REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

S-a redeschis clubul Goblin: petrecăreţii s-au călcat în picioare, barmanii s-au făcut că uită să dea bon!

S-a redeschis clubul Goblin: petrecăreţii s-au călcat în picioare, barmanii s-au făcut că uită să dea bon!

Replica API 17 octombrie 2016 | 09:16 2403

Evaziunea, la ea acasă

Evaziunea, la ea acasă

Club Goblin Constanţa şi-a redeschis porţile după aproape 1 an de când a pus lacătul pe uşă, pe fondul nenorocirii din Colectiv. În week-end, mai exact sâmbătă, a avut inaugurarea noii locaţii, în locul fostului Club Megalos de pe Bulevardul Mamaia. Tinerii petrecăreţi au început să intre de la ora 22:00, iar în doar jumătate de oră începuseră să se aglomereze. La ora 24:00, sala era arhiplină. Problemele şi-au făcut prezenţa de la primele ore de funcţionare a clubului.

Pe pagina de Facebook a evenimentului de deschidere, organizatorii au anunţat că vor limita accesul persoanelor, deoarece „a fost atinsă capacitatea maximă”. În schimb, undeva la 300 de tineri, aproape lipiţi unii de ceilalţi încercau să se mişte pe ritmurile dictate de DJ. Petrecerea a durat până în zori, însă neregurile au ieşit la iveală de-a lungul serii.

Economie de hârtie sau evaziune?

O clientă s-a dus la barul localului şi a cerut să consume un cocktail. I-a fost oferită băutura ş aştepta bonul. A văzut că barmanul nu se oboseşte să scoată un bon, aşa că l-a abordat, iar acesta i-a răspuns că „produsele sunt vândute pe caiet şi scoatem bonurile ulterior” şi a rugat-o pe fată să aibă răbdare să se elibereze şi îi aduce bonul fiscal. Aşteptarea a fost lungă şi fără rezultat – barmanul nu i-a oferit nici bon, iar fata s-a lăsat păgubaşă. „M-am uitat peste bar şi notau când apucau din băuturi pe caiet, dar nu apucau să scrie tot, căci aglomeraţia i-a făcut să ofere comenzi peste comenzi. Am stat la bar, am cerut bon pentru cocktail, iar el mi-a zâmbit frumos, dar nu mi-a oferit decât restul la bani. Degeaba notează în caiet, căci dacă le venea un control, aveau mare surpriză. Plus că a fost aşa, nu am văzut casa de marcat, pentru că se vedea după bar tot”, a declarat Andreea pentru „Replica”. „Unii şi-au rezervat masă şi poate la final acolo li se oferea bon când cereai notă, dar în rest? Noi care nu am mai apucat să prindem masă de rezervat, nu primim bon? Poate făceau economie de hârtie”, a adăugat Andreea.

Peste 300 de tineri au năvălit în club. Foarte mulți tineri de 15 ani au reușit să intre

Locația a devenit neîncăpătoare încă de pe la 23:30, moment în care conducerea a anunțat pe pagina de Facebook a evenimentului că va restricțona accesul, lucru care s-a și întâmplat după ce a devenit sufocantă atmosfera, adică după ora 01:00. „Nu pot să cred câtă lume este. Ești practic lipit de toată lumea. Este prea multă lume. Nici nu ai loc să te miști. Aerul devine foarte încărcat. Dacă se și fuma, cred că la jumătate din oameni li s-ar face rău”, a declarat Costi, un alt tânăr dornic de distracție. Acesta a punctat clar că a văzut foarte multe „copile” de 15-16 ani, cu băuturi alcoolice în mână, ținând cont că evenimentul a fost anunțat cu acces doar peste 18 ani. „Paznicii stăteau de vorbă și râdeau cu clienții. Nu a fost verificat nimeni dacă are sau nu vârsta necesară”, a adăugat Costi. Astfel, capacitatea clubul a fost clar depășită, deoarece oamenii mai aveau puțin și se urcau peste clienții care stăteau la masă, iar lipsa garderobei a dus la aruncarea hainelor pe boxe, unde se făceau mormane de zeci de haine. Pe o broșură aflată pe masă, managementul clubului promite construcția unei garderobe încăpătoare și a unui spațiu special dedicat fumătorilor, în interiorul clubului, separat de sala de dans, unde vor avea parte de căldură și refugiu de iarna care urmează să vină.

A trecut un an, iar cluburile prind iar viață

Reamintim faptul că Goblin a fost închis încă de anul trecut, după tragedia de la Colectiv, când mai mulți tineri au pierit în urma unui incendiu. Unul din foștii asociați ai clubului de la malul mării era asociat și la Colectiv. Inspectorii de la Primăria au plecat în control prin orașul Constanța la toate locațiile de noapte, inclusiv Goblin și El Comandante, însă acestea au fost închise dinainte „pentru reparații”. La scurt timp, cele două localuri au anunțat că vor rămâne închise până vor găsi o altă locație. De atunci, a trecut un an, iar Goblin s-a deschis pe 15 octombrie, în timp ce El Comandante a anunțat petrecerea pe 22 octombrie a.c., pe Bulevardul Tomis, în locul fostului restaurant The Lodge. Pe 30 octombrie se împlinește un an de la tragedia care a înlăcrimat o țară întreagă, unde 64 de tineri au murit, iar 147 de persoane au fost rănite, în urma unui incediu produs în interiorul clubului. După dezastru, mai multe nereguli au ieșit la iveală, de la numărul de persoane care depășea capacitatea clubului, la probleme legate de siguranța clienților. Controale aspre s-au desfășurat în toată țară, multe din locațiile în vogă fiind amendate, atenționate sau au avut activitatea suspendată, precum a fost și cafeneaua Cafe Cafe din Constanța.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367