REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

S-a născut noua Generație de Aur! Tricolorii merg 99,99 % la EURO 2019 după un meci perfect

S-a născut noua Generație de Aur! Tricolorii merg 99,99 % la EURO 2019 după un meci perfect

Replica API 13 octombrie 2018 | 00:07 449

România U21 a trecut de Țara Galilor U21, scor 2-0, și este ca și calificată la EURO 2019.

Coman. Coman. Și iar Coman! Din păcate, trei ratări. Ca Mbappe cu o seară înainte, Florinel a vrut să fie în centrul atenției, dar n-a reușit decât să-l ia la țintă pe Evans. Un start OK pentru România, un start care să țină lumea în priză și Țara Galilor departe.

Trei ocazii care au rămas și singurele până la "capul" lui Rus din finalul reprizei. Repriză în care "tricolorii" au ținut meciul sub control, un Ianis Hagi cu incursiuni bune, recuperări și servicii de adevărat lider din teren al "tineretului". Însă câteva ezitări, simulări și precipitări ale lui Ivan, parcă prea moale și șmecheraș pentru colegii săi, au lăsat tabela la 0-0.

Man, ciupitura salvatoare

Și Ivan, după ce a cerut alte două penalty-uri, a ratat și ocazie imensă, o ocazie rară, o ocazie pe care, din 99 de încercări, 100 de "tricolori" o transformau. A făcut o preluare bună, a trecut de Evans, însă s-a încurcat inexplicabil cu poarta goală.

Și, deși în unghi, a tras mult pe lângă!

Dincolo, emoții au fost când Radu a bâlbâit o minge, iar Pașcanu a scos de pe linie. Era clar că nu ne prinde o oră fără gol pe tabelă. Și, din fericire, a fost pentru noi. Serviciu Ianis din lovitură liberă, recentrare Rus, gol Man. Dintr-un metru, dintr-un mănunchi de jucători, din groapa necalificării către un turneu visat de atâta vreme.

Să vină Liechtenstein :)

Galezii nu s-au predat, ne-au dat și bară. Însă apoi a intrat Pușcaș. Cu sete de fotbal, a jucat rar în ultima vreme, chiar și la lot, și-a adus aminte că e golgeterul reprezentativei în preliminarii și a șters emoțiile. Șut tare, din unghi, o minge îndesată adânc în poartă și înspre calificare.

A fost destul. Destul pentru un 2-0 care ne-a repus pe primul loc. Acum, în meciul cu Liechtenstein de marți, de la Ploiești, obiectivul e un punct. Un punct contra unei echipe care tocmai a pierdut 0-9. Dar, după alt meci de la Ploiești, din primăvară, 1-2 cu Ucraina, se așteaptă fluierul cel de pe urmă pentru sărbătoare. Sărbătoare după 20 de ani, ca-n romanul lui Dumas tatăl.

810

minute au, în aceste preliminarii, Ionuț Radu și Alex Pașcanu, singurii integraliști ai "naționalei" lui Rădoi în această campanie

20

de calificări la Campionatele Europene a ratat România din 1978 până azi

9 fotbaliști din lotul lui Rădoi (Ghiță, Pașcanu, Boboc, I. Hagi, Man, A. Vlad, R. Grigore, Moruțan, Mățan) nu erau născuți la precedentul CE la care a participat România, în 1998

Două penalty-uri refuzate

Arbitrul slovac Boris Marhefka ne-a refuzat două lovituri de la unsprezece metri în startul reprizei secunde, ambele în minutul 48. Mai întâi, mingea l-a lovit pe Norrington-Davies în mână, însă "centralul" a lăsat jocul să continue. Apoi, la faza imdiat următoare, a părut că arată punctul cu var după un duel în care Ivan a acuzat o lovitură cu cotul. Însă a dat doar aut de poartă!

TURNEUL FINAL E-N ITALIA

Euro 2019 se va desfășura în Italia între 16 și 30 iunie anul viitor în Italia. 6 orașe au fost desemnate drept gazde: Trieste, Udine, Cesena, Reggio Emilia, Bologna și San Marino. Până aseară s-au calificat patru echipe: gazda Italia, Franța, Spania și Anglia. Semifinalistele se vor califica pentru JO de la Tokio din 2020.

România este prima în grupă și are nevoie de un singur punct în partide de marți, din ultima etapă, contra celor de la Liechtenstein. Partida se joacă la Ploiești, de la ora 21:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Pro X.

clasamentul grupei

1. România 21 puncte

2. Portugalia 19 puncte

3. Bosnia 18 puncte

4. Elveția 19 puncte

5. Țara Galilor 10 puncte

6. Liechtenstein 0 puncte

Mai sunt de jucat partidele: România - Liechtenstein, Portugalia - Bosnia și Țara Galilor - Elveția (toate pe 16 octombrie).

Locul 1 se califică direct la turneul final din Italia și San Marino (16-30 iunie 2019), iar cele mai bune 4 locuri 2 vor disputa baraj.

sursa: gsp.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iti inteleg perfect frustrarea. Dar copiii astia chiar merita incurajari.
2
1
Ca va mai place sa mancati cacat!!!! O sa va calmati in curand!
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218