REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

S-a semnat contractul de finanțare pentru cogenerare, la Mangalia

S-a semnat contractul de finanțare pentru cogenerare, la Mangalia

Replica API 6 septembrie 2018 | 00:35 386

Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a semnat, marți, contractul de finanțare a proiectului de cogenerare în sistemul de termoficare din localitate. Ministerul Dezvoltării Regionale a alocat Primăriei Mangalia fondurile necesare achiziționării și montării primului motor termic și a instalațiilor aferente. Valoarea investiției este de 10 milioane de lei, dintre care 70% reprezintă cofinanțare guvernamentală, restul sumei fiind suportată de la bugetul local. Decizia a fost luată de către reprezentanţii ministerului de resort, în baza unui proiect depus de Primăria Mangalia, cu scopul reducerii costurilor cu încălzirea pe timpul iernii. Insulele de cogenerare vor fi realizate în mai multe etape, până în anul 2020, inclusiv. Implementarea acestui proiect va duce la producerea energiei electrice, care va fi furnizată contra-cost în Sistemul Energetic Național (SEN). Totodată, se va produce energie termică, distribuită populației la prețuri considerabil mai mici, decât cele actuale. ”În prima etapă, vor fi montate două motoare termice, primul până la sfârșitul acestui an, la CT 9, iar cel de-al doilea anul viitor, la CT 10, astfel fiind formată prima dintre cele patru insule de cogenerare. Următoarele trei insule vor avea câte un motor termic, acestea urmând să fie funcționale în următorii doi ani”, a declarat primarul Radu Cristian.

"Pe lângă scăderea prețului la gigacalorie, acest program presupune și reducerea pierderilor de pe reţeaua de distrbuţie. De altfel, Primăria lucrează şi la reabilitarea centralelor termice printr-un program de reducere a pierderilor pe reţeaua de distribuţie, cu finanțare guvernamentală. După implementarea sistemului de cogenerare se va eficientiza termoficarea în oraș", au precizat, la rândul lor, reprezentanţii Goldterm, firma de termoficare din oraş.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum sa-l mai crezi pe omul asta! Acum cativa ani spunea cum va moderniza el bateriile de garaje din spatele casei de cultura, ceva de genul celor din curtea spitalului, moderne, frumoase si acum a-ntorso ca la Ploiesti! Demoleaza, darama, distruge. Trebuie oprit cu orice pret! Mangalia este orasul nostru al Mangaliotilor nu al tuturor veneticilor veniti din cele patru vanturi! Solicitam suspendarea si alegerea de nou primar pentru oamenii orasului, nu pentru ,,afaceristii" lui, ale caror doleante le sustine si le duce la indeplinire in orice conditii.
1
0
Garajele alea cu etaj ,din spatele casei de cultura, cand le faci domn primar radu cristian? Le mai faci sau le darami si palea care sunt? Ce te mai laudai cu proiectul asta in 2014 si aratai poze cu ele la toate televiziunie!!! Ai uitat, ti-ai atins scopul si..populimea cotu si piscotu...
3
0
Sa te duci Dracu cu ideile tale de om nebun, Balaceanca sa te cazeze ba primar de cacat care esti.
4
1
Boule, iorgu tau zicea altceva. Mai cauta, muistule
5
2
Pai nu zicea Radu in campanie ca nu e rebtabil cand Iorgus o prezenta ca o idee de reducere a costurilor de incalzire? Muie Radu Cristian
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367