rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

S-a rupt lanţul de iubire din PSD Constanţa: bătălie pe viaţă şi pe moarte pentru postul de prefect

PSD, un partid despre care adversarii politici vorbesc cu ciudă şi în acelaşi timp cu admiraţie pentru maniera în care îşi mobilizează, disciplinat, electoratul - „maşinăria de vot” - se confruntă la nivelul judeţului Constanţa cu o „boală atipică”. Aparent „muţi”, fiindcă aşa le-a impus preşedintele organizaţiei Constanţa, membrii de partid (cei care ajung pe la sediul judeţean pentru a-şi plimba genţile, interesele ori pentru a participa la şedinţe) au multe de comentat pe la colţuri.

Presupusa linişte e de fapt un război surd între mai multe găşti şi găşculiţe care vor fie să-şi găsească un loc călduţ pe lângă şefi, fie să se impună pentru a prelua frâiele puterii. Zilele trecute, premierul Sorin Grindeanu a schimbat prefecţii şi subprefecţii din mai multe judeţe. Nu şi de la Constanţa, deşi, de săptămâni întregi, dau din pinteni diverse personaje interesate să ajungă pe funcţia cu pricina pupilul X sau Y. Pe lângă numeroasele variante din tabăra social-democrată, să nu uităm că şi ALDE (parneterul oficial de guvernare al PSD) are pretenţii. Revenind însă la PSD Constanţa, o variantă vehiculată pentru postul de prefect (ocupat, momentan, de Adrian Nicolaescu) este Lucian Lungoci.

Lungoci, „perdeaua de fum”

Lucian Lungoci, fost şef la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului, este catalogat drept „protejat” al secretarului general al PSD Constanţa, Gheorghe Donţu. Lungoci este şi fost consilier judeţean, funcţie la care a renunţat pentru a deveni director al Regiei Judeţene de Drumuri Constanţa. În momentul în care a fost felicitat pentru buna activitate de la deszăpezire, iar presa a comentat că ar fi bun de prefect, cineva din PSD a preluat „gluma” ca din zbor şi a plusat, ajungându-se să se comenteze că Lungoci chiar ar avea şanse să îi ia locul lui Nicolaescu!

Ar fi, de fapt, doar o „petardă”, menită să distragă atenţia de la adevărata propunere a uneia dintre găştile din PSD Constanţa, şi anume George Teşeleanu, după cum susţin anumite surse social-democrate de la centru. Şi tot de la centru ni s-a confirmat că şi Ovidiu Brăiloiu, fost primar al oraşului Eforie, chiar este una din variantele propuse pentru funcţia de prefect. Însă, propunerea a venit din partea altei găşti din PSD Constanţa, iar lista nu se opreşte aici. Unele surse spun că şi actualul primar al municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, ar avea propriul său preferat pentru funcţia de prefect, încercând şi el „să preia frâiele partidului, cu sprijinul şi sfătuit de anumiţi oameni de afaceri importanţi din urbe”, spun sursele noastre.

„Oare ce-or să facă unii când Liviu Dragnea intră la puşcărie?”

În toată această nebunie a propunerilor „el să fie prefectul, ba el să fie prefectul”, războiul mocnit din PSD Constanţa a dus inclusiv la manifestări hilare ale unora dintre secunzii diverşilor lideri de prin organizaţie. Bunăoară, la finalul celei mai recente şedinţe a Biroului Permanent Judeţean al PSD Constanţa, consiliera judeţeană Adriana Gheorghe ar fi comentat – potrivit unor surse -, într-un cerc restrâns: „Oare ce-or să facă unii când Liviu Dragnea intră la puşcărie?”.

Comentariul era făcut cu referire la senatorul PSD Tit Liviu Brăiloiu, fratele fostului primar aspitant la postul de prefect, Ovidiu Brăiloiu. Că lupta din PSD Constanţa se învârte în jurul postului de prefect, dar nu numai, ne aduce aminte şi de un alt incident parcă „prea speculat”: la momentul protestelor, prietena lui Liviu Brăiloiu, consiliera judeţeană Sabrina Nedelcu, a postat pe Facebook un comentariu nepotrivit la adresa protestatarilor.

