detalii despre asociatie

Asociatia a fost infiintata pe perioada nedeterminata si are trei categorii de membri: membri fondatori, membri asociati si membri de onoare.

Membrii asociati, care, conform statutului, au si drept de vot, “nu pot fi decat judecatori in functie sau eliberati din functie din motive neimputabile“.

“Membru de onoare al Asociatiei poate deveni orice persoana fizica sau juridica din tara sau strainatate care s-a distins prin actiuni proprii sau contributii directe la sprijinirea, promovarea si/sau realizarea scopului si activitatilor Asociatiei“, se spune in statut.

Statutul Asociatiei mai prevede ca “orice persoana fizica sau juridica, romana sau straina, care impartaseste scopul si obiectivele Asociatiei isi poate declara unilateral sustinerea fata de aceasta prin depunerea unui adeziuni tip“, care va fi disponibila pe site-ul Asociatiei.

Site-ul asociatiei poate fi accesat la adresa www.ajado.ro iar pe Facebook putem fi gasiti la adresa https://www.facebook.com/JudecatoriPentruAparareaDrepturilorOmului/.

De asemenea, orice persoana interesata poate contacta Asociatia la adresa de email contact@ajado.ro.

Asociatia se va implica in dezbaterea publica cu precadere pe subiectele ce tin de functionarea justitiei, democratiei si statului de drept, si va intreprinde orice actiuni permise de lege pentru a se asigura ca independenta judecatorilor este garantata, iar drepturile cetatenilor romani sunt aparate.

Scopurile Asociatiei, asa cum au fost definite in statut, sunt:

“a) Promovarea, afirmarea, apararea, consolidarea si sustinerea prin toate mijloacele legale:

i. a statutului si independentei judecatorilor, precum si a independentei puterii judecatoresti atat in ansamblul sau, cat si in raport cu celelalte puteri din stat;

ii. a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului in Romania;

iii. a valorilor constitutionale si democratice, precum si a statului de drept in Romania;

iv. a bunei functionari a Autoritatii Judecatoresti in ansamblul sau;

b) Intarirea si cresterea bunei functionari a justitiei ca serviciu public;

c) Cresterea transparentei, eficientei, independentei, impartialitatii, performantei, responsabilitatii si profesionalismului in justitie;

d) Imbunatatirea imaginii justitiei in spatiul public;

e) Cresterea increderii cetatenilor in actul de justitie si in functionarea justitiei in ansamblul sau;

f) Consolidarea relatiei dintre justitie, societatea civila, mass-media si opinia publica;

g) Modernizarea si reformarea sistemului de justitie;

h) Imbunatatirea discursului public despre justitie;

i) Instituirea unei relatii institutionale corecte, in limitele legii, intre procurori si judecatori in beneficiul bunei functionari a justitiei si respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale;

j) Promovarea, afirmarea, apararea, consolidarea si sustinerea prin toate mijloacele legale a statutului procurorului, in limitele stabilite de Constitutie si lege.”

Pentru realizarea scopului propus, obiectivele Asociatiei sunt:

“a) Consolidarea, prin toate mijloacele legale, a independentei justitiei prin intarirea statutului judecatorilor.

b) Apararea, promovarea, protejarea si afirmarea drepturilor si libertatile fundamentale astfel cum sunt prevazute in Constitutia Romaniei si in tratatele internationale pe care Romania le-a ratificat.

c) Consolidarea statutului de drept prin impunerea respectarii depline a drepturilor si libertatilor cetatenilor si responsabilizarea magistratilor in vederea respectarii si apararii acestor drepturi.

d) Imbunatatirea relatiei dintre cetatean si justitie.

e) Apararea intereselor profesionale ale membrilor asociatiei in raporturile cu celelalte subiecte de drept, pe plan intern si international.

f) Apararea judecatorilor si procurorilor impotriva oricaror intruziuni, din partea oricui, de natura sa le afecteze independenta si/sau impartialitatea.

g) Promovarea, consolidarea si apararea demnitatii profesiei de judecator si procuror.

h) Promovarea, prin toate mijloacele legale, a unei justitii independente si eficiente, intemeiata pe valorile transparentei, responsabilitatii si raspunderii, integritatii, solidaritatii, curajului, dreptatii, democratiei, respectarii si apararii drepturilor si libertatilor fundamentale.

i) Sustinerea si implicarea, in limitele legii si a statutului judecatorilor, in elaborarea unei legislatii clare, precise si predictibile, precum si pentru crearea unei practici unitare a instantelor de judecata.

j) Promovarea valorilor statului de drept, a recunoasterii si consolidarii justitiei ca un serviciu public care are obligatia sa fie echitabil, transparent si responsabil.

k) Imbunatatirea conditiilor de munca ale judecatorilor, cresterea prestantei si solemnitatii actului de justitie, in conformitate cu standardele europene.

l) Identificarea si expunerea problemelor si disfunctiilor din justitie, oferirea de solutii si implicarea in inlaturarea si corectarea acestora.

m) Facilitarea, incurajarea si promovarea corectei comunicari in ambele directii, dintre justitie si societate.”

Pentru realizarea scopului declarat si a atingerii obiectivelor propuse, Asociatia isi propune desfasurarea, cu respectarea limitelor impuse de lege si statutul judecatorului, a urmatoarelor tipuri de activitati:

“a) Realizarea unui site de internet propriu pe care se vor prezenta si promova actiunile, activitatile si pozitiile Asociatiei;

b) Actionarea prin orice mijloace si forme prevazute si permise de lege, cu respectarea statutului judecatorului, pe langa institutiile si autoritatile abilitate din Romania si strainatate in vederea respectarii, apararii, sprijinirii, afirmarii si promovarii:

i. drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor si stoparii oricarui abuz impotriva acestora;

ii. statutului judecatorilor si independentei acestora;

c) Comunicari publice prin orice mijloace si forme in vederea corectei informari a cetatenilor cu privire la chestiuni ce privesc justitia, rolul judecatorilor si procurorilor in societate si imperativul respectarii si apararii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului;

d) Documentarea cazurilor de incalcare a drepturilor omului, abuzurilor si erorilor judiciare, precum si informarea prin orice mijloc de comunicare a opiniei publice din Romania si din strainatate cu privire la acestea;

e) Actiuni, plangeri, contestatii ori interventii in justitie in scop propriu sau accesoriu;

f) Solicitari de comunicare de informatii de interes public;

g) Initierea, sprijinirea, participarea sau conlucrarea cu orice parte interesata, precum si cu institutiile si autoritatile publice competente, la elaborarea deciziilor si politicilor publice, precum si la imbunatatirea cadrului legislativ in domeniu;

h) Participarea, organizarea si implicarea in dezbateri publice, mese rotunde, conferinte, simpozioane, cursuri de perfectionare sau orice alte asemenea activitati pe temele in acord cu scopul si obiectivele Asociatiei;

i) Sprijinirea actiunilor si initiativelor care raspund scopului Asociatiei sau sunt complementare obiectivelor acesteia;

j) Crearea, editarea, publicarea si distribuireade publicatii proprii [buletine informative, studii, analize, rapoarte, etc.] si informatii privind domeniul de activitate al Asociatiei;

k) Colaborarea, participarea, asocierea sau implicarea in orice alta forma colaborativa sau asociativa cu orice alte asociatii, cu precadere asociatii profesionale, organizatii, autoritati sau institutii publice ori private din Romania sau strainatate in vederea indeplinirii scopului si obiectivelor Asociatiei;

l) Dezvoltarea de programe proprii sau in regim de parteneriat cu asociatii, organizatii, institutii sau autoritatile publice din tara si strainatate;

m) Conlucrarea cu organele abilitate in vederea sprijinirii mai bunei administrari a justitiei, a asigurarii conditiilor materiale necesare desfasurarii actului de justitie si imbunatatirii pregatirii profesionale a judecatorilor;

n) Efectuarea de orice alte activitati prevazute sau permise de lege, in vederea indeplinirii scopului si obiectivelor Asociatiei.”

Sursa: stiripesurse.ro

joi, 19 septembrie 2019670
Comentarii

00temis dezlegata la ochi(19 sep 08:59)
la ce le trebuie asociatie ,nu toti trebuie sa apere,sa respecte sa....au luat ce au luat au facut ce au facut si acum hai cu o asociatie sa mai castigam ceva...
00YOKO(19 sep 08:21)
Nu mai am incredere in judecatori si in justitia din Romania.
mai mult...Ultima oră
19 oct 00:00Ultima orăAccident rutier în Medgidia

722

19 oct 00:00Ultima orăActivități preventive desfășurate de polițiștii constănțeni101
19 oct 00:00Ultima orăCondamnat pentru viol, depistat de polițiștii constănțeni!162
19 oct 00:00Ultima orăIncendiu în cadrul unei societăți din zona podului IPMC

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, sâmbătă, 19 octombrie, în zona podului IPMC,...266

19 oct 00:00Ultima orăINCENDIU la o clădire dezafectată de pe strada Ștefan cel Mare!194
19 oct 00:00Ultima orăRomânia le va pune migranților la dispoziție CASE și bani pentru un trai decent395
19 oct 00:00Ultima orăFiul lui Sile Cămătaru a înjunghiat un bărbat într-un club de manele și a dispărut

Fiul lui Sile Cămătaru a înjunghiat un bărbat în Timişoara, în faţa clubului de manele al iubitei lui. Victima a...820

19 oct 11:39Ultima orăACCIDENT pe A2, în zona localității Cernavodă! Traficul a fost RESTRICȚIONAT!1022
19 oct 10:15Ultima orăÎncă un accident rutier pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu386
19 oct 00:00Ultima orăPremierul desemnat propune confiscarea averilor nejustificate ale politicienilor

"Eu nu înțeleg de ce nu se aplică. Fiscul, și în Germania, și în Franța și în SUA te verifică ce...382

19 oct 00:00Ultima orăMii de amenzi la Legea antifumat! Statul a încasat peste 1,6 milioane de lei197
19 oct 00:00Ultima orăPRĂPĂD: ȘASE victime după ce o ambulanță și un autoturism s-au ciocnit902
Vremea
15.4°15.4° - 16.9° sâmbătă, 19 octombrie 2019
ConstantaUmiditate: 69%
Vânt: 2.9 m/s
Presiune: 1018.74 milibari

Loto
6/495615214145
5/403733343612
joker11319254010
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 oct 00:00SportSimona Halep urcă în clasamentul WTA, după ce Elina Svitolina a fost eliminată surprinzător la Moscova

Simona Halep (28 de ani) va urca pe locul 5 WTA la începutul săptămânii viitoare, după ce ucraineanca Elina...983

18 oct 00:00SportGică Hagi, după egalul naționalei: „Se vorbește că aș fi supărat”

Gică Hagi, 54 de ani, antrenorul Viitorului, a oferit o reacție legată de meciul România - Norvegia 1-1, din...841

18 oct 00:00SportPsihologul sportiv Andreas Hniatiuc n-are milă de Cosmin Contra: „Cum să fie un model ăsta care vorbește dancileza și înjură ca un derbedeu?”

Andreas Hniatiuc, unul dintre psihologii renumiţi din domeniul sportului, fost lector la Școala Federală de...752

18 oct 00:00SportValoarea lui George Pușcaș s-a dublat și atacantul a intrat direct în top 3 români

George Pușcaș nu trece printr-o perioadă prea bună, după ce a ratat penalty-ul din meciul dintre România și...645

Local
19 oct 02:35LocalTeatrul independent reia asaltul asupra Constanţei! Începe FITIC 2019!

Vino la Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanța (FITIC), ediția IV! Orașul de la malul mării...298

19 oct 02:35LocalCetățean rus, căutat de autoritățile din Rusia, arestat preventiv la Constanța!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat la frontiera cu Bulgaria o femeie, cetăţean rus,...650

19 oct 02:19LocalMai multe zone din Constanța, controlate de polițiștii locali: au aplicat sancțiuni!

Lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală din cadrul Primăriei Municipiului Constanța, în cursul zilei de 17...438

19 oct 02:31LocalCaravana de Hemofilie 'Împreună pentru 0 sângerări', la Constanța!

Cele două asociaţii de pacienţi cu hemofilie, Asociația Română de Hemofilie și Asociația Națională a...347

19 oct 02:30LocalPolițiștii constănțeni, de vorbă cu elevii

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiști din cadrul Secției 5 au...368

19 oct 02:30LocalConfort Urban a finalizat lucrările de asfaltare a străzii Mihai Viteazu

Strada Mihai Viteazul a fost modernizată. Artera cuprinsă între bulevardul Ferdinand și strada Traian are asfalt...329

19 oct 02:27LocalDoi bărbați condamnați la închisoare, depistați de polițiștii constănțeni

Poliţişti de investigații criminale, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Cazier Judiciar al I.P.J....434

19 oct 02:22LocalSfârșit de săptămână plin pentru jandarmii din Constanța: vor asigura măsuri de ordine publică!

Jandarmii constănțeni vor asigura, în perioada următoare, măsurile de ordine și siguranță publică cu ocazia...471

19 oct 02:36LocalRAPORT. DNA le-a făcut dosare penale la aproape 3.000 de magistrați

Aproape 3.000 de magistrați au fost vizați de dosare penale de la DNA, în perioada 2014-2018, se arată în raportul...629

18 oct 02:21LocalModernizarea arterelor între Gara CFR şi staţiunea Mamaia: detalii! FOTO

Primăria Constanţa reaminteşte investiția în valoare de 91,5 milioane lei (fonduri structurale) pentru...1913

Politică
19 oct 02:36PoliticăLudovic Orban a anunțat condiția pentru organizarea alegerilor anticipate

Ludovic Orban, premierul desemnat, a declarat, vineri, că PNL susține alegerile anticipate, însă condiția este un...440

19 oct 02:37PoliticăSTS a prezentat la BEC aplicaţiile informatice pentru alegerile prezidenţiale

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunţat vineri că a prezentat Biroului Electoral Central (BEC)...258

19 oct 02:34PoliticăTraian Băsescu: Am discutat cu Iohannis să fiu al doilea premier. Apoi m-am trezit din vis

Traian Băsescu spulberă speculațiile lansate în spațiul public conform cărora ar urma să fie premier dacă...664

19 oct 02:19PoliticăPrimăria Constanța anunţă că a construit în ultimul an 56 de parcări cu peste 1.700 de locuri

Pe strada Micşunelelor din cartierul km 5 a fost construită o parcare cu aproape 70 de locuri, anunţă Primăria...554

19 oct 02:33PoliticăPonta: „După 6 milioane de «Puie Monta» e cazul să fii smerit o perioadă destul de lungă”. Ce premier liberal ar vota

Președintele Pro România și-a însușit oprobriul la care a fost supus și consideră că trebuie să stea mai retras...424

19 oct 02:33PoliticăTeodor Meleșcanu s-a înscris într-un nou partid

Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, s-a înscris în Forța Națională, noul grup din Parlament care...616

19 oct 02:32PoliticăProbleme pentru Răzvan Cuc: procurorii DNA s-au autosesizat

Fosta șefă TAROM, Mădălina Mezei, a declarat că a fost demisă pentru că nu ar fi respectat ordinul ministrului...546

19 oct 02:32PoliticăIohannis: Cetăţenii români din Marea Britanie vor fi foarte bine protejaţi prin Acordul Brexit

Cetăţenii români din Marea Britanie vor fi foarte bine protejaţi prin Acordul Brexit, a declarat vineri...304

19 oct 02:32PoliticăDragnea cere în instanţă anularea condamnării primite în dosarul angajărilor fictive

Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o contestaţie în anulare...350

19 oct 02:22PoliticăRobert Turcescu îi propune o lovitură de maestru lui Iohannis: premierul care va duce 100% la alegeri anticipate

Deputatul PMP, Robert Turcescu, susține că în cazul în care Ludovic Orban nu va reuși să își treacă guvernul...1017

Monden
19 oct 00:00MondenActriţa Tamara Buciuceanu, înmormântată cu onoruri militare

Actriţa Tamara Buciuceanu a fost înmormântată cu onoruri militare, vineri, la Cimitirul Sfânta Vineri din...191

19 oct 00:00MondenReguli noi pentru jurații „Românii au talent“. Florin Călinescu poate apăsa de două ori butonul auriu

Actorul Florin Călinescu (63 de ani) a revenit în juriul emisiunii ”Românii au talent” (PRO TV), alături de...196

19 oct 00:00MondenAdevărul despre operațiile estetice ale Andreei Bănică

Reacția Andreei Bănică, atunci când a fost întrebată de operațiile ei estetice, a fost cu adevărat de poveste:...227

19 oct 00:00MondenRaluca Podea s-a îndrăgostit la Masterchef: „Sunt puţin debusolată“

A venit rândul Ralucăi Podea să se îndrăgostească într-un show tv. Blondina este concurentă la Masterchef şi...247

19 oct 00:00MondenDana Rogoz a povestit că a fost victima abuzurilor în adolescență

Dana Rogoz, care tocmai ce a împlinit 34 de ani, a interpretat recent un rol care, în ciuda maturității cu care...258

19 oct 00:00MondenDaniel Buzdugan, doborât de o problemă de sănătate. Ce a păţit prezentatorul

Buzdugan suferă de pneumonie, aşa că a luat o pauză de la activităţile cotidiene. "O să fiu sleep mode o...224

19 oct 00:00MondenConcert Bryan Adams pe stadionul din Cluj. Cu ce ocazie vine artistul în România

De trei ori nominalizat la premiile Oscar, legendarul Bryan Adams (59 de ani) va cânta pe stadionul din Cluj-Napoca...176

19 oct 16:39MondenCe a îmbătrânit agentul Dale Cooper din Twin Peaks! La 59 de ani, Kyle MacLachlan e total schimbat

Șarmant, înalt, cuceritor, aşa arăta actorul Kyle MacLachlan când îi dădea viaţă agentului special Dale Cooper...221

19 oct 00:00MondenBruce Springsteen: ''În ultimii cinci ani am făcut unele dintre cele mai bune lucruri''

Muzicianul Bruce Springsteen a declarat, la o lună după ce a împlinit vârsta de 70 de ani, că a obţinut unele...189

19 oct 00:00MondenRobbie Williams va lansa un album festiv, cu ocazia Crăciunului

Robbie Williams va lansa un album de Crăciun alături de boxerul profesionist britanic Tyson Fury, informează vineri...166

Mapamond
19 oct 00:00MapamondSUA şi Turcia au ajuns la un acord privind o încetare a focului în Siria, a anunţat Mike Pence

Turcia îşi va suspenda ofensiva în nordul Siriei timp de cinci zile, iar ulterior îi va pune capăt dacă forţele...169

19 oct 00:00MapamondMerkel: UE trebuie să încheie rapid după Brexit un acord de comerţ liber cu Londra

Uniunea Europeană şi Regatul Unit trebuie să încheie un acord de comerţ liber cât mai rapid posibil după Brexit,...179

19 oct 00:00MapamondPremierul israelian Netanyahu şi secretarul de stat american Pompeo au discutat despre situaţia din Siria

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avut vineri o întrevedere cu secretarul de stat american Mike Pompeo, pentru a...173

19 oct 00:00MapamondMihail Gorbaciov cere SUA şi Rusiei să înceapă tratative privind armamentul nuclear

