REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

S-a semnat contractul pentru reabilitarea parcului de la Gară. Video

S-a semnat contractul pentru reabilitarea parcului de la Gară. Video

Mirela PASCAL 8 iunie 2023 | 00:00 3456

Anul trecut, Primăria Constanța demara achiziția serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor de regenerare a Parcului Gării. S-au ”scurs” două licitații de atunci, însă a treia a fost cu noroc. Vergil Chițac a anunțat, într-un interviu acordat ziarului Replica, că urmează să semneze contractul pentru reabilitarea parcului.

S-a semnat contractul pentru reabilitarea parcului de la Gara. Video

Astăzi, la ora 14.30, după ce plec de aici, mă întâlnesc cu cel care a câștigat contractul. Proiectare și apoi execuție”, ne-a declarat edilul.

Durata contractului este de 15 luni (din care 3 luni sunt dedicate elaborării proiectului tehnic), calculate de la data semnării contractului.

S-a semnat contractul pentru reabilitarea parcului de la Gara. Videoașa va arăta parcul

Prin reamenajare se urmărește creșterea suprafeței de spații verzi în zonă, îmbunătățirea accesibilității la elementele de cadru natural, precum și îmbunătățirea calității spațiului public urban. Vor fi înlocuite elementele de mobilier și cele de iluminat public.

S-a semnat contractul pentru reabilitarea parcului de la Gara. Video

Fântâna cinetică face și ea obiectul unui proiect separat, aflat în stadiu avansat de proiectare. Proiectul vine în completarea celui care vizează piața urbană din zona Gării, care presupune, printre altele, construirea unei parcări publice supraetajate, a unui centru comercial, a unui pasaj pietonal subteran pentru legătura cu parcul, precum și reamenajarea celui existent.

Când încep lucrările la Piața Urbană?!

Și pentru că tot suntem în zona Gării, legat de Piața Urbană, Chițac a precizat că, cel mai probabil, lucrările vor începe până la finele anului, urmând ca, în viitorul apropiat, să ajungă pe masa consilierilor locali PUZ.

S-a semnat contractul pentru reabilitarea parcului de la Gara. Videoașa va arăta Piața Urbană

PUZ-ul de la Gară trebuie să se termine imediat. Se ocupă acum viceprimarul Rusu. Sper ca în iunie, cel târziu în iulie, nu mai accept amânări, să fie aprobat în Consiliul Local. În baza aprobării Planului Urbanistic Zonal, care ne arată cum ar trebui să arate gara, ne vom apuca de lucru. Este clar că acolo se va modifica. Zilele acestea o să fie gata și trebuie aprobat în Consiliul Local. Abia după ce se aprobă în Consiliul Local, ca orice Plan Urbanistic Zonal, el devine operativ și noi trebuie să începem să reconfigurăm zona. Trebuie să reconfigurăm. În perioada imediat următoare trebuie neapărat să începem. Dacă ne apucăm de reconfigurat, o să dispară și vaporașul acela. Cu siguranță, ne apucăm până la sfârșitul anului”. 

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218