REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

S-a parafat prima înțelegere pentru răsturnarea Guvernului: soluția de compromis negociată de PNL, USR, PMP și Pro România

S-a parafat prima înțelegere pentru răsturnarea Guvernului: soluția de compromis negociată de PNL, USR, PMP și Pro România

Replica API 4 iunie 2019 | 00:00 234

Intră în linie dreaptă planul Cotroceniului de schimbare a Guvernului Viorica Dăncilă după ce partidele parlamentare din opoziție au reușit să ajungă la o primă înțelegere, au relatat mai multe surse parlamentare pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

PNL, USR, PMP și Pro România au decis să NU CONDIȚIONEZE dărâmarea Guvernului de impunerea unui premier propriu, au spus surse din formațiunile enumarate.

Înțelegerea este una majoră, spun sursele citate, la ultimele moțiuni de cenzură negocierile fiind blocate de faptul că PNL nu accepta alt premier în afara lui Ludovic Orban, șeful formațiunii, încăpățânare despre care celelalte partide au spus că a sabotat orice șansă a moțiunii de cenzură.

„Toată lumea e de acord să dărămâm Guvernul și vedem pe urmă cine e premier”, au spus surse parlamentare inclusiv din PNL.

Negocierile se vor purta, de acum încolo, pe programul de guvernare: aici fiecare partid vrea să-și impună propriile măsuri și vor condiții severe.

Un draft va fi pus pe masă săptămâna viitoare, cel mai probabil de PNL, au adăugat sursele citate.

De menționat că programul de guvernare va fi gândit doar până în 2020, astfel că se va merge pe o variantă de avarie.

S-a negociat ca toate partidele să pună umărul la răsturnarea Guvernului și dacă pică Executivul se merge la Cotroceni cu propunerile de premier pe care le are fiecare partid și alegerea o să fie a șefului statului dacă nu se degajă o variantă de compromis.

La această oră, planul e ca moțiunea de cenzură prin care se poate demite Guvernul să fie depusă în Parlament săptămâna viitoare.

PSD și ALDE au împreună 240 de parlamentari, suficienți pentru menținerea în funcție a cabinetului Viorica Dăncilă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cati directori psd.isti au scris la comentarii?
0
0
O sa sugeti o pula frumoasa.A mai fost la guvernare si a facut exact o PULA...Schimbarea sefilor bucuria prostilor ajunsi in mintea copiilor ...
2
0
Votez si eu demiterea.
0
2
Boborul merita guvernarea ce a votat-o ,punct!
1
0
Luati guvernarea si multe succesuri! Daca votantii vor schimbare este perfect sa inceapa taierile de pensii si salariile foarte mari ale medicilor, functionarilor, profesorilor si tuturor categoriilor care au primit majorari si gratuitati. O guvernare adevarata v-a fi asigurata de marea cualitie.
4
0
Basescu ,Basescu, Basescu.
3
7
Elena Udrea prin ministru pentru ca romanii au votat schimbarea.
10
4
Basecu premier si Elena Udrea presedinte este formula cea mai buna pentru viitorul Romaniei.
13
3
Basescu prim ministru, e cel mai bun. Fara nici o gluma .
4
13
Eram pe cacat acum intram in hazna
15
3
Niste fripturisti..auzi la ei intai dau jos guvernul si apoi se cearta pe cine sa puna premier ca sa tina tara in criza ...pai bai cretinilor ce credibilitate are tara fara premier si apoi cat o sa urce euro cat va certati voi pe "scaun "???...
20
2
Foarte urat.Civilizati-va
4
1
la praduit,vom fura tot, la prosti le spunem greaua mostenirrrrreee!Romanii vor schimbarea,ce daca o luasem binisor de loc, hai inapoi pe vremea lui Boc romanul neam de sclav acum vine si biciul!
14
3
Nu ca malgamul din opozitie format din PNL, USR, Pro Romania, Base, UDMR, ar face mai mult decat PSD, cu siguranta va fi dezastru, dar e clar ca romanii prin votul lor au aratat ca vor o schimbare. Prin urmare, guvernarea tb. preluata de cei din opozitie. Asteptarile sant mari. Vrem autostrazi, spitale, reducerea TVA, eliminarea unor taxe, etc. Succes la motiune.
7
7

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218