Cum-necum, presa a aflat imediat despre acest comentariu, ba mai mult, presa a fost „servită”, în secunda doi, cu imagini destul de... nepotrivite ale Sabrinei. Într-una din poze, Sabrina părea fi chiar costumată în iepuraş Playboy, în braţele unui bărbat misterios, care se ghicea a fi taman Brăiloiu! Contactaţi de „Replica”, pesediştii nu au dorit să comenteze sau să confirme că de la ei sunt „livrate” imaginile, însă unii au cerut ca tânăra să fie aspru sancţionată pentru postarea de pe Facebook, pentru ca ulterior să fie lăsată în pace, cu funcţie cu tot!

Parlamentari fără funcţii în BPJ: unul este Iancu „paraşutatul”

Revenind însă la situaţia actuală, mai precis la şedinţa desfăşurată de dată recentă la PSD, Liviu Brăiloiu nu a luat parte la discuţiile purtate între colegi, „nici de după şedinţă, nici din timpul şedinţei, fiindcă nu face parte din BPJ”, ne-a declarat o sursă social-democrată. Situaţia a devenit de-a dreptul amuzantă când acelaşi social-democrat ne-a comunicat că „statutul este modificat la Constanţa” – situaţie imposibilă, iar, conform statutului, toţi parlamentarii sunt membri de drept ai BPJ. Însă, nu doar Liviu Brăiloiu nu este membru în BPJ. Nici deputatul Iulian Iancu nu face parte din acest for de conducere al organizaţiei judeţene. Motivul invocat: „Iancu stă mai mult prin Bucureşti, a fost impus de la centru pe lista de la Constanţa, doar ştiţi că era parlamentar de Botoşani...”, a precizat sursa noastră.

UPDATE:

Adriana Gheorghe a contactat "Replica" de Constanţa pentru a declara că nu a spus colegilor nimic de genul relatate în articol. La fel, un alt social-democrat a susţinut că Adriana Gheorghe "nu a spus aşa ceva după şedinţă şi nu face parte din găşti".

Alexandra CUCU

sâmbătă, 11 martie 2017227
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
Imagini cu impact emoțional: Zeci de morți de COVID, în saci negri, înșirați pe tărgi la morga din Spitalul Universitar
Comentarii

