REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° ConstanÈ›a Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13.5° ConstanÈ›a Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

S-a lăsat cu amenzi şi permise reţinute, la Constanţa: şoferii băuţi au împânzit străzile noaptea trecută

S-a lăsat cu amenzi şi permise reţinute, la Constanţa: şoferii băuţi au împânzit străzile noaptea trecută

Replica API 23 noiembrie 2013 | 00:00 108

Accidente rutiere pe bandă rulantă

Accidente rutiere pe bandă rulantă

Chiar dacă străzile Constanţei au fost brăzdate de tragedii în ultima perioadă, principalele motive fiind viteza şi conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice, şoferii tot nu se învaţă minte. Însă, de cealaltă parte, poliţiştii rutieri înteţesc controalele în trafic. Prin urmare, în noaptea de 22-23 noiembrie a.c. poliţiştii rutieri au acţionat pe principalele artere din municipiul Constanţa, pentru prevenirea evenimentelor care se produc din această cauză. Astfel, poliţiştii au controlat peste 300 de autovehicule, au testat cu aparatul alcooltest 257 de conducători auto, au constatat 4 infracţiuni rutiere, au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 5 de permise de conducere. Spre exemplu, în data de 23.11.2013, orele 00.30, B.C., de 54 de ani, a condus un autoturism pe bulevardul Tomis şi deoarece acesta emana halenă alcoolică şi a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, a fost condus la Spitalul Judeţean Constanţa, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală. În aceeaşi noapte, la orele 01.14, A. E., de 25 ani, a fost depistat conducând un autoturism pe strada Primăverii în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 0.66 mg/l alcool pur în aerul expirat. La orele 02.30, Ţ.P.A., de 29 ani, a fost depistat conducând un autoturism pe strada Mircea cel Bătrân în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 0.76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Accidente rutiere pe bandă rulantă în doar câteva ore

Ziua de vineri, 22 noiembrie, a fost una plină de accidente rutiere. La orele prânzului o ambulanţă din cadrul Policlinicii CFR a intrat în coliziune cu un autoturism. Petrică Simeon, de 65 de ani, a condus autospeciala marca Mercedes, cu numărul de înregistrare CT-06-UTY, fără a avea în funcţiune mijoacele de avertizare acustice şi luminoase, pe strada Constantin Brătescu dinspre bulevardul I.G. Duca către strada Olteniei. La intersecţia cu strada Atelierelor, nu a respectat semnificaţia indicatorului Oprire şi a intrat în coliziune cu autoturismul marca Opel, cu numărul de înmatriculare CT-19-ANC, condus de Ionel Alexandru Obancea, de 37 de ani, care se deplasa pe strada Atelierelor, dinspre strada Cuza Vodă către strada Bucureşti, spun poliţiştii. La scurt timp, un bărbat de 54 de ani a traversat prin loc nepermis, pe strada I.G. Duca, însă a fost lovit succesiv de două autoturisme.

Următorul eveniment rutier s-a petrecut în jurul orelor 17.04, când M. G., de 33 ani, a condus un autoturism pe DN38, în localitatea Topraisar, dinspre localitatea Negru Vodă către municipiul Constanţa şi ajungând la km 9+850m a surprins şi accidentat o femeie de 67 de ani, care se deplasa pe partea carosabilă, pe aceelaşi sens de mers. În urma accidentului a rezultat decesul pietonului.

La orele18.26, S. A.-Ş., de 31 ani, a condus un autoturism în municipiul Constanţa, pe strada Steagului dinspre strada Crinului către strada Soveja şi ajungând la intersecţia cu strada Andrei Mureşan, nu a respectat semnificaţia indicatorului Oprire şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar pe drumul cu prioritate de B. S. S. ( bărbat, de 46 ani). În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a lui B. S. S.

În jurul orelor 18.55, C. N.-I. ( bărbat,de 38 ani) a condus un autoturism pe strada Dezrobirii, dinspre I.C. Brătianu către Eliberării şi când a ajuns la marcajul pietonal din dreptul blocului IS5, a surprins şi accidentat uşor pe S. Z.( bărbat, de 64 ani) care s-a angajat în travesarea părţii carosabile pe marcajul pietonal, din partea stângă a conducătorului auto. În urma accidentului a rezultat vătămarea uşoară a pietonului.

La orele 22.10, A. A., de 58 ani, a condus un autoturism pe bulevardul Aurel Vlaicu, dinspre strada Baba Novac către Tomis şi când a ajuns la marcajul pietonal de la intersecţia cu strada Ştefăniţă Vodă, a surprins şi accidentat pe C. F.( femeie, de 31 ani) care s-a angajat în travesarea părţii carosabile pe marcajul pietonal, din partea stângă a conducătorului auto. În urma accidentului a rezultat vătămarea gravă a pietonului.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218