REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

S-a rupt lanţul de iubire din PSD Constanţa: bătălie pe viaţă şi pe moarte pentru postul de prefect

S-a rupt lanţul de iubire din PSD Constanţa: bătălie pe viaţă şi pe moarte pentru postul de prefect

Replica API 11 martie 2017 | 00:43 713

PSD, un partid despre care adversarii politici vorbesc cu ciudă şi în acelaşi timp cu admiraţie pentru maniera în care îşi mobilizează, disciplinat, electoratul - „maşinăria de vot” - se confruntă la nivelul judeţului Constanţa cu o „boală atipică”. Aparent „muţi”, fiindcă aşa le-a impus preşedintele organizaţiei Constanţa, membrii de partid (cei care ajung pe la sediul judeţean pentru a-şi plimba genţile, interesele ori pentru a participa la şedinţe) au multe de comentat pe la colţuri.

Presupusa linişte e de fapt un război surd între mai multe găşti şi găşculiţe care vor fie să-şi găsească un loc călduţ pe lângă şefi, fie să se impună pentru a prelua frâiele puterii. Zilele trecute, premierul Sorin Grindeanu a schimbat prefecţii şi subprefecţii din mai multe judeţe. Nu şi de la Constanţa, deşi, de săptămâni întregi, dau din pinteni diverse personaje interesate să ajungă pe funcţia cu pricina pupilul X sau Y. Pe lângă numeroasele variante din tabăra social-democrată, să nu uităm că şi ALDE (parneterul oficial de guvernare al PSD) are pretenţii. Revenind însă la PSD Constanţa, o variantă vehiculată pentru postul de prefect (ocupat, momentan, de Adrian Nicolaescu) este Lucian Lungoci.

Lungoci, „perdeaua de fum”

Lucian Lungoci, fost şef la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului, este catalogat drept „protejat” al secretarului general al PSD Constanţa, Gheorghe Donţu. Lungoci este şi fost consilier judeţean, funcţie la care a renunţat pentru a deveni director al Regiei Judeţene de Drumuri Constanţa. În momentul în care a fost felicitat pentru buna activitate de la deszăpezire, iar presa a comentat că ar fi bun de prefect, cineva din PSD a preluat „gluma” ca din zbor şi a plusat, ajungându-se să se comenteze că Lungoci chiar ar avea şanse să îi ia locul lui Nicolaescu!

Ar fi, de fapt, doar o „petardă”, menită să distragă atenţia de la adevărata propunere a uneia dintre găştile din PSD Constanţa, şi anume George Teşeleanu, după cum susţin anumite surse social-democrate de la centru. Şi tot de la centru ni s-a confirmat că şi Ovidiu Brăiloiu, fost primar al oraşului Eforie, chiar este una din variantele propuse pentru funcţia de prefect. Însă, propunerea a venit din partea altei găşti din PSD Constanţa, iar lista nu se opreşte aici. Unele surse spun că şi actualul primar al municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, ar avea propriul său preferat pentru funcţia de prefect, încercând şi el „să preia frâiele partidului, cu sprijinul şi sfătuit de anumiţi oameni de afaceri importanţi din urbe”, spun sursele noastre.

„Oare ce-or să facă unii când Liviu Dragnea intră la puşcărie?”

În toată această nebunie a propunerilor „el să fie prefectul, ba el să fie prefectul”, războiul mocnit din PSD Constanţa a dus inclusiv la manifestări hilare ale unora dintre secunzii diverşilor lideri de prin organizaţie. Bunăoară, la finalul celei mai recente şedinţe a Biroului Permanent Judeţean al PSD Constanţa, consiliera judeţeană Adriana Gheorghe ar fi comentat – potrivit unor surse -, într-un cerc restrâns: „Oare ce-or să facă unii când Liviu Dragnea intră la puşcărie?”.

Comentariul era făcut cu referire la senatorul PSD Tit Liviu Brăiloiu, fratele fostului primar aspitant la postul de prefect, Ovidiu Brăiloiu. Că lupta din PSD Constanţa se învârte în jurul postului de prefect, dar nu numai, ne aduce aminte şi de un alt incident parcă „prea speculat”: la momentul protestelor, prietena lui Liviu Brăiloiu, consiliera judeţeană Sabrina Nedelcu, a postat pe Facebook un comentariu nepotrivit la adresa protestatarilor.

Cum-necum, presa a aflat imediat despre acest comentariu, ba mai mult, presa a fost „servită”, în secunda doi, cu imagini destul de... nepotrivite ale Sabrinei. Într-una din poze, Sabrina părea fi chiar costumată în iepuraş Playboy, în braţele unui bărbat misterios, care se ghicea a fi taman Brăiloiu! Contactaţi de „Replica”, pesediştii nu au dorit să comenteze sau să confirme că de la ei sunt „livrate” imaginile, însă unii au cerut ca tânăra să fie aspru sancţionată pentru postarea de pe Facebook, pentru ca ulterior să fie lăsată în pace, cu funcţie cu tot!

Parlamentari fără funcţii în BPJ: unul este Iancu „paraşutatul”

Revenind însă la situaţia actuală, mai precis la şedinţa desfăşurată de dată recentă la PSD, Liviu Brăiloiu nu a luat parte la discuţiile purtate între colegi, „nici de după şedinţă, nici din timpul şedinţei, fiindcă nu face parte din BPJ”, ne-a declarat o sursă social-democrată. Situaţia a devenit de-a dreptul amuzantă când acelaşi social-democrat ne-a comunicat că „statutul este modificat la Constanţa” – situaţie imposibilă, iar, conform statutului, toţi parlamentarii sunt membri de drept ai BPJ. Însă, nu doar Liviu Brăiloiu nu este membru în BPJ. Nici deputatul Iulian Iancu nu face parte din acest for de conducere al organizaţiei judeţene. Motivul invocat: „Iancu stă mai mult prin Bucureşti, a fost impus de la centru pe lista de la Constanţa, doar ştiţi că era parlamentar de Botoşani...”, a precizat sursa noastră.