015Observator(15 mar 00:08)
Cata mizerie si patima pentru nimic.Sunteti in stare sa treceti peste cadavre sa fiti la butoane.
016Anca(13 mar 18:44)
Raducu se joaca cu ...focul pe langa pwla.Pentru amanta e in stare sa faca puscarie . Alo , DNA verificati megaproiectele lui Raducu& Anca. Inca ceva : pentru ultima isprava primiti 5 ani toti din gasca
012Pesedist(12 mar 11:20)
Ma intreb de ce nu ii indeparteaza partidului pe cei care stau pe la colturi, trag cu urechea si apoi debiteaza minciuni la presa? Stroe stie cine face asta
03Popescu Cristi(11 mar 19:08)
DONTU ACEST PESONAJ FACATOR DE NIMIC DA DA DE NIMIC.SE VREA OARE CE.ZILNIC SINT OAMENI LA SEDIU CARE DORESC O AUDIENTA LA DOMNIA SA.DAR DE UNDE IL EPUIZEAZA TREABA PROGRAMUL INCARCAT CONSILI DE ADMIN SI IAR SI IAR.DECI SA CONCLUZIONAM CA II SILUPER BUGETAR SI IN CIIT MAI MULTE CONSILI DE ADMINISTRATIE. FACATOR DE NIMIC.
14Lupii tineri(11 mar 14:31)
Tutuianu va nominaliza Prefectul . Forta domnule Presedinte .Judetul are nevoie de oameni ca voi .
11Halal reportaj .....(11 mar 11:00)
acest cuc alexandru zis zdreanta este un pupincurist basist si chiar nu stie sa faca altceva decat sa suga orice ! In lipsa de lovele suge sperma la tonti ca este barbat, femeie sperma sa aibe sa-i deie !
65Slincu A(10 mar 17:33)
Edi Martin gunoierul e cel mai potrivit.
16Ene(10 mar 17:06)
Fagadau sa conduca psd este o gluma probabil nu vedeti cum arata Constanta?
28Galbinasu(10 mar 16:59)
Holera Galbena spera sa ajunga iar la supt de la bugete. Arunca mizeriile lor peste ceilalti ca sa isi ascunda hotiile. Mangalia si Eforie fiefurile ciorditorilor ingalbeniti de nesimtire .
2312Relu(10 mar 15:43)
PSD-ul este reprezentat , in plan judetean , de doua mari rebuturi ale moralei si eticii , dar si ale social-democratiei originale : o cretina patentata cu zurgalai si strigaturi - Sabrina Nedelcu si o proasta urata cat muma padurii - Adriana Gheorghe . Ca prostia si uratenia s-au adunat in acelasi partid , nu-i mare mirare , pentru ca si hotia , minciuna , coruptia ordinara , preacurvia si pidosnicia , tot la aceeasi masa petrec ... Problema este ca au uitat ca suntem cu ochii pe ei si ca vor plati scump cat de curand !
78Sion(10 mar 14:55)
Cel mai mult se potriveste FLORIAN GHEORGHE.
411fane(10 mar 13:47)
Lui Brailoiu nu ii e rusine de copiii lui care aud de la toata lumea ca tatal lor e un hot de cea mai joasa speta ? Hal de om...
817Cetatean(10 mar 12:09)
Jos Ciuma Rosie. Jos MAFIA.
424Gis(10 mar 12:00)
Adriana e nimerita ,la inspectorat ,la judet consiliera ,merge si prefect .Are studii politice ?
115Mei,H2O(10 mar 11:50)
Asta de jos.Me cac in stiintele tale despre identitate.
134H2O(10 mar 11:17)
Cunosc indentitatea tuturor celor care comenteaza.
176Brailoiu(10 mar 11:03)
Va da clasa la toti!A ajuns sus datorita calitatilor lui.iar dusmanii mor.Asta trebuieste Romaniei, oameni ca el care nu au frica de nimeni si nimic!
19Angelescu M(10 mar 10:18)
DNA la Mangalia cand vii.Nu mai pot suporta si o sa ma autodenunt.Sunt pus sa fac nu mai prostii si nu le mai pot acoperi.Iau spaga de la POLARIS si nu mai o pot imparti.Vand bonuri de motorina si nu mai am pentru masinile primariei.Iau spaga la receptii constructii cu Paul si nu mai stiu ce sa fac cu banii.
514Cetatean(10 mar 10:01)
Allooo,anaf-ul Dna-ul,de ce nul ridicati PE hotul asta de Brailoiu ptr cit a furat in eforie,si confiscati-i tot ptr CA lumea stie cite sau intimplat in eforie,de ce nu IL luati sa-l bagati acolo unde ii Este locul la pirnaie
188JAW!(10 mar 09:26)
O sa il pupati in plua pe Brailoiu!
814Ionut(10 mar 09:23)
Brailoiu e un ciorditor
522vasilica(10 mar 08:58)
Toate acestea sunt consecinta neparticiparii la vot a constantenilor ! Comentariile sunt de prisos acum. Poate toate acestea vor fi lectii de invatat pentru urmatoarele alegeri.
223Numirile psd(10 mar 08:28)
Un total dezinteres fata de cetatean si fata de societate aceste numiri. Bataie de joc. Mocirla-i pana la gat in Romania. Se traieste din ce in ce mai greu iar cine castiga alegerile in Romania crede ca pentru el am iesit la vot nu pentru cetateni.
218Mda(10 mar 06:54)
Nu aveti idee ce lupta e pe postul de director medical la scju cta. Interesati-va ca o sa aflati surprize mari!
719Sa scapam de comunisti!(10 mar 05:49)
SIC TRANZIT GLORIA PSD si daca va continua pe fagasul acesta ,cu scandaluri surde si manifestari in strada,nu-i vad bine in 2020,ceea ce chiar ma bucura.Stiti vorba aia:patru ani,ca maine trec!
327Numai prostalai in poza(10 mar 05:20)
Niste incompetent jalnici de toata mila ha ha ha ha ha
mai mult...Politică
19 oct 23:39PoliticăVirgil Popescu: "Românii nu vor plăti în această iarnă mai mult decât au plătit în iarna trecută"

