REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

S-a rezolvat problema locurilor de parcare în Mamaia. Parcarea supraetajată a fost inaugurată

S-a rezolvat problema locurilor de parcare în Mamaia. Parcarea supraetajată a fost inaugurată

Replica API 23 aprilie 2016 | 01:35 336

394 de locuri

394 de locuri

Începând de sâmbătă, 23 aprilie, a.c., constănţenii, dar şi turiştii care vor veni la malul mării nu vor mai avea grija locului de parcare. Municipalitatea a inaugurat, vineri, 22 aprilie, în cadrul şedinţei de Consilu Local, parcarea supraetajată din Mamaia. Accesul este gratuit, după cum a anunţat Decebal Făgădău, cel puţin anul acesta, urmând ca, începând cu anul viitor să decidă dacă va percepe o taxă sau nu. Parcarea are 7 etaje, terasă, două lifturi, trei scări, şi toalete la fiecare etaj. În interior, sunt 394 de locuri, iar la exterior sunt 28. “O contribuţie foarte mare la această parcare a avut-o şi Radu Mazăre”, a spus Decebal Făgădău.

S-a rezolvat problema locurilor de parcare din staţiunea Mamaia? În timpul sezonului estival, locurile de parcare din Mamaia sunt foarte greu de găsit. Turiştii au semnalat, de nenumărate ori, această problemă, fiind nevoiţi să aştepte zeci de minute pentru a găsi un loc liber. Astfel că, în urmă cu câţiva ani, administraţia locală din Constanţa s-a descis să ia măsuri. A fost pus la bătaie un plan în vederea construirii unei parcări supraetajate în zona Casino, exact lângă clubul Belagio. “Nu a fost un proiect uşor.Am avut de deviat multe reţele, în plus, a fost o investiţie amplă în centrul staţiunii Mamaia pentru care ne-am deviat circulaţia. Avem în plan încă două astfel de parcări în staţiunea Mamaia şi alte cinci în Constanţa”, a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar, Decebal Făgădău. Totodată, Făgădău a ţinut să precizeze că un aport destul de mare la realizarea acestui proiect l-a avut şi fostul primar, Radu Mazăre. „O contribuţie foarte mare la această parcare a avut-o şi Radu Mazăre. La momentul acela, coordonarea pentru cofinanţare europeană era dublă. El se ocupa de coordonarea lucrărilor în staţiunea Mamaia, Mă bucur că am dus la bun sfârşit acest proiect“, a precizat Făgădău. Ani Merlă, director executiv Direcţia Programe şi Dezvoltare, a afirmat că termenul prevăzut a fost respectat. „Proiectul a fost destul de complicat, deoarece au fost foarte multe devieri de conducte care s-au aflat pe amplasament, motiv pentru care au fost nişte decalaje. Pentru mine a fost o bucurie că nu am oprit sezonul estival şi să nu periclităm activităţile din această zonă centrală”, a declarat Ani Merlă.

Obiectivul general al proiectul l-a reprezentat modernizarea infrastructurii publice urbane a Polului de Creștere Constanța prin dezvoltarea infrastructurii de transport și creșterea gradului de accesibilitate în scopul transformării într-o zonă turistică în expansiune. Beneficiarii direcți ai proiectului vor fi turiștii, populația zonei metropolitate Constanța, dar și agenții economici care își desfășoară activitatea în vecinătatea parcării. Parcării Costurile s-au ridicat la 14,3 milioane de lei, din care 300.000 lei a fost contribuția municipalității.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920