REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

S-a REJUDECAT DOSARUL poliţistului de la Serviciul Operaţiuni Speciale, care vorbea cu INTERLOPII!

S-a REJUDECAT DOSARUL poliţistului de la Serviciul Operaţiuni Speciale, care vorbea cu INTERLOPII!

Replica API 25 aprilie 2019 | 00:00 747

S-a pronunţat instanţa de fond

S-a pronunţat instanţa de fond

Dosarul poliţistul de la Serviciul Operaţiuni Speciale, care a fost trimis în judecată pentru divulgarea de informaţii secrete de serviciu, s-a rejudecat. Astfel, instanța de fond i-a aplicat pedeapsa, fiind vorba de amenda în cuantum de 5.400 lei, reprezentând 180 zile -amendă cu o valoare a zilei-amendă de 30 lei. Decizia nu este definitivă.

Amintim că, pe 23.06.2017, magistrații Tribunalului Constanța îl condamnaseră pe polițiștul George Lucian Filipescu, cunoscut în lumea interlopă ca 'Felipe' la pedeapsa amenzii în cuantum de 5400 lei, reprezentând 180 zile-amendă cu o valoare a zilei-amendă de 30 lei.

La apel, judecătorii au decis, pe 7.12.2017, să se rejudece dosarul întrucât nu s-a specificat încadrarea juridică: ” Întrucât prin dispozitivul sentinței primei instanțe nu se precizează modalitatea normativă a infracțiunii în baza căreia s-a dispus condamnarea inculpa tului, mențiune obligatorie, apreciem că instanța de fond nu a soluționat acțiunea penală cu care a fost sesizată, instanța de control judiciar neputând face controlul legalității și temeiniciei sentinței primei instanțe întrucât nu se precizează infracțiunea pentru care a fost condamnat inculpatul.

Totodată, urmare a acestei situații, apreciem că nici inculpatul nu își poate face o apărare efectivă , nefiind precizată, modalitatea normativă a infracțiunii pentru care s-a dispus condamnarea sa”. Astfel, pe 11.01.2018, dosarul a ajuns, din nou, la Tribunal. Iar pe 17.04.2019 a venit codnamnarea. Tot de 5400 lei, reprezentând 180 zile-amendă cu o valoare a zilei-amendă de 30 lei. Dar urmează apelul.

Amintim că inculpatul George Lucian Filipescu deţinea calitatea de ofiţer de poliţie, cu grad de comisar, în cadrul Serviciului Operaţiuni Speciale Constanţa, cu atribuţii pe linia prinderii în flagrant a suspecţilor. Prin urmare, la data comiterii faptelor de care este acuzat, deţinea autorizaţie de acces la informaţii clasificate, secrete de stat, şi avea obligaţia de a păstra confidenţialitatea informaţilor deţinute atât secrete cât şi nesecrete nedestinate publicului.

Potrivit anchetei însă, Filipescu a permis accesul la informaţii neautorizate mai multor persoane, între care şi personaje cunoscute ca interlopi, cu dosare şi condamnări pentru fapte de violenţă.

Potrivit anchetatorilor, Filipescu şi un controversat personaj din Constanţa (Marius Ursoi) au avut discuţii telefonice, una dintre ele referindu-se la alţi doi poliţişti care urmau să fie repartizaţi la alte structuri, în timp ce statutul instituţiei impune protejarea identităţii lucrătorilor de poliţie, chiar şi a sediului, încălcările acestei reguli de către un poliţist prejudiciind activitatea unităţii. Menționăm că la acea dată Marius Ursoi a declarat că îl cunoaște pe polițist de 30 de ani, că sunt prieteni, confirmând că primea informații de la el.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
AMENDAAAA????? BAAAAAA!!!! Acum intelegeti bai pulantzienilor de ce nu avem incredere in voi si va detestam cu pasiune nucleara?
7
3
Foarte urat din partea lui sa intre in legatura cu interlopii. Pedeapsa este prea usoara !
8
3
Pai trebuia nu amenda ci parnaie alaturi de prietenii interlopi. Chiar foarte alaturi... Noi muncim ca prostii pentru salarii nebugetare mici si ei ....
14
1
Nu ati spus daca politistul a fost dat afara din politie pentru ca a incalcat juramantul militar sau asta a fost odata acum nici parlamentari care jura fals nu sunt pedepsiti la UDMRisti ma refer.
11
1
din Romania CUMPARATA PE BANI GREI DE INTERLOPI SI PROXENETI
20
3
Ai vz Felipe !
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367