Plafonarea preţurilor la gaze se va face la preţuri triple faţă de anul trecut, dacă amendamentele care au trecut...282

19 oct 00:00PoliticăCioloş: Sperăm ca forţele politice din Parlament să înţeleagă urgenţa şi să acţioneze cu bună-credinţă58
19 oct 00:09PoliticăVîlceanu: Parlamentarii PNL vor fi prezenţi la votul privind Guvernul Cioloş, dar nu vor vota90
19 oct 00:04PoliticăDragnea: Ciolacu are o înțelegere cu Iohannis ca Boc să fie candidat la prezidențiale și el premier

Liviu Dragnea a declarat, luni seara, la „Marius Tucă Show” de la Aleph News, că PSD este de mult timp în jocul...609

19 oct 23:42PoliticăGrindeanu: Guvernul Cioloş are foarte mari şanse să fie respins cu cele mai multe voturi227
19 oct 23:38PoliticăFlorin Roman anunţă că preia funcţia de preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor162
19 oct 23:40PoliticăLucian Bode trece la amenințări cu pușcăria: 'Este inadmisibil să-ți bați joc'

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus că toate neregulile legate de certificatele verzi vor fi aspru pedepsite....471

19 oct 00:07PoliticăBode: Unul din pacienții transferați în Ungaria a murit293
19 oct 23:43PoliticăCIOLOȘ a depus în Parlament lista de miniștri și PROGRAMUL de guvernare. VIDEO287
19 oct 23:40PoliticăMarcel Ciolacu îl acuză pe Cioloș de iresponsabilitate

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că guvernul propus de Dacian Cioloș nu are nicio șansă să fie în...248

19 oct 23:41PoliticăAnca Dragu: România are nevoie urgent de un guvern cu puteri depline311
19 oct 23:44PoliticăArafat salută decizia șefului Colegiului Medicilor de sancţionare a medicilor care răspândesc fake-news996
Vremea
10.8°10.8° - 11.7° marţi, 19 octombrie 2021
ConstanțaUmiditate: 81%
Vânt: 3.71 m/s
Presiune: 1026 milibari

Loto
6/4913241110618
5/4023142515521
joker2032335314
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 oct 00:00SportTenis: Clasamentul WTA - Simona Halep a coborât pe locul 19

Românca Simona Halep a coborât două locuri, de pe 17 pe 19, în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de...66

19 oct 00:00SportFotbal: Ovidiu Haţegan va arbitra partida Benfica Lisabona - Bayern Munchen din Liga Campionilor

Arbitrul român Ovidiu Haţegan a fost delegat de UEFA la partida pe care Benfica Lisabona o va disputa miercuri, de la...60

19 oct 00:00SportFotbal: FIFA consultă selecţionerii echipelor naţionale în privinţa unei Cupe Mondiale bienale

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) va organiza videoconferinţe pentru a afla părerile selecţionerilor...66

19 oct 00:00SportTenis: Irina Begu s-a calificat în optimi la Tenerife

Jucătoarea română de tenis Irina Begu s-a calificat, luni, în optimile de finală ale turneului WTA 250 de la...78

Local
19 oct 23:53LocalPrimăria Constanța continuă igienizarea spațiilor verzi din oraş

Echipele firmelor responsabile de îngrijirea spațiilor verzi din Constanța, alături de beneficiarii venitului minim...188

