REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

S-a inundat Secţia de Anatomie Patologică a Spitalului Judeţean

S-a inundat Secţia de Anatomie Patologică a Spitalului Judeţean

Replica API 7 ianuarie 2012 | 00:00 130

O ţeavă spartă era cât pe ce să distrugă tot tavanul

O ţeavă spartă era cât pe ce să distrugă tot tavanul

Nu mai este o noutate faptul că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa trece printr-un amplu proces de reabilitare, însă, deşi unele secţii au fost modernizate şi dotate la standarde europene, unitatea se confruntă cu o serie de probleme tehnice. Vineri dimineaţa din tavanul Secţiei de Anatomie Patologică, reabilitată anul trecut, ţâşnea apă ca la robinet. O ţeavă de pe coloană a cedat, motiv pentru care s-a impus intervenţia de urgenţă a angajaţilor spitalului pentru repararea acesteia ca aparatura medicală să nu fie afectată. "Trei plăci din tavanul fals au fost îndepărtate vineri demineaţă pentru a pune un colier la ţeava spartă. Secţia a fost renovată, dar s-a fisurat o ţeavă de pe coloană ce porneşte de la demisol. S-a scurs puţină apă şi atâta tot. Nu vorbim de aparate medicale afectate de inundaţie", susţin reprezentanţii unităţii sanitare. Cei care au cârpit ţeava buclucaşă spun că aceasta are o vechime de peste 40 de ani: "Coloana este veche, are peste 40 de ani, ar trebui schimbată, dar nu avem ce face. O cârpim cât să mai ţină puţin. Îi schimbăm colierul. Poate să ţină o lună sau un an, nu se ştie".

Tevile spitalului, vechi din 1968, schimbate pe etape

Oficialii Spitalului Judeţean spun că instalaţia termică va fi schimbată pe etape. Conform acestora este vorba despre o lucrare amplă şi neceară în condiţiile în care ţevile unităţii nu au mai fost înlocuite din 1968. Jumătate din ţevi au fost înlocuite, iar anul acesta se va continua pe sectoarele unde nu s-a mai intervenit de la înfiinţarea spitalului. Cea mai mare realizare a spitalului o reprezintă investiţia de la subsol unde au fost înlocuite, în proporţie de 90%, canalizările de fontă şi conductele de apă rece. Prin înlocuirea acestora nu se mai înregistrează pierderi la consumul de apă. După înlocuirea ţevilor, consumul de apă rece a scăzut volumetric cu 25%. În prezent, se lucrează pe fiecare secţie în parte la schimbarea coloanelor de încălzire şi deja au fost înlocuite cam jumătate de pe aripa Burcă, acolo unde se află şi Secţia de Anatomie Patologică, iar anul acesta, până în vară, lucrarea va fi finalizată, spun reprezentanţii unităţii sanitare.

Alexandra VASILE, Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367