UPDATE:

Adriana Gheorghe a contactat "Replica" de Constanţa pentru a declara că nu a spus colegilor nimic de genul relatate în articol. La fel, un alt social-democrat a susţinut că Adriana Gheorghe "nu a spus aşa ceva după şedinţă şi nu face parte din găşti".

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cata mizerie si patima pentru nimic.Sunteti in stare sa treceti peste cadavre sa fiti la butoane.
15
0
Raducu se joaca cu ...focul pe langa pwla.Pentru amanta e in stare sa faca puscarie . Alo , DNA verificati megaproiectele lui Raducu& Anca. Inca ceva : pentru ultima isprava primiti 5 ani toti din gasca
16
0
Ma intreb de ce nu ii indeparteaza partidului pe cei care stau pe la colturi, trag cu urechea si apoi debiteaza minciuni la presa? Stroe stie cine face asta
12
0
DONTU ACEST PESONAJ FACATOR DE NIMIC DA DA DE NIMIC.SE VREA OARE CE.ZILNIC SINT OAMENI LA SEDIU CARE DORESC O AUDIENTA LA DOMNIA SA.DAR DE UNDE IL EPUIZEAZA TREABA PROGRAMUL INCARCAT CONSILI DE ADMIN SI IAR SI IAR.DECI SA CONCLUZIONAM CA II SILUPER BUGETAR SI IN CIIT MAI MULTE CONSILI DE ADMINISTRATIE. FACATOR DE NIMIC.
3
0
Tutuianu va nominaliza Prefectul . Forta domnule Presedinte .Judetul are nevoie de oameni ca voi .
4
1
acest cuc alexandru zis zdreanta este un pupincurist basist si chiar nu stie sa faca altceva decat sa suga orice ! In lipsa de lovele suge sperma la tonti ca este barbat, femeie sperma sa aibe sa-i deie !
1
1
Edi Martin gunoierul e cel mai potrivit.
5
6
Fagadau sa conduca psd este o gluma probabil nu vedeti cum arata Constanta?
6
1
Holera Galbena spera sa ajunga iar la supt de la bugete. Arunca mizeriile lor peste ceilalti ca sa isi ascunda hotiile. Mangalia si Eforie fiefurile ciorditorilor ingalbeniti de nesimtire .
8
2
PSD-ul este reprezentat , in plan judetean , de doua mari rebuturi ale moralei si eticii , dar si ale social-democratiei originale : o cretina patentata cu zurgalai si strigaturi - Sabrina Nedelcu si o proasta urata cat muma padurii - Adriana Gheorghe . Ca prostia si uratenia s-au adunat in acelasi partid , nu-i mare mirare , pentru ca si hotia , minciuna , coruptia ordinara , preacurvia si pidosnicia , tot la aceeasi masa petrec ... Problema este ca au uitat ca suntem cu ochii pe ei si ca vor plati scump cat de curand !
12
23
Cel mai mult se potriveste FLORIAN GHEORGHE.
8
7
Lui Brailoiu nu ii e rusine de copiii lui care aud de la toata lumea ca tatal lor e un hot de cea mai joasa speta ? Hal de om...
11
4
Jos Ciuma Rosie. Jos MAFIA.
17
8
Adriana e nimerita ,la inspectorat ,la judet consiliera ,merge si prefect .Are studii politice ?
24
4
Asta de jos.Me cac in stiintele tale despre identitate.
15
1
Cunosc indentitatea tuturor celor care comenteaza.
4
13
Va da clasa la toti!A ajuns sus datorita calitatilor lui.iar dusmanii mor.Asta trebuieste Romaniei, oameni ca el care nu au frica de nimeni si nimic!
6
17
DNA la Mangalia cand vii.Nu mai pot suporta si o sa ma autodenunt.Sunt pus sa fac nu mai prostii si nu le mai pot acoperi.Iau spaga de la POLARIS si nu mai o pot imparti.Vand bonuri de motorina si nu mai am pentru masinile primariei.Iau spaga la receptii constructii cu Paul si nu mai stiu ce sa fac cu banii.
9
1
Allooo,anaf-ul Dna-ul,de ce nul ridicati PE hotul asta de Brailoiu ptr cit a furat in eforie,si confiscati-i tot ptr CA lumea stie cite sau intimplat in eforie,de ce nu IL luati sa-l bagati acolo unde ii Este locul la pirnaie
14
5
O sa il pupati in plua pe Brailoiu!
8
18
Brailoiu e un ciorditor
14
8
Toate acestea sunt consecinta neparticiparii la vot a constantenilor ! Comentariile sunt de prisos acum. Poate toate acestea vor fi lectii de invatat pentru urmatoarele alegeri.
22
5
Un total dezinteres fata de cetatean si fata de societate aceste numiri. Bataie de joc. Mocirla-i pana la gat in Romania. Se traieste din ce in ce mai greu iar cine castiga alegerile in Romania crede ca pentru el am iesit la vot nu pentru cetateni.
23
2
Nu aveti idee ce lupta e pe postul de director medical la scju cta. Interesati-va ca o sa aflati surprize mari!
18
2
SIC TRANZIT GLORIA PSD si daca va continua pe fagasul acesta ,cu scandaluri surde si manifestari in strada,nu-i vad bine in 2020,ceea ce chiar ma bucura.Stiti vorba aia:patru ani,ca maine trec!
19
7
Niste incompetent jalnici de toata mila ha ha ha ha ha
27
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614