19 oct 23:53LocalPreşedintele CJC, Mihai Lupu, întâlnire de lucru cu reprezentanţii DGASPC

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, împreună cu Administratorul Public al judeţului, Gabriel...297

19 oct 00:28LocalTREI UNITĂȚI de ÎNVĂȚĂMÂNT din Mihail Kogălniceanu, EXPERTIZATE TEHNIC

111

19 oct 23:54LocalBEŢI şi FĂRĂ PERMIS, pe drumurile din Constanţa

La data de 18 octombrie a.c., în jurul orei 18.00, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat un...345

19 oct 23:54LocalFemeie, AMENDATĂ pentru nerespectarea CARANTINEI

Polițiști din cadrul Poliției orașului Ovidiu, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, verificând...456

19 oct 23:54LocalPeste 100 de SANCȚIUNI pentru DEȘEURI, la Constanța

257

Politică
19 oct 23:40PoliticăLucian Bode trece la amenințări cu pușcăria: 'Este inadmisibil să-ți bați joc'

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus că toate neregulile legate de certificatele verzi vor fi aspru pedepsite....471

19 oct 00:07PoliticăBode: Unul din pacienții transferați în Ungaria a murit

Ministrul interimar al Internelor Lucian Bode a anunțat luni că unul din cei 17 pacienți transferați în Ungaria a...293

19 oct 23:43PoliticăCIOLOȘ a depus în Parlament lista de miniștri și PROGRAMUL de guvernare. VIDEO

287

19 oct 23:40PoliticăMarcel Ciolacu îl acuză pe Cioloș de iresponsabilitate

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că guvernul propus de Dacian Cioloș nu are nicio șansă să fie în...248

19 oct 23:41PoliticăAnca Dragu: România are nevoie urgent de un guvern cu puteri depline

România are nevoie urgent de un guvern cu puteri depline, iar USR PLUS este pregătit să vină cu soluţii, afirmă...311

19 oct 23:44PoliticăArafat salută decizia șefului Colegiului Medicilor de sancţionare a medicilor care răspândesc fake-news

996

Interviuri
16 oct 00:08InterviuriDr. Constantin DINA: VACCINUL pe bază de ARN Mesager oferă cea mai mare PROTECȚIE! Video

Medicul Constantin Dina, consilierul personal al președintelui Comisiei de Sănătate din cadrul Camerei Deputaţilor,...6776

16 oct 00:08InterviuriBOURCEANU, PNL: Am avut un primar Mazăre care se ocupa de Mamaia și un Făgădău care se BARICADA în BIROU! VIDEO

Septimiu Bourceanu, senator și președintele Organizației Municipale a PNL Constanța, este dezamăgit de ceea ce se...2442

8 oct 00:09InterviuriPrefectul COȘA: Constanța va intra în CARANTINĂ de NOAPTE deocamdată, nu în LOCKDOWN! Video

8264

7 oct 00:07InterviuriLucian LUNGOCI, un posibil CANDIDAT la Primăria Constanța. VIDEO

Moțiunea de cenzură depusă de PSD, pentru dărâmarea Guvernului Cîțu a trecut, așa că premierul și miniștrii...1908

24 sep 23:56InterviuriCÎRJALIU: Ciobanu a CUMPĂRAT un SUV cu 3.000 de lei și l-a vândut cu 65.000 de lei! Video

Primarul din Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu, a fost prezent în studioul Replica, unde a discutat, în cadrul unui...4337

22 sep 00:03InterviuriDETALII INTERESANTE din CARIERA PROCURORULUI CRIMINALIST Zafer SADÎC! Video

4081

Monden
19 oct 18:49Monden'Halloween Kills' a debutat pe prima poziţie a box-office-ului nord-american

În apropierea Halloween-ului, un film cu o tematică de sezon se află în fruntea box-office-ului nord-american:...56

19 oct 00:00MondenArtistul belgian Stromae revine pe scena muzicală cu piesa 'Santé'

Cântăreţul şi compozitorul belgian Stromae, retras din circuitul muzical din 2015, revine în atenţia publicului cu...113

