REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

S-a schimbat modificarea sau s-a modificat schimbarea cu sezlongurile de pe plajă?

S-a schimbat modificarea sau s-a modificat schimbarea cu sezlongurile de pe plajă?

Replica API 30 mai 2020 | 00:00 3997

Un administrator de plajă aşteaptă clarificarea măsurii luate de Guvern

Un administrator de plajă aşteaptă clarificarea măsurii luate de Guvern

Una din măsurile de relaxare introduse de autorităţi de la 1 iunie vizează asigurarea obligatorie de şezlonguri pentru fiecare persoană venită pe plajă. Şezlongurile vor fi aşezate la o distanţă de 2 metri minimum, dacă este vorba despre persoane din familii diferite. Măsura a stârnit deja un val de ură printre turiştii sau constănţenii care vor dori să facă plajă, fără să îşi achiziţioneze un şezlong.

Întrebarea rămâne: vor putea turiştii veniţi pe litoral să stea şi pe cearşaf, păstrând, bineînţeles, distanţarea socială?

Administrator de plajă: Autorităţile să vină cu măsuri concrete

Un administrator de plajă din staţiunea Mamaia, zona Cleopatra, spune că va respecta legea dată de autorităţi, însă nu ascunde faptul că se poziţionează undeva la mijloc în acest sens. Din punctul lui de vedere, atât turistul, cât şi administratorul de plajă ar trebui să fie egali, iar autorităţile ar trebui să fie mult mai clare în momentul în care iau astfel de decizii.“Aşteptăm din partea Guvernului o clarificare în acest sens. Autorităţile trebuie să gândească atât la operatorii de plaje, cât şi la turiştii veniţi pe litoral. Eu nu sunt în măsură să judec ce se întâmplă. Eu respect doar legea şi atât. Nu vreau să îmi dau prea mult cu părerea. Nu sunt în măsură. Mai bine să vină autorităţile cu măsuri concrete”, a spus el.

Administrator: Ştiu ce înseamnă omul fără venit

Acesta a mai spus că ştie cum este să te afli ăn situaţia în care să nu ai un venit şi să vrei să mergi la plajă, fără să îţi achiziţionezi un şezlong.“Eu sunt un tip corect, chiar dacă sunt administrator de plajă şi mă înjură lumea. Am deja frigiderul plin acasă. Eu am făcut parte dintr-o familie săracă, ştiu cum este să vii cu cearşaful la plajă. Eu ştiu ce înseamnă omul fără venit. Eu mă pun în pielea lor”, a mai declarat administratorul.

Măsuri speciale şi adaptare

Administratorul de plajă din staţiunea Mamaia a mai declarat că responsabilitatea revine fiecăruia în parte.“Sunt nişte măsuri de siguranţă speciale. Pe timpuri, ştiu că părinţii mei nu mă duceau în zone unde este aglomerat, iar atunci nu exista niciun virus. Ţine de fiecare în parte. Celor care le place înghesuiala să îşi asume acest lucru”, a încheiat el.

Măsura privind redeschiderea plajelor de la 1 iunie

“Începând cu data de 1 iunie, accesul persoanelor pe plaje se realizează doar cu asigurarea obligatorie de șezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între șezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite și cu respectarea normelor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri, ministrului sănătăţii și ministrului mediului,apelor și pădurilor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020”. Vineri seară, premierul Ludovic Orban a precizat că se va veni cu o nouă completare în ceea ce priveşte măsura legată de accesul pe plajă, în sensul de a permite şi prezenţa turiştilor cu cearşaf sau prosop.

Petruţ IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Apropo, cine a solicitat existenta administratorilor de plaja? O metoda de imbogatire cu forta prin bagarea pe gat a unor asa zise facilitati cum ar fi sezlonguri, saltele, umbrele, muzica data tare... Cu forta pentru ca ocupand toata plaja esti silit sa inchiriezi loc de plaja. Care de fapt ar fi public. Ar fi, dar mascat sunt date intr-un fel de proprietate numita "administrare" unora care ne conditioneaza cum, daca si unde sa facem plaja. Au si bodyguarzi!
1
0
SURSA SIGURA DE VIRUSURI, BACTERII SI EVAZIUNE FISCALA. INS, DSP, MS, OPC DESTEPTAREA!
11
0
Guvern de retardatii condus de un boschetar!
8
0
ala care ne faci neam de bondarftm, sa ai sezlonguri si sa faci evaziune si sa ma obligi sa platesc pentru un lioc pe sptaiul public ti se pare tie munca? fmm
13
0
adica nu pot sta cu gagica pe acelasi sezlong?
9
1
Constructia din fotografie este situata pe plaja. Plaja face parte din domeniulu public de interes national .Cine a semnat si eliberat autorizatia de construire? TERENUL din domeniul public trebuia sa treaca in domeniul privat al consiliului loca prin hotarare de consiliu aprobata de cel puti tri sferturi din consilieri .Parchetul poate sa se sezizeze?
16
1
Daca esti sarac si nu ai bani de sezlong nu ai ce cauta pe litoral, cam asta-i logica astora. Baaaa, treziti-va, cine draq gandeste aberatiile astea?
25
2
am calatorit in toata europa si n am vazut atatea sezlonguri cum sunt in romania ...suntem o tara de disperati dupa bani ...ne meritam soarta
29
0
Te fute pe tine grija cate sezlonguri are ala stivuite acolo,neam de bondari care sunteti!
3
31
A observat cineva cate sezlonguri au stivuite baietii? Li se percepe impozit oare dupa numarul lor?
25
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920