Ultimul lider al fostei Uniuni Sovietice, Mihail Gorbaciov, a avertizat vineri că lumea se îndreaptă către o...196

19 oct 00:00MapamondProtestatarii din Catalonia au blocat intrarea în catedrala Sagrada Familia din Barcelona

Demonstranţi care protestează împotriva condamnărilor la închisoare primite de liderii separatişti catalani au...179

19 oct 00:00MapamondJaponia a importat Ebola şi alte virusuri periculoase pentru a pregăti teste de depistare în vederea Jocurilor Olimpice

Vara următoare zeci de mii de fani ai sportului vor călători în Japonia pentru a asista la Jocurile Olimpice, iar...178

19 oct 00:00MapamondNarcotraficanţii mexicani terorizează un oraş, după ce l-au eliberat pe unul din fiii lui „El Chapo“

Luptători bine înarmaţi au încercuit joi forţele de securitate mexicane din oraşul Culiacan, obligând militarii...210

19 oct 00:00MapamondSUA - Aproape 1.500 de cazuri de îmbolnăviri, dintre care 33 de decese, asociate cu folosirea ţigărilor electronice

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) a anunţat joi că 1.479 de cazuri de boli pulmonare...164

19 oct 00:00MapamondFamilia olandeză izolată în pivniţa unei ferme: Suspectul, care ar fi un fost membru al unei secte, rămâne în detenţie

Un judecător olandez a dispus joi menţinerea în detenţie pentru încă două săptămâni a austriacului suspectat...197

19 oct 00:00MapamondAtentat într-o moschee din Afganistan: Cel puţin 28 de morţi şi 55 de răniţi

Cel puţin 28 de persoane au murit într-un atentat dintr-o moschee din estul Afganistanului în timpul rugăciunii de...165

Sănătate
12 oct 04:54SănătateBoala mâinilor murdare! Aproximativ 100 de copii din Constanța, diagnosticați cu hepatita A

Peste 130 de persoane au fost spitalizate în ultimele trei luni în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu...2833

10 oct 15:26SănătateDirectorul medical al Spitalului Județean Constanța, Bogdan Obadă: 'Suntem singura secție de Ortopedie din Dobrogea care rezolvă urgențele'

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a primit, în ultimii doi ani, o finanțare...3605

9 oct 00:00SănătateEste nevoie de sânge! Participă şi tu la acţiunea de donare de la Hârşova!

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, Primăria Oraşului Hârşova şi Spitalul Orăşenesc Hârşova...614

30 sep 00:00SănătateFonduri nerambursabile pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Hârşova

Primarul Orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a semnat luna trecută contractul de finanțare a proiectului „Dotarea...805

30 sep 02:35SănătateUn medicament cu ranitidină a fost retras de pe piață: specialiștii consideră că produce cancer

Un medicament care conține ranitidină este suspectat că ar putea produce cancer și a fost retras dintr-un mare lanț...1686

28 sep 01:01SănătateStroe: Spitalul Militar va fi transformat în Spital Regional; va fi gata în 2 ani, în parteneriat cu turcii

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a anunțat într-o conferință de presă că spitalul regional va fi gata...5111

27 sep 01:04SănătateO reţea de trafic de ovare şi nou-născuţi, destructurată de poliţia greacă

O reţea de traficanţi care vindeau nou-născuţi şi ovare prelevate de la femei provenite în principal din Bulgaria...1018

26 sep 01:01SănătateProiect de rectificare bugetară pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța!

În luna august a acestui an, bugetul Spitalulului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a fost rectificat, la...2255

25 sep 16:26SănătateCompartimentul de Terapie Intensivă Neonatală inaugurat cu sprijinul unor asociaţii şi a unei fundaţii

Opt mii de ore de muncă, 14 kilometri de cablu de date, 70 tone de nisip şi aproape 14.000 de cărămizi, sunt doar...2745

24 sep 01:28SănătateANUNŢ PROGRAM DONARE DE SÂNGE!

Toate persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă...1143