19 oct 00:00MondenCineasta neozeelandeză Jane Campion, recompensată cu Premiul Lumiere pe anul 2021

57

19 oct 00:00MondenO grevă a echipelor de filmare de la Hollywood, evitată în ultimul moment

O grevă a echipelor de filmare de la Hollywood, care ameninţa să paralizeze industria cinematografică americană...59

19 oct 00:19MondenRegizorul Corneliu Porumboiu şi producătorul de film Ada Solomon, puşi sub acuzare de DIICOT

Regizorul Corneliu Porumboiu şi producătorul de film Ada Solomon au fost puşi sub acuzare de procurorii DIICOT pentru...326

19 oct 00:06Monden„Squid Game” a cucerit internetul, dar provoacă îngrijorări în rândul părinților

671

Mapamond
19 oct 00:00MapamondAtacul din Norvegia: Cele cinci victime au fost ucise cu o armă albă, nu cu arcul

Cele cinci victime ale atacului comis săptămâna trecută în Norvegia au fost ucise cu o armă albă de suspect care,...54

19 oct 00:00MapamondCoronavirus: EMA evaluează utilizarea vaccinului Pfizer la copiii de 5-11 ani

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat luni că a început evaluarea utilizării vaccinului...66

19 oct 00:00MapamondItalia: Fostul ministru al economiei Roberto Gualtieri, ales primar al Romei

59

19 oct 18:38MapamondMedicii bulgari cer ca bolnavii de COVD-19 care nu sunt vaccinați să suporte costurile spitalizării

Medicii bulgari vor măsuri dure. Asociația Spitalelor a lansat o dezbatere în care cere practic ca bolnavii de...625

19 oct 00:12MapamondFacebook face 10.000 de angajări, dar evită țara noastră pentru un mega-proiect SF

Gigantul american Facebook, care s-a lovit în Europa de reguli mai stricte decât în Statele Unite privind intimitatea...308

19 oct 18:39MapamondFostul președinte Bill Clinton a fost externat din spital

165

Sănătate
19 oct 00:00SănătateCoronavirus: OMS aşteaptă mai multe informaţii în vederea autorizării utilizării urgente a vaccinului Covaxin

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat luni că aşteaptă ca Bharat Biotech să ofere mai multe...61

19 oct 00:00SănătateBLOCAJ OMC anunță că nu s-a ajuns la consens privind brevetele vaccinurilor Covid

Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) a anunţat într-un comunicat dat publicităţii vineri seară că nu s-a...67

19 oct 00:00SănătateCând ar putea lua sfârșit pandemia? Milioane de vieți depind de asta

62

19 oct 00:00SănătateOboseala și buzele crăpate, semne ale carenței de vitamina B6

Vitaminele sunt foarte importante în funcționarea corectă a organismului. Ce simptome îți indică faptul că ai...55

19 oct 00:00SănătateStudiu: Un derivat din uleiul de turmeric are proprietăți neuroprotectoare

Cercetătorii de la Universitatea Kumamoto, Japonia, au descoperit că o componentă derivată din uleiul esențial de...58

19 oct 00:00SănătateCât de răi sunt de fapt carbohidrații?

Există concepția potrivit căreia consumul de carbohidrați este dăunător sănătății. Drept urmare, dietele cu...60

19 oct 00:00SănătateValneva a obținut rezultate pozitive într-un studiu clinic de fază 3 pentru vaccinul său anti-COVID-19

Compania franco-austriacă de biotehnologie Valneva a anunţat luni că a obţinut rezultate "iniţiale pozitive" în...66

19 oct 00:00SănătateUE a exportat peste un miliard de vaccinuri împotriva covid-19 de la începutul anului

UE a exportat peste un miliard de doze de vaccinuri împotriva covid-19 - în decurs de zece luni - în peste 150 de de...63

19 oct 00:00SănătateCONCLUZII OMS: România va ajunge în 2 ani jumătate la o acoperire vaccinală de 70%

59

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT