REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

S-A PUS LACĂTUL DEFINITIV PE CINEMA CITYPLEX din Tomis Mall

S-A PUS LACĂTUL DEFINITIV PE CINEMA CITYPLEX din Tomis Mall

Replica API 14 octombrie 2019 | 00:05 5939

Cinematograful Cityplex Tomis, amplasat la etajul al treilea al Tomis Mall, nu-și mai deschide porțile! Închis de la începutul lunii iulie a.c. pentru o revizie tehnică preconizată, inițial, să dureze trei luni, după cum au fost înştiinţaţi constănţenii printr-un anunţ postat la intrarea în cinema, iată că cinematograful și-a anunțat închiderea definitivă, din lipsa autorizației ISU.

”Ne-a onorat și bucurat interesul vostru pentru redeschiderea cinematografului Cityplex Tomis Mall. Timp de 12 ani am trecut împreună la era 3D digitală si am vazut multe filme bune, atât comerciale cât și de artă. Cityplex v-a prezentat un program divers pentru toate vârstele și mai mult decat atât, a făcut eforturi să mențină biletul de cinema la un preț decent. În ciuda tuturor neajunsurilor (deși multe nu s-au aflat în sfera noastra de control: zgomot de la sala de fitness, distanța mică între scaune sau temperatura prea mică sau prea mare din săli), voi ne-ați motivat să ne facem treaba cât mai bine, astfel incât să beneficiem toți de o atmosferă relaxantă la cinema, lucru pentru care vă apreciem și mulțumim. Tocmai de aceea, dragi prieteni, ne pare atât de rău să vă anunțăm că eforturile noastre de a re-autoriza sălile de cinema au eșuat (spațiul nu are Autorizatie ISU care este obligatorie la certificarea acestora), prin urmare nu putem relua activitatea iar decizia finală a fost de închidere a cinematografului”,a transmis, pe facebook, echipa Cityplex Constanța.

Deschis în urmă cu 12 ani, Cityplex Tomis Mall s-a dorit a fi, încă de la bun început, ceva diferit. Amplasat în centrul oraşului, într-un spaţiu intim, cu un decor inedit pentru oraşul de la malul mării, cu preţuri accesibile şi filme pentru toate genurile. Aici au rulat, în ultimii ani, filme româneşti, filme de artă, premiate la festivaluri internaţionale, creaţii cinematografice realizate pentru micii spectatori, aduse cinefililor în patru săli de cinema, cu videoproiectoare 4K, cu sistem de sonorizare Dolby Cinema Surround etc. Acesta a fost cinemograful unde au rulat, pentru prima dată în Constanţa, proiecţiile digitale, înainte de apariţia cinematografelor cu multe săli, din mall-uri. De altfel, s-ar putea spune chiar că, pentru o bună perioadă, Tomis Mall a rămas pe „harta” spaţiilor comerciale din Constanţa și datorită existenţei acestui cinematograf. Reprezentanții cinematografului aveau toate licenţele în ordine, autorizarea de la primărie pentru tot anul, însă nu și autorizaţia ISU. Conform contractului, autorizarea ISU cade în sarcina mall-ului. Iată că, în ciuda demersurilor făcute, autorizația nu a fost obținută.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acest cinema a fost foarte special pentru noi, arata interiorul foarte frumos, acuma daca mergi in vivo sau in city nu mai ai asa interior frumos, chiar daca se inchidea macar sa lasa si ei sala aia de vizionat deoacere este tare frumoasa si iti da un vibe retro..
1
0
o sa ne fie dor de tomis mall pe vremuri, imi aduce aminte de frutiger aero
2
0
Concurenta
3
0
dar sediul SPIT de pe Badea Cartan are autorizatie ISU, ca scartiie tot cand mergi acolo ca in caverne, ti-e si frica sa pasesti zece oameni o data pe holurile alea
3
0
La ce preturi te referi!? Era cel mai ieftin din oras...
2
2
La preturile pe care le practica de unde naiba sa aiba salile pline? Management defectuos.
3
10
Chiar imi pare rau ca l-au inchis, imi placea acest cinema
18
1
Intr-adevar, atmosfera din foyer era una speciala, felicitari arhitectilor. Probabil e complicat de obtinut autorizatie ISU pentru o cladire veche de 50 de ani, tinand cont de modificarile aduse normativelor ISU. Ce-i drept, si proprietarii spatiului s-au culcat pe o ureche in vremea cand Tomis avea monopol pe conceptul de mall. Se mai inchide o fila in cartea amintirilor. Multe...
32
0
Pacat de acest cinema,aveau preturi bune,15 lei cu tot cu ochelari fata de city sau vivo unde platesti 25-35 lei plus 3 lei ochelarii. Intradevar conditiile erau un pic inferioare fata de celelalte doua,dar erau acceptabile,decente. Pacat. Oricum asta vad ca se urmareste,inchiderea magazinelor,parterul e mai animat. Sa inchida domne tot mallul ca sa faca curu mare aia de la vivo si city.
33
2
Dar majoritatea bisericilor au autorizatie ISU? sau acolo are grija barbosu'....
35
6
de ce le e rusine sa spuna ca au inchis pentru ca nu mai venea nici naiba la cinema in tigania din centru? pentru ca daca vroiai sa vezi un film nu aveai unde sa parchezi etc
25
16
Pacat . Am apreciat efortul pentru mentinerea preturilor decente si frumoasa decorare a foayerului. Multumim pentru tot ceea ce am vizionat in acest spatiu .
29
7
primaria makidoneasca a distrus salile de cinema din constanta ca sa prospere city in plex urile astea de tahat pline de clienti habauci
39
7
Dar ce a cerut ISU de nu au putut realiza? Ca sa vedem daca nu cumva e o exagerare a celor de la ISU. Asa au facut si cu centrul Jean Constantin de era sa nu se mai autorizeze. Sau cu Arena Nationala unde contestau chiar si expertize ale unor institutii internationale supercertificate tehnic. N-ar strica sa vedem ce mari cerinte trebuiau indeplinite. Totusi 12 ani a functionat sub nasul ISU fara sa-l inchida. Macar au pierdut un loc in care puteau sa mai dea amenzile periodice de rigoare.
33
3
dar noul sediu spit din centru are autorizatie ISU?
59
1
CE-I CU ASTA?
7
27
"tot ce e bun tre sa dispara"
46
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218