REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

S-a înfiinţat Autoritatea urbană la Constanţa!

S-a înfiinţat Autoritatea urbană la Constanţa!

Replica API 13 aprilie 2017 | 00:19 435

Paşi mici, dar siguri pentru proiectele cu finanţare europeană din Constanţa! Consilierii locali au votat în unanimitate proiectul privind "aprobarea Acordului de delegare a atribuției de selectare strategică a fișelor de proiecte propuse spre finanțare în cadrul Axei Prioritare 4 ”Sprijinirea dezvoltării urbane durabile” a Programului Operațional Regional 2014-2020 și pentru înființarea Autorității urbane a municipiului Constanța". "Axa 4 din Programul Operaţional Regional se numeşte Axa de sprijinire a Dezvoltării Urbane şi este dedicată municipiilor reşedintă de judeţ. Pentru Constanţa sunt aproximativ 48 milioane de euro pe 5 sub axe. Sub taxa 1 înseamnă mobilitate, reabilitare de străzi, bulevarde, zone pietonale, sub axa 2 pentru terenuri degradate, sub axa 3 pentru clădiri abandonate, sub axa 4 pentru creşe si grădiniţe şi sub axa 5, pentru grupuri şcolare tehnice", a precizat Ani Merlă, directorul Direcţiei Programe şi Dezvoltare din cadrul Primăriei. De asemenea, membrii comisiei ce va fi coordonată de viceprimarul Costin Răsăuţeanu vor avea un plan bine stabilit. "La nivelul zonei metropolitane Constanţa s-a elaborat strategia de dezvoltare urbană care prevede proiecte din toate localităţile aparţinând zonei metropolitane, inclusiv proiectele municipiului Constanţa. Axa 4din POR este special dedicată pentru municipiul Constanţa. Extragem din lista mare proiectele aferente Axei 4 şi rolul acestei echipe va fi de a selecta proritatea acestor proiecte. Să spunem ca avem şapte bulevarde, fiecare la o anumită fază de degradare, ei analizând fişele de proiecte vor stabili proritatea la final. Există şi nişte restricţii în sensul în care pentru a păstra imparţialitatea membrilor comisiei, ei nu au voie să semneze nici măcar documentele pregătitoare pentru proiecte, nici documentele elaborate în timpul implementării", a adăugat Merlă.

D.N.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doar prostii o mai cred pe proasta asta cu fatza de barbat si marimea piciorului 45... Imbogatita asta cu terenuri de catre dereglatul psihic pastaie , dupa ce ca e urata in draci mai este si idioata rau... Cum se culca boul de barba-su cu ea ?!?
0
0
mai exista o speranta pentru ca orasul sa arate altfel bani vor fi dar depinde cum vor fi cheltuiti ....responsabilitate profesionalism si educatie civica
0
0
urbanism la constanta hahahahahahahaha
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614